Resnica o Mileni Močivnik?
Pozdravljeni,
Ker se tema o Mileni Močivnik vse pogosteje pojavlja na spletu, vas pozivam, da si ogledate forum na spodaj omenjenem linku:
Sprehodite se na: Forum ljubiteljev malih živali, nato pa poiščite temi: Kam je izginila tema Azil v Borovnici??? ter: Anej Sam
Presodite sami…
Lep večer želim vsem skupaj
Naš glavni namen je, da ljudje posumijo v svetniško podobo ga. Milene. Mi smo prepričani, da je ga. Milena že zdavnaj prestopila mejo med ponujanjem pomoči in zlorabo živali. Da ne bo samo pri besedah, smo poskrbeli za nekaj foto materiala. Naš glavni apel je, da po zdravi logiki ne more kardelo 300 psov na tako majhnem prostoru in primanjkovanju hrane živeti normalno življenje. Da ga. Močivnik ne stori vsega, da bi se obvarovala pred večanjem pasje populacije, saj psov ne ločuje po spolu. Tisto kar je mene najbolj zabolelo pa je to, da jim ne nudi ustrezne veterinarske oskrbe. Le ta zahteva veliko denarja in razumljivo je, da ga ga. Milena nima. Kot razsodna oseba bi morala ob tej situaciji prositi za pomoč medije, da ji pomagajo najti dom za njene pse.
Da so tudi pri ga. Mileni napake vam da lahko misliti tudi to, da spletno so stran umaknili, ker so sami objavljali in nas opozarjali o svojih napakah.
Sem zgrožena nad tem, kar morajo te živali trpeti. In glede na to, da je sindrom collectorja v ZDA ZNAN, ne razumem, zakaj ga je pri nas tako težko prepoznati kot zlorabo? Ker je “prvič”? Upam in želim si, da bi bilo za te živali humano poskrbljeno še pred poletjem, ko bi spet morale trpeti žejo! Sedaj imam o tem “zavetišču” (taborišču!) povsem drugačno sliko. Nisem je sicer obiskala, verjamem pa besedam številnih prostovoljcev, ki so tam delali. Mislim da DPMŽ tudi ni v interesu, da bi ji neupravičeno jemali pse, čemu bi potem zbirali gradivo – kar tako, iz čiste zlobe? Dejstvo je tudi, da se populacija teh mučenih psov ne manjša, ampak veča. Ukrepati je treba čimprej, vsak trenutek, ki ga te živali trpijo, je preveč!
JAZ sem bila pri MM in to kar sem videla je bilo, da se ženska bori z mlini na veter. Čeprav imam strašno rada živali ne bi bila sposobna zdržati tega kar mora ona niti 14 dni, pa sem marsikaj hudega navajena. Ko v dokaz mučenja živali pri MM ponujate fotografije bolanih psov- ne mi reči, da se NOBEDEN od vas ni morda vprašal, če je takšnega psa- v takšnem stanju- DOBILA? K meni se je zatekla muca z napol iztaknjenim očesom, pa sem jo peljala na veterinarsko postajo, kjer so ji pomagali in mi tudi naročili naj jo še dalje oskrbujem, kar sem tudi storila. Seveda je muca potem tudi ostala pri meni, vendar, če bi jo v tem času kdo slikal, bi lahko rekel v kakšnem stanju imam svoje živali ali ne? Pa mačaka, ki sem ga našla ravno v bližini MM in je bil tako shiran, da se je še samo priplazil do mene. DVA meseca je trajalo, da se je kolikor toliko popravil, pa še zdaj ni in mislim, da tudi nikoli ne bo tak, kot maček, ki ga imam doma že od malega. Sicer pa me najbolj moti to, da se nobeden ne vpraša OD KOD MM toliko psov? JIH morda KRADE v okolici ljudem kateri za njih lepo skrbijo? Se res nobeden ne vpraša, KAKO je MOŽNO priti do 300 psov? Niti besede o lastnikih, ki so jih zavrgli? Temu pravim dvojna morala! Če je recimo samo 10 % psov pri njej, ki so res pobegnili lastnikom in se izgubili, še vedno ostane 90% tistih, ki so jih lastniki NAMENOMA zavrgli! O njih pa nimate nobene teme, kjer bi lahko povedali na kakšen način se naj kaznuje ljudi, ki so VZROK, da je MM sploh mogoča v Sloveniji!
prav zato smo se odločili, da bomo tokrat vztrajali do konca. In kdo smo mi ki vztrajamo. To smo vsi skupaj, tisti, ki jih je prve peljala na led pred 10 leti, naslednje pred osmimi leti, naslednje pred 6 leti, naslednje pred petimi leti, nalslednje pred štirimi leti, naslednje pred dvemi leti, vmes pa še cel kup posameznikov, ki so skušali pomagati. Kaj pomeni, da nas je peljala na led. To pomeni, da smo hoteli pomagati živalim pa nam ni dovolila. ni nam dovolila dabi jih peljali na veterino, ni dovolila, da bi jih oddajali, ker ni nihče dovolj dober za njene živali, na koncu smo bili vsi povrsti obdolženi, da smi ji kradli denar in še in še… Pri tem da bi lahko končno rešili pse pa potrebujemo pomoč vseh, ki si zares želite, da bi se živali rešilo. Povejte svojim prijateljem o zbiralcih živali, da bodo začeli razumeti zakaj se pri Mileni dogaja kar se. Javnost je trdno prepričana, da je vse v najlepšem redu, da gre za ljubezen brez meja. V resnici gre za to, da se Milena sploh ne zaveda kakšno trpljenje povzroča živalim pri njej. Pokličite prijatelje, novinarje in vse ki bi lahko pomagali, da se resnica o trpljenju tež živali obelodani. Živali morajo stran, naša moralna dolžnost je, da jim omogočimo življenje ki je vredno življenja in jim vrnemo to kar jim je Milena vzela. Vsak teden tam umre žival, ali jo raztrgajo drugi psi,ali je žrtev mladič, ki ga pojedo psice ( psice včasih leglo poje kar mati sam, zato da mladičev ne bi dobile v zobe druge psice, včasih pa jih raztrgajo druge psice,ki si z tem utrjujejo mesto v hierarhični lestvici),živali umiraji ker so srčni bolniki in ne dobijo zdravil, umirajo zaradi neoskrbovanih ran, psice umirajo zaradi vnetja maternice,umirajo zaradi drugih bolezni, ki jih vi pri svojih psi uspešno zdravite. Nikar ne recite da ni denarja. ga. Vera Hegreduš je bila pripravljena plačati za vse sterilizacije in je našla dovolj sponzorjev da bi krili stroške. Pa veste zakaj niso bile sterilizirane. Ker milena ni pustila, ker to ni naravno, poleg vsega pa si je drznil dr. Zaninovič, ki jih je nekaj dobil pod nož psičke tudi oddati naprej. Takoj je bilo vsega konec. Če ne verjamete nam, vprašajte njega. Nihče ni milene obtoževal ker ni zmogla vsega, obtožujemo jo zato, ker ne dovoli pomagati, pomagati tako, da bi pomagalo živlaim. izključno si pridružuje vse pravice za te živali, vsi pa lahko vidite kam to pelje. Vsakdo ki pride tja s srcem ker želi pomagati rabi kar nekaj časa da ugotovi, da vendarle ni vse v redu. Ko opozori na napako, ki bi jo lahko odpravili se zapiše na črni seznam, potem se milena samo še malce potrudi in ti pokaže vrata. Vsi smo mislili, da z nami pa ne bo tako, ker smo tam zares zaradi živali in vsi smo dvomili v svoje predhodnike, pri čemer je milena le prilivala olje na ogenj in vse predhodnike prikazala take, kot je bilo slišati v medijih, vsiljivci, kradljivci, pokvarjenci, izprijenci. Pa nihče od nas ni tak. Velko nas še vedno dela za živali, to pomeni, d aje naše srce res na mestu za njih, da ni šlo samo za Mileno, ampak v resnici za živali. Veliko jih noče nič več slišati o tej problematiki, ker so ob odhodu preveč pretrpeli. Ko se zvečer vležeš v posteljo in se k tebi stiska tvoj pes ne moreš mimo misli ali bodo nocoj pri Mileni raztrgali še kakšnega psa, ali trpi kakšen neznosne bolečine ali se kakšen srčni bolnik borui za vsak vdih in izdih. In tako razmišljam že sedem let, dan za dnem in vas gledam, kako jo kujete v zvezde. Prosim vas, pomagajte tem živalim, potrebujejo vsak vaš glas da bodo preživele. Pojdite tja in jim poglejte v oči in jim povejte da so tam srečni, če lahko? Jaz tega en moem, ker vem da ni tako. TAm trpijo bolj kot so kdajkoli v življenju prej…
Očitno si bila pri mileni zelo na površno. Če bi hodila tja dan za dnem 8 ji vozila hrano za pse, še toplo kosilo zanjo, ji prala cunje…) bi videl kaj več Ravno to vam skušam povedati, da na prvi pogled izgled aravno tako kot prabite. Umirajoča za živali se bori proti celemu svetu. Pa ni tako. Ko pogledaš malo bližje, ugotoviš, da je labradorka na njeni internet strani psica ki se je kotila pri njej. In ko se je skotila je imela vse 4 ja vse 4 noge. in veste kako je izgubila eno nogo???? Psi so se stepli, up in noge ni bilo več. In potem pogledaš Polonco, ki naj bi jo povozil ali poškodoval kmetijski stroj. In potem ker se ves čas tam se vprašaš, zaboga kako kmetijski stroj , če je psica kotena tam. Ljubčki moji 50% psov je domače proizvodnje, pa če mi verjamete ali ne. Potem vprašam, kaj je z Tomijem – umrl je pred 4 leti, kaj je z Mirkoto, umrl je, kaj je z ….–umrl je. Zelo redko,skoraj nikoli ne slišiš oddla sem ga. V zadnejm času moramo priznati je začela malce oddajati pse a zgolj zaradi pritiska ker jih more- saj veste, Ne,mci so nam lepo povedali na srečanju No money no funny. Pa še to bo trajalo samo toliko časa kot bo trajala nevarnost, da ji država pse pobere, nasledno sekundo se bodo Nemci znašli na cesti, njeni pristaši pa bodo peli slavo mIleni in sicer na melodijo: Nihče nima pravice Mileni vsiljevati svojih pogledov na to kako bo vodila svoje zavetišče in skrbela za svoje pse….
Če si vse prebrala, si lahko zasledila koli psov pri njej pride na svet. Saj nima ločeno po spolih.
Le enkrat sem bil tam, pa še to preveč. Če je tisto zavetišče, potem tudi Miloševiču ne morejo sodit zaradi taborišč. Tudi on je imel le “zavetišča”.
Trapasto je sedaj postavljat vprašanja kje so lastniki. Sedaj se lahko postavi le vprašanje kako rešit to situacijo. Zato pa so potrebni ukrepi, ki bodo dvignili spet en kup neumnih ljudi na noge. Zato pa vse miruje. Po domače povedano, naj se psi koljejo, naj crkujejo od žeje ali lakote, le da se kakemu ministru ne bo zazibal stolček.
Vse skup eno veliko sranje, za katerega pa ni kriva država ampak službe , ki bi morale ukrepat.
LP
Vaš glavni namen je, da ljudje posumijo v svetniško podobo gospe Milene… Ampak iz vsega tega (obrekujočega?) pisanja bi človek sklepal, kot da je velik naval dobrih ljudi, ki bi želeli skrbeti za katerega od teh zanemarjenih psov, Milena pa jim ga noče oddati. Sorry, ampak jaz ne verjamem, da je to razmerje takšno, kot se želi prikazati v napadih nanjo.
dragi moj skeptik, z veseljem ti bom predstavila deklico, ki je še do avgusta lani skoraj vsakodnevno gledala trpljenje teh živali. Morda boš iz pogovora z njo zaslutil zakaj se tako trudimo povedati kaj se tam dogaja. Ne gre za maščevanje, ne gre za zlobo, gre za živali. Težko kdo od vsa verjetno razume, kako smo splao lahko takšni, vendar vi ne pobirate vsak dan na cesti po dva ali tri živali, ni na vaših dušah breme skrbi kje najti novega lastnika za njih, ne skrbi vas ali bomo lahko objavili dovolj slik, ni na vas da pospremite bolanega starega psa, ki ni va š na evtanazijo. Ko delaš to dan za dnem in leto za letom se naučiš živali spoštovati in so želiš, da bi jim lahko našel prostor kjer bi lahko dostojno živeli. Veste kakšna je moja misel kadar peljem psa na evtanazijo? Ni velikokrat, je pa boleče. V mislih iščem njegovega lastnika, kaj bi mu ta rekel, če bi ga spremlajl na zadnjo pot? V mislih vem da je pes kljub prijaznosti vseh nas okrog njega sam, sam brez svojega gospodarja, ki mu zaupa ne glede na to kakašen je bil. ko najdem dom za zavrženega psa sem vedno zadovoljna, ker vem da mu bo boljše oz. vsaj upam, da se zgodba ne bo ponovila. Garancije ni nikoli, ljudje se spremenijo, spremenijo se pogoji njihovega življenja in nekateri pač ne znajo rešiti niti sebe kaj šele psa. takšno je življenje. In vendar delam delo, ob katerem lahko rečem da delam nekaj dobrega, dobrega za živali in za ljudi. Ob tem ne kopičim živali čez meje, ne povzročam jim bolečin po nepotrebnem, če jim ni pomoči jih spremim na zadnjo pot. In tako dela cel svet, vsa zavetišča po svetu, več ali manj pod istimi pogoji. In v Mariboru prav tako deluje zavetišče in to je urejeno, čisto in živalim prijazno. V isti državi, v kateri pravite, da mileni nihče ne pomaga in da nastala situacija ni njena krivda. 30 km stran od nje deluje društvo, ki je uspešno, v isti državi. kaj mislite da se država obnaša do delčka Slovenije drugače kot do ostale Slovenije. Ne, ne obnaša se drugače. Država nam pomaga koliko le lahko, podpira naša prizadevanja za vzpostavitev delovanja zavetišč. Člani društev se usposabljamo na seminarjih ki jih organizirajop RSPCA ,Wispa,Evro grup…Vsi imamo veliko znanja o tej problematiki in jasno vizijo reševanja teh problemov. In kje je Milena??TAm kjer sama hoče biti. Ker nihče nima pravice vsiljevati predpisov in meril po katerih bi moralo biti zavetišče urejeno, prav zato je tam tako kot je. ZA povrhu zaradi vaše podpore podaljšuje agonijo vsem tem živalim in še vsem novim ki jih pridela in na novo sprejme..
Tako je- DRŽAVA! Ta pa ne bo ničesar rešila, če ne bodo sprejeli zakonov, po katerih bodo lastniki psov, ki jih kar tako zavržejo KAZNOVANI! Če ljudje namreč nimajo čuta odgovornosti, imajo pa zelo dobro razvit čut do prazne denarnice! VSI, brez izjem. Torej jih je treba pač udariti tam, kjer jih boli. Ni lepo, pa saj tudi ni to, kar oni delajo!