Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Resnica o Mileni Močivnik?

Resnica o Mileni Močivnik?

Obiščite tole stran, si preberite in presodite. Jaz sem bil zgrožen. LP Harry

http://www.drustvo-zascita-zivali.si/aktualno.htm

Jaz tudi Harry! V bistvu objokana…
Sem že spodaj narahlo omenila…

Ja, križ božji! Glede na opisano v tem članku je lahko človek milo rečeno zgrožen. In ta ženska je bila izbrana celo za Slovenko leta, menda predlani!!. Sramota za vse prejšnje in poznejše izbranke. Strinjam se, da je skrajni čas za
ukrepanje, saj bo lahko hudih posledic deležna bližnja in
daljnja okolica.

Zato je mogoče vse še težje…Ker je pač vsakemu človeku težko priznati zmoto.

joj joj JOJJJJJJJJJ groznoooo…pa sem slišala že vsesorte ampak prav tega pa ne.uh groza,zgrožena in pretresena!!

Jaz sem si prebrala. In bila zgrožena. V prejšnji temi sem pisala v dobro psov, ne gospe Milene Močivnik. Vendar sem bila zgrožena tudi nad Vašim odzivom in nad tem, da si očitno nihče ni prebral spodaj odgovora Društva za zaščito živali Ljubljana.

Prosila bi Vas, da kljub vsemu napisanemu premislite o zadevah, ki se pojavljajo v prijavi:

1. Gospa podaja prijavo v kateri pravi, da razmere niso bile še nikoli tako katastrofalne in tako naprej.

Jaz se sprašujem, zakaj je podana prijava proti gospe Mileni in ne proti državi in občinam v RS.

2. “Rada bi Vam opisala splošno stanje in funkcioniranje domnevnega zavetišča. Psi k Mileni pridejo na najrazličnejše načine, veliko njih tudi iz veterinarskih postaj, klinik in ambulant. Milena nima niti slučajno nikakršne karantene ali vsaj mirnega prostora, kjer bi se pes lahko kolikor toliko navadil na novo življenjsko okolje. Psa, ki pride, zapre tja, kjer se ji zdi, da bo pač najmanj tepen. Proti nalezljivim boleznim cepi redke izbrance, ki so ji simpatični in še njih samo enkrat. Proti steklini niso cepljeni, ker je prepričana, da bi to morala storiti država. Takrat, ko so bili psi nazadnje cepljeni, jih je več kot petdeset skrila. Spomladi in jeseni pogine veliko število mladičev in mladih psov z znaki katere od nalezljivih bolezni. V letošnjem letu nihče od njih ni bil odpeljan k veterinarju. Zdravi jih s prekuhanim rižem.”

Od kdaj je fizična oseba dolžna organizirati zavetišče, ki ustreza standardom, ki se za to zahtevajo?

3. “Pospravljanje…” in tako naprej.

Kolikor jaz vem, so ji številni obljubili – tudi javno, da bodo organizirali in nudili prostovoljno pomoč.

4. “Psi jedo pokvarjeno hrano s pretečenim rokom, na primer plesnive sendviče, dresinge za solato in pomije, v katerih je polno zobotrebcev. Le-ti botrujejo marsikateri smrti.”

Ali vi lahko nahranite s svežo hrano toliko živali?

5. “Milena nikakor nima ločenih psov po spolu, saj je vendar potrebno pustiti naravi svojo pot. V letošnjem letu je število psov (govorim o prvi polovici leta) naraslo za polovico in jih je sedaj med 350 in 400. Okoli 40 jih je spomladanskih, kotenih pri njej. Bilo jih je seveda še več, vendar breji psici ostaneta v povprečju en do dva mladiča. Večina preživelih mladičev se je kotilo v hiši in so popolnoma podivjani in nesocializirani. Ko stopiš v hišo, se poskrijejo in se ne pustijo ujeti niti njej. Ostali mladiči, ki so se kotili zunaj, so ostali pri življenju toliko časa, dokler jih ni našla Maruša( mešanka z bulterierjem) in jih pojedla.”

Pozanimajte se, koliko sterilizacija oz. kastracija stane.

6. “Milena psov ne oddaja…”

Nekateri psi za stanovanje niso primerni, ker so to odrasli psi in niso primerno socializirani.
Glede mladih družin je tako, da dostikrat otroci dobijo psa za darilo. Problemi vemo, kateri so.
Kolikor vem so standardi in verige opredeljeni tudi v Zakonu o zaščiti živali pred mučenjem.
Hrane ni dobila Milena ampak psi in prav je tako.

7. “Milena namreč že tri leta pije, v letošnjem letu pa je niti enkrat nisem videla trezne. To pomeni, da tudi če hrano ima, je največkrat ni sposobna razdeliti, kaj šele posredovati v številnih bojih med psi.”

Lepo vas prosim ali ima to kakšno zvezo?

8. “V poletnih mesecih imajo psi pri njej hude težave z žejo. Le majhen odstotek psov ima namreč neomejen dostop do potoka, drugim je treba vodo znositi na roke.Vsak dan vsem psom razdeliti dovolj vode – verjemite – to je praktično nemogoče.”

Mislim, da je to nesmisel. Sicer pa – prostovoljci?

9. “Pozimi večino psov zapre v hišo, ki tam jedo, se tepejo, parijo,opravljajo potrebo, padajo skozi okno iz prvega nadstropja…”

Če jih ne, jo obtožijo mučenja, ker so psi na mrazu.

10. “Letošnjo pomlad smo v hiši počistili prvič po treh letih, ker prej čiščenja ni dovolila.”

Hvala Bogu!

11. “Približno deset psov različne starosti in velikosti pri njej pogine. Takrat, kadar obstaja sum, da je pes poginil od katere od nalezljivih bolezni, Milena zatrjuje, da jih bo skurila, ostale naj bi pokopala. Nihče ne pri eni ne pri drugi možnosti nikoli ni sodeloval, je pa dejstvo, da kakšen od njih tudi po nekaj dni leži mrtev med ostalimi, zavit v plastično vrečko, preden izgine neznano kam.Nekdo od njenih bližnjih je tudi prepričan, da higieniki zelo slabo opravljajo svoje delo, tako da s ceste pobrana mrtva žival velikokrat pristane pri Mileni.”

Zdaj je pa še ona kriva, da kakšen pogine? Ko je meni poginil zajec, so mi na veterini rekli, da pokopališča ni in ker ga niso oni evtanazirali, jih ne zanima. Pred leti je nekdo pri nas hotel urediti pokopališče za živali, pa mu niso dovolili, ker je to pridobitna dejavnost.
Zakaj pa nihče ne vpije na higijenike, ki slabo opravljajo svoje delo? Mimogrede, za območje Ljubljane je samo eden.

In tako naprej in tako naprej.
Zakaj sem to napisala? Ne zato, ker bi osebno poznala gospo Mileno, ampak zato, ker bi rada dosegla, da si nekdo prebere tudi izjavo društva in v njej, koga pozivajo k ukrepom.
Nadalje bi rada, da si kdo prebere zakon o zaščiti živali pred mučenjem in iz njega izlušči bistvo.
Jaz se sicer z metodami gospe Milene ne strinjam, mislim pa in verjamem, da je zašla v začaran krog prevelike čustvene navezanosti in, da so jo tja odgovorni tudi zavestno porinili. Malo si poglejte, če ne drugega na Internetu, kako so te stvari urejene v tujini. Premislite, zakaj v Sloveniji ni zavetišč. Premislite, zakaj Mileninemu kaosu vsi pravijo zavetišče in od nje zahtevajo, da opravi delo države in organov, ki so za to zadolženi.
Jaz vem, da je čisto zabluzila, tako kot sem jaz, ker ste me čisto razburili z vašimi odzivi. Vem pa tudi, da si je jamo skopala s tem, ko je pobrala prvega psa. Zdaj pa mi povejte, kje je opravičilo za dejanja klinik, da njej pošiljajo pse? Na kakšni podlagi. Zakaj jih pa potem ne pošljejo meni, vam, nekomu tretjemu?
Zakaj tiste slike? Kje pa piše, da je Milena poškodovala pse? Jaz sem doma 2 tedna zdravila obstreljeno psico, njen lastnik (ki jo je obstrelil) me je obdolžil kraje, ker sem jo čisto krvavo pobrala v gozdu. In se cel teden trudila odkriti, kdo je lastnik. Sem tudi jaz zato “svinja”? Ampak bila je le ena, hvala bogu. Ampak če bi vsak od vas, ki se zgražate pobral zavrženega ali izgubljenega psa in apeliral na policijo in občino, ki sta za te živali po zakonu odgovorni, potem Milene sploh ne bi potrebovali.

To je moje razmišljanje. Poiščite resnico med vsemi članki, izjavami, norostmi… Poiščite krivce še kje drugje.

Milene ne zagovarjam, praznovala bom, ko bo azil, ki to ni, prazen…

Na njeno čudaštvo sem v prejšnji temi opozorila zato, da bi ga gospa, ki se je zanimala za azil, poskušala spregledati, iti mimo njega, potrpeti Milenino javkanje, in rešiti vsaj enega psa.

Konec koncev bi to morali delati, ne pa razglabljati, da je tam vse tako slabo. Sicer pa, po Evropskih standardih bi Ljubljana morala imeti glede na število prebivalcev in registriranih živali vsaj 3 azile, za katere je odgovorna država in občine. V njej bi morali biti zaposleni strokovnjaki, tudi veterinar, vključeno bi moralo biti tudi delo prostovoljcev.

Zakaj se ne potrudimo in ne naredimo kaj na tem? Kaj bolj koristnega kot sojenje neuspelim poskusom?

Lepo pozdravljeni in ko boste peljali svojega 4-nožca na sprehod, ne pozabite, da lahko najdete kakšnega revčka. In če ga poberete – to pa bo druga zgodba. Upam, da ne Milenina!

Sonia

Ne verjeti vsega, o čemer obrekujejo sosedje. Če je res samo 5% navedenega, bi gospa za to že kazensko odgovarjala.

1. Če bi prebrala vse, bi vedela, zakaj proti Mileni, a to mislim da bo razvidno tudi iz naslednjih odgovorov. Kratko bi rekla da zato, ker edino na ta način lahko skušajo rešiti situacijo.

2.Fizična oseba ni dolžna organizirati zavetišča, če pa že pri sebi zbira pse, jim mora preprečiti nadaljne mučenje.

3.Številni, ki so to nesebično počeli, so odnehali zaradi nje. Izgleda, da res nisi prebrala vsega, sicer tega ne bi spraševala.

4.Ne, seveda ne! Fizično je povsem nemogoče, da bi en človek zmogel poskrbeti za hrano in vodo 200 psov. Če računaš na psa pol kile hrane in liter vode to znese 100 kil hrane in 200 l vode! In kako boš v vsesplošnem pomanjkanju zagotovil, da bodo tudi šibkejši psi prišli do svojega koščka hrane in svojih požirkov vode?

5. Marsikaterega psa bi lahko sterilizirala, a tega ni pustila, češ, da je treba pustiti, da je vse naravno. Zato psov in psic tudi noče fizično ločiti, kar bi vsekakor lahko naredila (ali ločila goneče psice).

6.Gospa Dani, katere identito je lahko odkriti je povedala, da je osebno napotila k Mileni vsaj deset ljudi s primernimi razmerami. NIHČE ni dobil psa. Milenini argumenti: prevelik vrt, ker to pomeni, da bo prav gotovo na verigi, otroci v družini (ki pač ne znajo s psmi), smrt pod avtomobilom prejšnjega psa (pomeni, da ne znajo paziti na psa, če jim je prejšnjega povozilo),…..

7. Ima posredno, res pa ni bistveno, a kaj dosti na to temo jaz tam niti nisem ujela.

8. Jaz pa mislim, da to nikakor ni nesmisel, če nima tam vsaj par starih kadi ali česa podobnega, ki bi jih lahko s cevjo napolnila z vodo.

9. V bistvu gre za to, da ji dokažejo, da je to, kar se tam dogaja, mučenje.

10. Ali “hvala bogu”, da ni dovolila čiščenja?

11. Mislim, da so tu želeli povedati, da se Milena noče ločiti niti od mrtih živali. Itak trdi, da so vsi zdravi in mukoma dopušča nujno pomoč.

Sonia, če si želiš ustvariti sliko, si vzami čas in preberi. Tudi jaz sem bila prej na njeni strani, čeprav mi ni bilo jasno, zakaj bi ji sploh kdo želel škodovati. In zato sem šla prebirat vse tisto. Če pa želiš pomagati, imaš tam kontaktne osebe, ki te bodo z veseljem sprejeli.

LP

Tudi kdor še ni obiskal Milene Močivnik in je pred leti gledal oddajo v kateri jo je obiskal Borut Veselko, mu je lahko jasno v kakšnih razmerah so že tedaj živele živali, ko jih je bilo še bistveno manj. Sedaj se je četa že krepko povečala. In tudi ni čudno, da gre ženski mentalno na slabše. Ja, kdo bi pa lahko ostal priseben pri tolikih psih? In naj dodam, da sama Milena ni prav nič kriva. Za takšno stanje je kriva izključno država, ki bi morala že zdavnaj ukrepati. To je velika sramota za našo državo. Ko pa se bo razvila kakšna bolezen, bo že prepozno. Ampak na žalost je pri nas tako. Če pa nekdo postavi npr. prizidek k hiši na črno, pa nemudoma ukrepajo. Zato, B kompleks, prosim, da se vzdržiš platonskih izjav, če zadeve ne poznaš. Madona me take stvari razjezijo. Pa ne si mislit, da imam kaj proti psom, tudi mi imamo psičko in če bi se moral ločiti od nje, bi jo rajši peljal na exekucijo, kakor pa v mučilnico pri Mileni. In še enkrat povdarjam, kriva ni Milena, ampak država. LP Harry

Na podlagi prebranega pač bolj malo verjamem. Predvsem pa verjamem, da sosede gospa zelo moti. Za pamflet, kateremu bi verjel, se bodo morali bolj potruditi. Na primer tisto s kuhanim rižem: moj kuža je imel virozo jeter, dobil je antibiotike in infuzijo, ampak pozdravil se ne bi, če ne bi začel še jesti, seveda prekuhanega riža. V nadaljevanju tiste obtožbe je dvomljivih trditev samo čedalje več. Če je kaj na zadevi, se mora itak preganjati po uradni dolžnosti. Torej.

Sonia,
na koncu sestavka so slikice Polonce in Buckota. Ves, tista rjava suha zival je doberman, rodovniski, s tetovirno stevilko, pa baje niso nasli lastnika & vzreditelja. Bucko ni vec pri Mileni – par dni. In – 10 minut je bilo potrebno, da je bil najden vzreditelj.
Mogoce ti bo kaj jasno, ce si ogledas se forum
http://www.mojpes.com/forum
tema – azil…

in – mirne sanje ti zelim

Torej, ko boš kaj hodil mimo tistega dela, se ustavi, razglej in potem se mi oglasi in povej, ali so tiste živali tam srečne. LP Harry

Jaz sem že pred leti od prijateljice, ki je bila aktivna v DPMŽ(društvu proti mučenju živali) zvedela da pri Mileni ni vse tako kot je videti. Ko je postala slovenka leta skoraj ni mogla verjet da je to res. Pravzaprav mi je povedala da se dogaja vse to kar je napisano v članku -je bila tudi osebno pri njen večkrat, in da ne more razumet kako ji v teh razmerah še dovolijo ta azil, ker gre v bistvu za mučenje živali. Poleg tega pa je bila menda vpletena še v posle z mamili.

Točno tako.

Tam mimo grem večkrat, in vse kar se sproži v meni je gnus in zgražanje.

Brez, da berem komentarje sosedov, saj jih v bistvu nima, vsaj ne v neposredni bližini in to mislim da ni vzrok.

Država pa…no ja. Sanja svinja o koruzi. Še za ljudi ne poskrbijo, kako bodo še za živali. Saj so vendar pomembnejše interpelacije, nato, evropa, preteklost, vračanje premoženja in kar je teh jako hvaležnih tem za njihove podložne medije.
Zanje pa vemo kako je.
Na Slovenskih novicah so sposobni v nekem trenutku Mileno raztrgati, v drugem pa jo dat za Slovenko leta. Ali na Jani, pač, saj je isti k. saj so pod isto hišo.

Pač, gospe bi morala država že zdavnaj prepovedati to kar počne, da ne omenjam tega, da bi kazensko odgovarjala. Pa ji niso, kar zna bit velik problem.
Kako rešiti to situacijo.
Tudi če jo na silo odvlečejo stran in zaprejo, kam z ubogimi živalmi ?
Spustit jih ne moreš, drugih zavetišč je premalo in so premajhna, mislim da bo tu še velik problem. Na koncu bodo na kakem ministrstvu modro ugotovili, da jih je treba……saj veste kaj.

In bo spet zlata jama za časnike in tv, za nekaj dni.
Nato bo šla pa karavana zopet dalje, le psi ne bodo več lajali…..

Ok zdej pa mi naj kdo pove kako pomagati tem psom & mackam…???
ima kdo kaksno idejo?

Tezko se poamga, ker jih je tezko dobiti “ven”. Milena jih ne da, ker meni,d a je pri njej bolje.
Veliko joka in moledovanja je potrebno, da jo prepricas, da si pravi.

Živjo,

vidim, da sem dosegla svoj namen. Ta je bil, da začnete razmišljati in ne samo brati, kaj pišejo časopisi, kaj se prebere na internetu…

Kot sem rekla, razmere so obupne, hotela sem le, da se zaveste, da krivda ni samo na Milenini strani. In prosim, kar ena, me prav zanima, katera je ta prijateljica bila. In sicer zato, ker sem sama bila aktivna v društvu več kot 10 let, pa se ne spomnim, da bi kdaj prišli kaj dosti dalj od tega, da so člani svetovali ljudem, naj najdene pse skušajo pustiti pri Mileni. Veš, draga moja, tudi zaradi tega sem nehala z aktivnostjo pri njih… Polno obljub, pa člani niso kaj dosti pomagali. Samo število se je večalo. Isto počnejo zdaj klinike.

Avtorju “Jaz” bi rekla še nekaj. Jaz sem našla rodovniško psičko z vtetovirano številko. Našla sem vzreditelja, ki je trdil, da nima pojma, komu je psa prodal, sam ga ni hotel sprejeti. Ko sem po 1 tednu (vzela sem dopust, da sem se lahko ukvarjala samo s tem) našla lastnika, sem ugotovila (mi je sam povedal), da je psico on obstrelil, da je zato ušla, da se bo odločil, če jo hoče nazaj, ko jo bo videl, če se mu splača in če slučajno ni breja. V primeru, da je v preslabem stanju, mi je rekel, bom za to kazensko odgovarjala. Ha ha, na koncu me je obtožil kraje. Po 1 mesecu se še vedno ni hotel dobiti z menoj na javnem mestu – predlagal mi je gozdove in gozdne odcepe in mi grozil, da bo pred vsako veterinarsko postajo stražil kdo od zelene bratovščine in me ustrelil… Povedal sem mu, da se lahko dobiva na policijski postaji. Tja ni prišel. Ali sem jaz kriva za to, da je bila psica vsa prestradana, obstreljena, s prestrašenim pogledom? Če bi jo kdo slikal z menoj in dal sliko v časopis – bi danes na tem forumu obtoževali mene?

Zato pa, želela sem opozoriti, da poskušajte izluščiti bistvo. Milena? Obup in groza je pri njej, res je. Ampak odgovornost se samo prelaga iz enega hrbta na drugega. Jaz še vedno trdim, da bi edina rešitev bila, da država izpolni svoj del dolžnosti, to je postavi azile, potem pa bi bilo humano “Milenine” pse odpeljati (morda tudi na silo), jih v azilih urediti, pozdraviti, cepiti, kastrirati in sterilizirati in poiskati nove lastnike. Kot to počnejo v razvitem svetu.

Na to sem vas želela opozoriti. In prosim, ne govorite mi, naj si bolje preberem. Ker vem. In se strinjam, da so razmere pošastne.
Vendar se mi tudi ne zdi prav, da obsojamo kar tako vse povprek. Milenino duševno zdravje pa je stvar zase. In če ne bi bila takšna kot je, bi se našel kakšen drug grešni kozel. Sicer pa, zemljišče za azil je v Ljubljani določeno že vsaj 2 leti )odstopilo naj bi ga obrambno ministrstvo), pa… Birokrati meljejo, občina trdi, da se da zemljišče morda drugače izkoristiti, psi lajajo, mi obtožujemo Mileno… Celo zaradi razkuhanega riža (mimogrede – vsak, ki ima psa, ve, da ti na veterini pri vsaki driski zabičajo, da daj psu jesti prekuhan riž).

Zato, dragi moji, so to nesmisli. In prav rada bi vedela, kdo jo je v resnici prijavil. Gospa Eva Lea M.? Od nje bi to pričakovala, ja. Pa se vprašajte, koliko je ona resnično naredila za izboljšanje razmer pri nas. Zakaj pa ona dolga leta ni smela biti član društva? Ker sem bila tam, poznam razloge.

Razmišljajte. Berite, ampak vse. Potem se vsedite in izluščite bistvo. Stvari niso samo črne in bele. Vmes je veliko sivih odtenkov, teh pa, očitno, nihče noče videti.

Sonia

80 % teh živali bi morali usmrtiti. Za ostale, pa bi se našli skrbni lastniki. Noben azil, pa ne more delovat, če dobiš dva psa, čez leto pa imaš še deset mladih.

LP

Pa še to. Nehajte govoriti o AZILU, ker ta pri Mileni to ni.

Definicija azila je drugačna, zanj so predpisani posebni pogoji, ki jih fizična oseba ne more izpoljnjevati, niti se od nje ne more zahtevati, da vodi azil. Niti ne more pridobiti dovoljenja za opravljanje dejavnosti vodenja azila.
Če bi to bil azil, bi te stvari bile že zdavnaj rešene.

Govorimo o razmerah, v katerih životarijo psi na nekem neurejenem zemljišču, zakaj se to dogaja ipd. In lepo bi bilo, če bi kdo predlagal kaj boljšega kot zaprtje Milene in poboj psov.
Mislim vsaj, da je namen ta, da bi se moralo živali rešiti, ali pa vsi samo iščemo možnosti in opravičila, kako se jih znebiti z Mileno vred in potem reči – mi v Sloveniji pa nimamo problemov z zavrženimi živalmi. Edini v svetu!!!

Sonia

……, da bo pred vsako veterinarsko postajo stražil kdo od zelene bratovščine in me ustrelil………..

Če je bila taka izjava podana, bi morala naredit prijavo. Za tako izjavo, se danes kazensko odgovarja in nikoli nebi več dobil dovoljenja za orožje.

LP

New Report

Close