Najdi forum

Re:Široki boki

Zakaj moram pisati že četrtič, ker se moje vprašanje ni vpisalo?
Vprašanje se je glasilo približno takole: Stara sem 20 let, visoka 177,5 in imam 64kg. Rada bi se znebila maščobnih blazinic na mojih bokih.Že po naravi imam široke boke, na njih pa se mi je v zadnjih letih še dodatno nabrala maščoba, ki je zelo trdovratna in moji boki zgledajo še širši kot sicer. Katere vaje oz. katera vadba je najbolj učinkovita, da se jih znebim? Vadim precej redno (3-4krat tedensko tečem ali vadim na orbitreku, vsak dan delam 2urne sprehode s psom-hitra hoja). Tudi prehranjujem se čim bolj zdravo in uravnoteženo – tudi čim manj sladkarij, čeprav se jim nisem popolnoma odpovedala,…
Poleg tega imam tudi precej velike prsi. Kako jih zmanjšam?
Hvala za odgovor.
LP, teja

Teja,

Tvoje vprašanje se še ni vpisalo, ker ga še nisem imel časa odgovoriti. Vse kar mi kdo pošlje se vpiše šele ko potrdim tvoje vprašanje in nanj odgovorim. Zavedati se moraš, da ne čepim 24ur na dan za računalnikom in moje moderiranje in odgovarjanje na tvoja vprašanja, in vprašanja vseh ostalih je za vas popolnoma brezplačno, tudi sam pa zato ne prejmem nič denarja. Kar želim povedati je, da poskusim v svojem prostem času odgovoriti čim več vprašanj. Včasih imam premalo časa, da bi odgovoril na vsa vprašanja. Dnevno dobim po 20, tudi 30 vprašanj. Nemogoče je zmeraj odgovoriti vsakemu posebej, razen če moje delo ne bi bilo nič drugega kot odgovarjanje na forumu.

Zato včasih traja dalj časa da se tvoje vprašanje pojavi na forumu. Poskusim se pa za vsakogar potruditi najbolje po svojih zmožnostih. Vseeno pa so določena vprašanja podobna kakšnim že postavljenim, zato vsa vprašanja nimajo iste prioritete. Določena vprašanja, so v bistvu le kakšni komentarji obiskovalcev foruma in mi jih ni treba vedno odgovarjati, zato jih le potrdim… in tako objavim. Včasih ena vprašanja zahtevajo le zelo kratek odgovor, na takšna vedno odgovorim dosti prej… kot na tista, ki mi bodo vzela več časa.

Prosim te torej, in vse ostale ki niste dobili odgovora za razumevanje.

Glede vprašanja, ki si mi ga postavila.

Že velikokrat sem povedal, da maščobe ne moreš izgubljati le na določenem mestu. ne obstaja vaja s katero bi izgubila maščobo na bokih. Maščobo zmeraj porabljaš holistično, ne pa lokalno… le na določene delu telesa.

Glede treninga zate, kar počneš očitno ne zadostuje. Intenzivnost je premajhna, morda pa tudi treningi trajajo premalo časa. Na sprehodih s psom, ki trjajajo tudi do dve uri seveda pokuriš nekaj kalorij. Ampak če ne izgubljaš maščobe, in tvoja teža ostaja enaka… je očitno da v telo vnašaš ravno toliko kalorij, kot jih z vsemi svojimi aktivnostmi porabiš.

Če ješ pretežno zdravo še ne pomeni, da boš shujšala… če poješ preveliko količino zdrave hrane (več kalorij kot jih potem porabiš) se boš celo zredila in pridobila nove maščobe. Sladkarijam se je pa treba najprej odpovedati.

Trening mora postati daljši in tudi intenzivnejši. Sčasoma je treba delati vedno bolj učinkovite treninge, poskusiti narediti več v istem času itd… če stojiš na mestu, ne napreduješ.

Ko boš shujšala, boš najbrž prej kot slej shujšala nekoliko tudi v prsi (vsaj pri večini žensk je tako).

Veliko mojih odgovorov je bilo o treningu, malo prebrskaj… vaje pa najdeš tudi na moji spletni strani, opremljene so s sliko.

Mimogrede, o tvojem treningu in načinu prehrane si mi dala presplošen opis, da bi ti lahko bolj konkretno povedal kaj počneš narobe oz. kaj spremeni.

LP,
Goran

Saj se nisem jezila ali pa te kritizirala glede hitrosti odgovora, samo nisem vedela kako ta forum sploh deluje. Pravzaprav nisem pričakovala odgovora prej kot v parih dneh, samo čudila sem se ker se vprašanje ni vpisalo(moram priznati da sem si malo bolj slabo prebrala navodila).
Kar se tiče mojega vprašanja, sem s svojo postavo zadovoljna, v bistvu me motijo le boki. Četudi shujšam res shujšam tudi v boke, a proporci porazdeljene maščobe ostanejo iste.
Hvala za odgovor in še enkrat se opravičujem za moje nedosledno branje navodil.
LP, teja

New Report

Close