Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Resnica o Mileni Močivnik?

Resnica o Mileni Močivnik?

Ko sem videla Tednik, sem pomislila, da je ta Milena M., alkoholik. Ne vem, če je to res. Vendar, zmedeno razmišljanje to lahko potrjuje. Sprašuješ, ali ima to kako vezo z dejstvom, da so psi lačni in žejni? Mislim.
Sprašujem se le kdo jih pretepa?
Sicer pa… kako lahko poskrbiš za tako št. psov? Ma ni šans. To je tko, kot da bi neodgovorno rojevala cel kup otrok , a zanje ne bi mogla sploh skrbeti….

Pa saj jo je! Podana je prijava na vet. inšpekciji.

Zgodbe, ki niso neposredno povezane s psi, so zame irelevantne. Taki očitki gredo pri meni čez eno uho noter, čez drugo pa ven. Sem se izključno usmeril na pse, ki resnično rabijo pomoč.

Ma evo, sem čutla, da neki ne štima. Ja, ravno to. Na silo rešuje pse a jim tako v resnici ne pomaga. Mah.

Nick je zgolj slučaj.

In kdaj je bila podana prijava veterinarski inšpekciji? Kaj se je s prijavo dogajalo naprej? Prijavo in vse okoli nje bi tudi lahko objavili na straneh Društva.

Prijava je bila podana ZDAJ, ko se je našlo društvo, ki želi Mileni KONČNO pomagati! Je še treba kaj dodati?

Oxanna, javljam se zato, ker sem rjavega dobermana odpeljala od Milene jaz!!! Slike niso ponaredek, ampak imamo vse filme shranjene. Kuža, ki bi moral imeti 35-40 kg jih je imel samo 22, in ja, zato, da sem ga odpeljala sem morala iti k Mileni in ji natveziti primerno zgodbico… Medtem ko sem bila pri njej sem v ogradi na levi strani hiše videla parjenje nemškega ovčarja in manjše mešanke, ki mu je poskušala pobegniti, pa ni imela kam. Potem sem pa za posladek videla še pretep cca 30 psov, ko se naredi tak klobčič psov, da ne veš kje ima kdo rep in kje glavo.
Doberman ima tetovirano številko, pa Milena v vsem tem času (6 do 9 mesecev) ni uspela kontaktirati vzreditelja. Mi smo ga našli v 10 minutah.
Vabim vas na forum revije Moj pes

http://www.mojpes.com/forum/FORUM.asp?FORUM_ID=1&CAT_ID=2&Forum_Title=Forum+ljubiteljev+malih+%BEivali

,kjer lahko izveste več o razmerah pri Mileni, saj so tam pričevanja oseb, ki so ji poskušale pomagati mnogo let.

In kolikokrat ste bili pri Mileni vi?

In datum prijave? Saj delujete javno, a ne. Kaj je treba še dodati: spremljajte, kaj se s prijavo dogaja in obveščajte na svojih straneh. Mogoć she kai.

Mislim, da ne razumeš kaj sem napisala! Prijavo SO (ne jaz in ne SPADAM k NJIM) podali ZDAJ, ko se je pojavil nekdo, ki bi rad Mileni pomagal! Ali se ti ne zdi ČUDNO, da se je toliko let molčalo o njej, zdaj, ko bi se pa problemi lahko rešili, pa so začeli tolči po njej, da bobni z vseh strani. ZA DENAR GRE! Društva bi si želela denarno podporo, ki jo je Mileni namenilo nemško društvo!!! Misliš, da imajo res tako radi živali, da pri njih ni borb za stolčke?

Če je karkoli od tega obtoževanja res, je edino pravilno, da se po tolikšnem času kršitev vloži prijava! Tega o Nemcih prej v debati nisem razumel, ampak upam, da (vam) pri vsem skupaj na koncu res ne gre samo na denar.

To delaj Adler!!! Vidiš kako to gre? Sestrična od moje prijateljice mi je povedala, da je fant od njene sestre na lastna ušesa slišal, kako je njegova soseda povedala, da je njena teta videla moža od bivše sodelavke ….

Mileni vsekakor ne, saj se je v življenju odpovedala res vsemu razen ljubezni do psov! Drugače pa je z društvi, katerih predsedniki izjavljajo, da je MILENA sramota za Slovenijo in ne, da je sramota, da lahko nekdo v Sloveniji sploh najde TOLIKO zapuščenih psov! LP

Ce bi vso vaso energijo usmerili v to, da bi se Mileni dodelil status zavetisca, da bi bilo tam zaposlenih dovolj usposobljenih ljudi, da bi vsak pes imel svoj box, potem se kuzki ne bi parili med seboj, ne bi drug drugemu odzirali hrane, se ne bi pretepali, posledicno ne bi bilo shiranih, pogrizenih in pa nezazeljenih mladickov. In pa seveda tudi “neuravnovesena” Milena, koj jo imenujete, bi bila pod kontrolo. Pa saj, ce se zavetisce zapre, se ne resi problem, nastali bodo novi, ljudje bodo se vedno mucili in zapuscali zivali. Samo primer teme, ki jo je nekdo odprl z naslovom Azil, pes je zapuscen, pa ga zavetisca ne sprejmejo, ker je prej potrebno narediti prijavo in kaj vem kaj se, pes pa lahko, ce oseba,ki ga ima trenutno v oskrbi ne bo skrbela vec zanj, enostavno CRKNE. Saj ni problem v Mileni, problem je v ljudeh, ki se vedno mislimo, da so ziveli igracke, ki jih lahko zavrzes, ko se navelicas. Milena je samo oseba, ki resnicno ljubi zivali, morda je ekscentrik, morda ne zna z ljudmi, ne zaupa ljudem, ampak resnicno ljubi zivali, morda je kaksnemu psu odskrnila topel dom, v strahu, da se mu bo slabo godilo, nikoli in nikdar, pa ni namerno skodovala kaksnemu od njih… Bori se in je proti ubijanju zivali, za kar se borijo tudi drustva za zascito zivali po svetu. Vem kaj govorim, ker sem sama v tujini, aktivna clanica vsaj osmih in zavetisca, ki izvajajo usmrtitev, so kamen spotike le-teh. Eno izmed teh drustev podpira vec kot 52 NON-KILLING zavetisc po vsem svetu. Zakaj pa ne bi tudi v Sloveniji imeli zavetisce, kjer psi po dolocenem casu ne bi koncali v ognju ali smeteh? Prosim vas, ne misliti, da trdim, da je pri Mileni vse idealno. Vem, da ni, ampak z naso pomocjo bi lahko bilo, lahko bi pomagali, postavili tja sposobne ljudi in ga naredili vrednega imena zavetisce. Nekdo je dejal, da ni vedno vse crno ali belo, res ni, poskusite najti neko sredino, prosim vas poskusite najti vzrok, zakaj je tako in odpravite le-tega, verjemite, da pa Milena ni vzrok, ampak posledica. Zivali pa si ne zasluzijo umreti, saj navsezadnje kdo nam je sploh dal taksno pravico. Bo pa 80% teh zivali, ce jih vzamejo in dajo v druga zavetisca, usmrcenih, ker se ne bodo nasli novi lastniki v kratkem casu. Evtanazija je “cloveska” samo v primeru, ko zival trpi in je ni mogoce pozdraviti. Prav nesramno pljuvamo drug po drugem, vsi pa se borimo za eno stvar- pomagati zivalim. Pa kako mocni bi bili, ce bi v tej borbi poiskali skupno pot… Lepo vas pozdravljam!

Še vedno slepljenje. LP Harry

Draga moja jaz bi se na vašem mestu odpravila v Borovnico in mileni predlagala, da naj imavsak pes svoj boks, ne garantiram pa vam ,da boste prišli ob tej svoji sicer popolnoma dobri in normalni ideji nazaj celi. kaj res ne dojamete, da

Natawe – pojdi na stran drustva in si poglej Polonco in Buckota, pa razmisli o tistemu psu, ki je v Tedniku nastopil z okalno glavo (razcefrano uho) in pomisli, da ne bo nikoli dobil antibiotika, pa razmisli o tem, da so bili v Tedniku prikazani psi, ki so pri Mileni na verigi, premisli, da nimajo ne koc, ne dek, ne igrac ne vode in ne hrane.
In Mileni se tudi alkoholu ni odpovedala.
Na to pomisli, ko bos naslednjic pobozala svojega psa (ce ga imas in ce ga pobozas).
Jaz – ker imam rad zivali.

Ljudje ki hodijo k mIleni so nam iz prve roke povedali,d ajih skrbi ker Milena toliko pije in da je v zadnjem času redko vidiš trezno. Ker sem dve leti imela na urnuiku tudi ZAsvojenost vam lahko z zagotovostjo povem, da če je zadeva tako daleč so živali zares uboge. Zasvojenec bo naredil vse, da bo dobil dozo ki jo potrebuje in zato ne bo izbiral sredstev. Ob svojem omamljanju pozabi na vse dobre sklepe na vo voljo da bo naredil nekaj dobrega ( nahranil pse, bo prijazen z njimi, jih bo nahranil, bo prijazen z ljudmi ki jih bodo posvojili) Vsi dobri sklepi treznega trenutka in obljube dane sebi in okolici izginejo so odvečne tisti trnutek ko začuti potrebo po substanci ki jo jemlje – pije.Zdravljenje ni možno ampak zares ni možno do takrat ko človek dojame da je za njgove težave kriva zasvojenost, to je ponavadi takrat, ko je že skoraj propadli alkoholik. takrat je možno šele vstopiti v njegov svet. Priznanje jaz sem alkoholik je edina možnost za rešitev. Poleg tega alkoholizem ni ozdravljiv, lahko se ga le zazdravi, to pa pomeni, d abo moral do konca življenja živeti z zavestijo da je zazdravljen alkoholik in se vklučvati v skupin Al anon – anonimnih alkoholikov. Poleg tega družina nezavedno alkoholika podpira s svojim obnašanjem, četudi glasno protestira. Slišala sem iz prve roke, da hčerka MIleni nosi pijačo vedno takrat ko ve da ne bo kontrole ali koga od tistih, ki bi jo smeli videti pijano. To pomeni da še ni zelo daleč oz da je še zelo dale č od tega da bi se lahko rešila. Iz srca vam povem, da alkoholik res ne želim nikoli postati, grozno je, pot nazaj je le polovična, ko je že vse razsuto, zdravje, družina, odnosi…
In vsi tisti, ki jo zagovarjate, preberite kakšno knjigo od alkoholizma Kralj alkohol, Alkoholno omamljen,Boj za življenje družine,Uspešna pot, Netopir za ovratnikom…Če boste le pebrali eno od knjig, ki vam lahko razširijo vaše tudi siceršne znanje tega področja, ki je v

Da bi vi pse kar evtanizirali, potem ko bi jih za nekaj časa zaprli v bokse, to je pa slaba reklama za vaše društvo. Pes, ki želi umreti, se sam umakne in skrije. Dobivam občutek, da gospa Milena veliko bolje razume živali kot pa vi, ki se ob potratni oblasti in v svoji “praktičnosti” zgovarjate na slab družbeni standard.

Psihicni bolnik, mucitelj zivali, tihotapec mamil, alkoholik, aja pa tale Anej, ki jo zagovarja je tudi psihopat… dajte no, toliko stvari naenkrat niti v Holiwoodski film ne stlacijo,lol!!! Da je psihicni bolnik bom verjela, ko bom videla IZVID PSIHIATRA, da muci zivali, bom verjela, ko bo na SODISCU DOKAZANO, da tihotapi mamila, ko bodo ZAUSTAVILI POSILJKO NA CARINI, da pije, ko bom vsaj dvakrat OSEBNO NAVOHALA ALKOHOL IZ NJENIH UST!!! Kar se pa Aneja tice, pa pravijo, da so vsi umetniki malo cez les,hehe…

New Report

Close