Najdi forum

Sem našel še en opis postopka za Rejuvelac
– 1 skodelica pšeničnih semen (biološko pridelanih)
– 3 skodelice vode
Poškodovana semena odstranimo. Nepoškodovana operemo in jih prelijemo z vodo. Izločimo tista, ki priplavajo na vrh, saj praviloma niso kaljiva. Le kaljivo žito pravilno fermentira, nekaljena semena pa lahko začnejo gniti in živilo pokvarijo. Zdrava semena postimo v vodi 48 ur (poleti 36 ur). Precejena tekočina je pripravljena za uživanje. Rejuvelac mora biti kiselkast in prijetnega okusa.
Semena ponovno prelijemo z vodo in jih tokrat pustimo v nji le 24 ur (poleti 16), da dobimo nov rejuvelac. Ista semena potem namočimo še 24 ur, da dobimo še tretjo porcijo pijače.
Rejuvelac je zelo bogata fermentirana pijača. Polna je vitaminov (B,E,C), mineralov, beljakovin, ogljikovih hidratov, zlasti pa encimov, ki pomagajo pri prebavi. Vsebuje tudi veliko laktobacilov, ki so ključnega pomena za dobro delovanje črevesja. Tudi zato je pitje rejuvelaca zelo pomembno za organizem.
vir: Recepti za jedi tipičnega jedilnika Hipokratovega zdravstvenega inštituta (clanek:http://www.ziva-voda.com/clanki/Jedilnik%20Ann%20Wigmore.pdf

Imam pa še eno informacijo….Dr.Meyers priporoča po dve kapsuli trikrat dnevno. Pri kroničnih degenerativnih boleznih kot sta fibromialgija in artritis je pri takem doziranju možno pričakovati izboljšanja v treh do sedmih dneh. Pri težavah krvnega obtoka (lašja angina, zatekanje spodnjih okončin) in pri dihalnih težavah (emfizem, bronhitis, astma) pacienti začutijo izboljšanje v dveh do desetih dneh. (govori o FHES..vec informacij na strani http://www.ziva-voda.com).
Za probat je skodovati ne more,
Zelim vam cimprejsnje boljse zdravje in pocutje.
LP Marjan

Zdrav duh v zdravem telesu.

Prisrčna hvala!
Čakamo na kakšen ugoden odziv.

Veronika

Morda bo komu v pomoč tudi članek asist. Darinke Klančar, dr.med., ki o utrujenosti, tudi o kronični utrujenosti piše v Fidimedovem zdravstvenem vodniku. Brezplačno ga lahko naročite na tel.:01 56 345 20. Marsikaj pa lahko preberete tudi na http://www.fidimed.si pod zdravstvene teme (utrujenost).

Lep dan,
Alenka

New Report

Close