Najdi forum

Imel sem dekle, bila je moja prva in jaz njen prvi, s katero sem hodil dobrih pet. Bili so lepi, kot slabi trenutki, ki so nama izpolnjevali vsakdanjik. Nikoli se nisva pretirano kregala ali kaj podobnega. Skoraj sva si dokončno uredelila prijetno in prostorno podstrešno stanovanje, z ločenim vhodom, pri meni doma, pa se je začelo vse skupaj postavljati na glavo. Ona je študirala, dobila dobro plačano službo…; njen apetit je naenkrat zrasel. Zaradi dobrih prihodkov se je začela zelo dobro nositi, fantje so jo začeli obletaviti in se je zaljubila v drugega. Na njeno željo sva se razšla, že po enem mesecu, pa je nekako hotela nazaj. Odveč je razlagati, da je bila prizadetost prevelika, da bi v tistem trenutku lahko normalno nadaljevala naprej. Takrat sam nisem vedel, kako in kam naj se obrnem? Po dveh letih samskega življenja sem spoznal deklico, ki mi sprva nio bila najbolj pri srcu, ki pa sem jo vzljubil in jo ima rad in s katero sedaj hodim že eno leto. Lepo nama je, toda potrebno bo narediti korak naprej. Po karakterjih sva si precej različna, toda se sprejemava takšna kot sva, da tukaj nimava posebnih težav. Veliko se pogovarjava, razen pri eni zadevi ne prideva do dna. Jaz imam doma že gotovo stanovanje, ki ga zaradi okoliščin ne morem uporabiti drugače, kot da živim v njem, ona pa ima sama hišo v katero je potrebno še zelo veliko vložiti. Vsak pač navija za svojo varianto. Hudo pa je to, da mi je pred kratkim moj prijatelj zaupal, da je bivša še vedno samska, da si še vedno želi nadaljevati z mano. Priznam, nisem ravnodušen, po glavi se mi pletejo številne rešitve, razumske in srčne. Srce mi bije enkrat za eno drugič za drugo-zmeda.

Slavček, bom kar direkten, pozabi na bivšo. Očitno je prizadetost prevelika, če je bil problem denar in višji standard, ptoem morata biti v takem razmerju dva zelo enaka ali pa vsaj podobna po značaju. Drugače, se zadeve vedno obračajo na slabše in novo razočaranje.
Če ti v življenju pomeni še kaj drugega kot le dober status, potem se moraš vprašati, kaj želiš? Ljubezen?

S kom? Ali si srečen, ali si nesrečen samo zato, ker ne veš kaj bi bilo bolje?

No če ne veš kaj bi bilo bolje, naj ti povem, da tega nikoli ne boš vedel. KAr je je, in to uživaj. Nikar se ne sekiraj za tistim kar si želiš, ampak uživaj to kar imaš.

Kje bi stanovala? NAjprej se vprašajta, ali bi rada stanovala in živela skupaj? Kajti če bi, potem je popolnoma vseeno kje sta, samo da sta skupaj.

Vidiš, tako bi se odločila ljubezen in sploh ne bi spraševala po nasvetu.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jaz pa nisem istega mnenja kot Primož. Verjamem, da ko si študent (in tvoje bivše dekle je to bilo) si velikokrat brez denarja in si v svoji glavi predstavljaš čase, ko ga boš imel in kaj boš si z njim ustvaril.Ko je tvoja bivša zaključila s študijem, so se ji odprla nova vrata v svet, ki ga še ni poznala. Bila je zmedena in srečna hkrati, ker je prvič po dolgem času imela občutek samostojnosti (beri finančne neodvisnosti). Ta svet ji je bil všeč, vendar ni poznala prave mere. Prevzele so jo te materialne dobrine in vse kaj spada zraven, zato je hotela konec vajine zveze.Vendar je ugotovila , da to ni to. To pomeni, da je spoznala kaj ima in kaj hoče in obenem bila žalostna, ker je spoznala kaj (oz. koga- v tem primeru tebe) je zgubila. Veš slavček, vsi v življenju nam govorijo, da nam je dovoljeno delati napake, vendar po motu: Delaj napake, ampak delaj jih pravilno. Mislim, da je vredno pretehtati zvezo, ki si jo imel z njo in če ti srce pravi, da je mogoče že odpustilo in si jo želi nazaj, ji daj še eno šanso.Tako bosta oba bogatejša za eno izkušnjo in kdove mogoče tudi kaj več…..

Hvala Primož, lep odgovor. Ponudil si mi krasno istočnico za reševanje moje razcepljenosti, veliko uspeha še naprej.

Prebiram tole pismo in kar ne morem verjeti, da sploh še pomisliš na bivšo po vsem tem, kar ti je naredila. Ampak je res kar pravijo bolj te je nekdo prizadel težje ga pozabiš…čeprav jaz tega ne razumem in nikoli ne bom. Ta oseba te nikoli ni resnično ljubila saj so ji bile v življenju bolj pomembne druge stvari in verjemi mi, da ji tudi sedaj ne samo očitno nima nikogar. Potrudi se v tej vezi, ki jo imaš sedaj in ceni kar imaš….želim ti veliko sreče

Zlatolaska, strinjam se s tvojo kritiko in ti dam prav, mogoče sem res malo narobe izrazil mnenje. Edino kar me veliko bolj moti kot denar, je njegovo občutek po prevaranju. Da ni bil več dober zaradi denarja. Lepo, da je ugotovila kaj je imela, kdor dela tudi greši. večji problem je pri njem, ali lahko sprejme žensko nazaj, glede na to, da sta bila drug za drugega prva, sedaj pa je eden še od nekoga:

Odločitev je v Slavčkovi glavi. ali lahko sprejme žensko nazaj, zakatero ve, da ni bila več samo njegova.

koliko drug drugemu pomenita sedaj?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Moram povedati, da sem velikokrat na forumih prebiral in se našele v posameznih zgodbah na temo; ali je bivša zveza po takih ali drugačnih pripetljajih še vedno zdrava? Meni za bivšo ni bilo in mi ni vseeno, čeprav se mi vedno ob misli na lepe trenutke prikaže pred oči tisto-grenko. Še najslabše je, ker si ne znam raztolmačiti pravih razlogov za razpad najine takratne zveze. Trenutno se še ne znam odločiti, vse kar si želim v prihodnjih mesecih je intenzivno delo na tem, da razčistim in se končno odločim. Zato se zahvaljujem Primožu in vsem za vsakršno mnenje ali izkušnjo pri reševanju takšnih zapletov.

New Report

Close