Najdi forum

resnica o deležu maščob

Pozdravljeni, Goran!

Da je članek o ogledalu in tehtnici resničen dokazuje tudi moja zgodba.
Nikoli nisem potrebovala skrbeti za svojo zunanjost, gibljivost, zdravje. Zmeraj sem bila nekako v teku. Nikoli sicer nisem trenirala določenega športa, kar morda obžalujem, in vendar sem počela vse vrste. Atletika, gimnastika, fitnes, plavanje, drsanje, rolanje, smučanje, tenis, badminton, tek na smučkah. Vse do pred pol leta sem se počutila krasno. Do mojih 25 let se je telo postopoma razvijalo v žensko obliko, postava je zmeraj bila dobra. Ob svojih 22 sem imela 164/49. Počasi se je v času študija nabiralo zaradi študenstke prehrane, zasedenosti, premalo gibanja. A ni bilo krize dokler nisem konec poletja opazila, da me je delo za diplomo preveč zasedelo.Rezultat 164/54. Nisem merila deleža maščobe, le opazila sem povečana stegna, napihnjenen trebušček, celulit na zadnjici. Pa sem začela z redno vadbo aerobike. Tudi hranim se dobro, redko se pregrešim s sladkarijo. Po 4 mesecih aktivne aerobike je moja teža celo 55 kg. Čutim pa nišičasta stegna, zadnjico; hlače so mi prevelike. Nikakor ne bom obupala, svoje telo moram spraviti v red. Kondicije imam več, z aerobiko nadaljujem, prihodnji teden začnem še s tvojimi vajami, če ne bo mraz,tudi s tekom. In meriti si bom šla delež maščob. To bom počela redno, saj je res boljši indikator kot tehtnica ali celo ogledalce, kjer se ne vidiš, če se nočeš. 😉

Hvala za vse tvoje nasvete v člankih, za vse analize, ki pomagajo in so na nivoju.
Športno leto!

Lina

O, pa si srečka veš. Jst bi tudi zelo rada izgubila maščobo, kilogramov imam ravno zadosti, ampak maščoba se mi nabira. Zdaj bom začela s tekom, ampak ne vem koliko je dovolj. Pa potem se še naveličam vsak dan tečt, pa še družbe s katero bi hodila vsak dan nimam. Help…a je aerobika res tako v redu kot vsi pravijo? Je tae-bo boljši? Daj mi kakšen nasvet prosim!
LP

Lina,
zelo sem vesela tvojega mnenja o ogledalu in tehtnici.
Se naprej veliko uspeha pri “miganju”
AJLA

metka,

Aerobika enim zelo ustreza, drugim manj… ljudje smo pač različni. Smiselno je poiskati tisto obliko aerobne vadbe, katera nam je najbolj všeč. Najboljša vadba ne obstaja, obstaja le naustreznejša za vsakega posameznika.

Tae-bo je navdušil mnoge, dokler pa ne poizkusis.. ne moreš vedeti ali bo tudi tebe.

Lp,
Goran

New Report

Close