Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! REŠILJE TEHNIKA

REŠILJE TEHNIKA

Pozdravljene!

Zanima me “rešilje” tehnika vezenja. Ker o tem ne vem ničesar, prosim za pomoč in sicer kateri material in orodje potrebujem, tehniko vezenja in če ima katera kakšne vzorce oz. kje jih lahko dobim.

Za pomoč se zahvaljujem.

Larisa.

potrbujes platno najbolse mesanico bombaza lana,sivanko,prejico jaz uporbim kr runolist bel, lahko tudi kaj drugega pa kaksno silo prav pride pa ostre skarjice
vzorckov pa zal nimam bi jih pa tud jaz mela ce ima katera kaj

a si iz narodnih motivov že vse ponucala?=)
v knjigi Ivana Razborška Slovenska krasilna umetnost bi se tudi kaj našlo, lahko ti skopiram.
si že delala kdaj s podložno vrvico? da dobiš potem tak orng relief?

V tej tehniki nisem še nič delala, mi je pa všeč in bi rada poskusila.Klemy hvala za nasvet glede materiala,mka pa bi prosila za kakšen vzorček, če ga ima.

mislim, da ti bo klemy lažje pomagala z vzorčki, jaz ti lahko skopiram knjigo; ali če stopiš po njo do najbližje knjižnice. v njej so elementi krasilne umetnosti, najdeš tudi precej preprostih motivov, če boš šele začela delat.

lepo ustvarjaj:)

hoj mala a ves da se z mojimi 🙂 vzorcki to ne da delat oz bi jih mogla kr fejst spreminjat pa jih raje sivam kar taksne ko so 🙂 lahk pa mi posles kar mas saj ne vem ce bom kaj cajta se za to nasla:(=)

nisem mislila vzorčkov za voščilnice, ampak tiste, po katerih si delala rešilje. a ne=)

tistih pa ze dolgo ni ikjer vec pa se to sem mela sam ene dva:(

LARISA, na tejle strani sem našla kar nekaj vzorčkov, ki so uporabni tudi za rešilje. nekatere je treba malo prilagodit, sicer pa res najdeš marsikaj.

lepo ustvarjaj:)

na tejle:)

http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.quiltcentraltv.com/images/products/beec-sample.jpg&imgrefurl=http://www.quiltcentraltv.com/category.php%3Fcategory%3DPatterns%26page%3D3&h=400&w=600&sz=96&hl=sl&start=91&tbnid=fpIwTKWuuC5SXM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dsample%2Bglass%26start%3D80%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dsl%26sa%3DN

V googlu med iskanje slik vnesi

Richelieu embroidery

ali pa klikni tule

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

prosim še meni

pozdravljena Larisa šele danes sem videla tvoj oglas, z vprašanjem , ker sem še nova in iščem še sama ,kje so punce ustvarjalke z njihovimi albumi in si rada ogledam ,kaj ustvarjajo zelo malo je teh ,ki delajo rišelje tehniko vezenja ali po domače rešelje,sem odločila da se oglasim, jaz že nekaj časa delam rišelje z šivalnim strojem malce gre hitreje ,vzorce pobiram iz raznih časopisov Rakam,Mani di fata,od raznih vzrcev z platna in od moje učiteljice ki me je navadila to delat nazadnje pa tudi z računalnika punce so ti že pisale da na haft richelieu embroidery se da precej dobit jaz sem kar prerisala z monitorja na papir in na platno lahko si ta izdelek pogledaš na mojem albumu in se oglasiš če rabiš pomoč za vzorce imam jih pa kar nekaj
Lp vsem
mmrose.moj album.com

Pozdravljena mmrose in ostale,

mene pa zanima, kako to šivaš s šivalnim strojem? Na kakšen šiv nastaviš?

Jaz šivam na roke, kar gre seveda zelo počasi, vendar je končni izdelek vreden truda.
Bom pa poskusila tudi s šivalnim strojem, če mi malo pomagaš z nasveti.

Vzorčke imam predvsem od svoje babice, ki me je tega dela naučila in so nekateri stari že kar krepka desetletja.

Nekaj prtičkov je tudi v mojem albumu:

“mijica.moj-album.com”

Lp,

Mijica

Pozdrav tudi tebi Mijica in ostalim
prvo sem si ogledala tvoj album in imaš dosti vsega lepega ampak rišelje mi je njbolj pri srcu tvoji izdelki so veliko vredni saj delaš ročno.Mene je uvedla v strojno tehniko vezenja moj šivalnovezilni stroj rose in moja stra prijateljica ki šiva že 5o let na stari singerci še na pedal,njo pa je naučila njena mama. tehniko mi je pokazala dosti vztrajnosti pa rabi da se ne odneha saj končni izdelek je nagrada za trud. Torej šivalni moraš pripraviti tako,da spodnji sukanec bolj zategneš tako da ti le ne bo pokal,zgornjega pa nekoliko manj, damo na ničlo vbod in stroj je pripravljen. Jaz pripravila cunjico v okvirju dobro nategnila in narisala krogce,obšila izrezala sredino in začela z vezenjem en vbod na platno en v prazno gosto,in tako dokler nisem bila zadovoljna z delom, pol pa naprej narisala črto in vadila po njej ,glede da vezeš že rišelje ti bo lažje.Najbolj važno je da premikaš okvir tako hitro,kot poganjaš stroj

LP mijica
zdaj lahko še nadaljujem saj mi je prej zmanjkalo prostorja in časa
malce da ti še povem kako jaz to delam če pa rabiš še kakšno pomoč mi lahko pišeš tudi na elktronsko pošto saj je v mojem albumu.
Torej vzorček če je majhen ali kakšne druge malenkosti obšijemo gremo dvakret trikat čez večje pa z debelim cvirnom obšijemo po risih nato šivamo leva desna na gosto ,če se vmes reže sproti režemo in delamo mrežico,ker se bojim da dokler ne začneš to delati ni mogoče razumljivo pol pa bo .
prijetno delo
mmrose

Še nekaj Mijica tačka gre dol
Lp mmrose

Mmrose

hvala za odgovor, tole zgleda kar zapleteno, bom pa vseeno ob priliki poskusila in videla kaj bo.
Tudi jaz imam doma dva šivalna stroja od babice – še taka na pedal in seveda eenga električnega.

Bom pa probala na vsakega od njih in ti potem javim, kako je šlo,

Lep pozdrav,

Mijica

Mijica kar opogumi se,jaz bi kar z električnim

začni pa tako, sukance nategnit-zgornjega manj ko spodnjega, tačko dol-stran,zobke spusti dol da se ne premikajo in stroj je pripravljen.Nategni košček platna v okvir malce poriši jaz bi začela z krogci velikosti svinčnika obšij nato izreži sredino in začni eden šiv na platno malce nad šivom ki si prej naredila nato dol v prazno ki si zrezala za naprej pa se oglasi če rabiš pomoč me pa veseli da boš probala.Moja učiteljica je imela kar nekaj učenk ma so vse pustile in niso se potrudile to naučit.Meni pa ni dosti rabilo da se naučim in je vesela da je vsaj nekoga naučila,jaz bi pa rada tudi prenesti naprej to kar znam.
Lp mmrose

New Report

Close