REŠILJE TEHNIKA
pozdravljena Larisa šele danes sem videla tvoj oglas, z vprašanjem , ker sem še nova in iščem še sama ,kje so punce ustvarjalke z njihovimi albumi in si rada ogledam ,kaj ustvarjajo zelo malo je teh ,ki delajo rišelje tehniko vezenja ali po domače rešelje,sem odločila da se oglasim, jaz že nekaj časa delam rišelje z šivalnim strojem malce gre hitreje ,vzorce pobiram iz raznih časopisov Rakam,Mani di fata,od raznih vzrcev z platna in od moje učiteljice ki me je navadila to delat nazadnje pa tudi z računalnika punce so ti že pisale da na haft richelieu embroidery se da precej dobit jaz sem kar prerisala z monitorja na papir in na platno lahko si ta izdelek pogledaš na mojem albumu in se oglasiš če rabiš pomoč za vzorce imam jih pa kar nekaj
Lp vsem
mmrose.moj album.com
Pozdravljena mmrose in ostale,
mene pa zanima, kako to šivaš s šivalnim strojem? Na kakšen šiv nastaviš?
Jaz šivam na roke, kar gre seveda zelo počasi, vendar je končni izdelek vreden truda.
Bom pa poskusila tudi s šivalnim strojem, če mi malo pomagaš z nasveti.
Vzorčke imam predvsem od svoje babice, ki me je tega dela naučila in so nekateri stari že kar krepka desetletja.
Nekaj prtičkov je tudi v mojem albumu:
“mijica.moj-album.com”
Lp,
Mijica
Pozdrav tudi tebi Mijica in ostalim
prvo sem si ogledala tvoj album in imaš dosti vsega lepega ampak rišelje mi je njbolj pri srcu tvoji izdelki so veliko vredni saj delaš ročno.Mene je uvedla v strojno tehniko vezenja moj šivalnovezilni stroj rose in moja stra prijateljica ki šiva že 5o let na stari singerci še na pedal,njo pa je naučila njena mama. tehniko mi je pokazala dosti vztrajnosti pa rabi da se ne odneha saj končni izdelek je nagrada za trud. Torej šivalni moraš pripraviti tako,da spodnji sukanec bolj zategneš tako da ti le ne bo pokal,zgornjega pa nekoliko manj, damo na ničlo vbod in stroj je pripravljen. Jaz pripravila cunjico v okvirju dobro nategnila in narisala krogce,obšila izrezala sredino in začela z vezenjem en vbod na platno en v prazno gosto,in tako dokler nisem bila zadovoljna z delom, pol pa naprej narisala črto in vadila po njej ,glede da vezeš že rišelje ti bo lažje.Najbolj važno je da premikaš okvir tako hitro,kot poganjaš stroj
LP mijica
zdaj lahko še nadaljujem saj mi je prej zmanjkalo prostorja in časa
malce da ti še povem kako jaz to delam če pa rabiš še kakšno pomoč mi lahko pišeš tudi na elktronsko pošto saj je v mojem albumu.
Torej vzorček če je majhen ali kakšne druge malenkosti obšijemo gremo dvakret trikat čez večje pa z debelim cvirnom obšijemo po risih nato šivamo leva desna na gosto ,če se vmes reže sproti režemo in delamo mrežico,ker se bojim da dokler ne začneš to delati ni mogoče razumljivo pol pa bo .
prijetno delo
mmrose
Mijica kar opogumi se,jaz bi kar z električnim
začni pa tako, sukance nategnit-zgornjega manj ko spodnjega, tačko dol-stran,zobke spusti dol da se ne premikajo in stroj je pripravljen.Nategni košček platna v okvir malce poriši jaz bi začela z krogci velikosti svinčnika obšij nato izreži sredino in začni eden šiv na platno malce nad šivom ki si prej naredila nato dol v prazno ki si zrezala za naprej pa se oglasi če rabiš pomoč me pa veseli da boš probala.Moja učiteljica je imela kar nekaj učenk ma so vse pustile in niso se potrudile to naučit.Meni pa ni dosti rabilo da se naučim in je vesela da je vsaj nekoga naučila,jaz bi pa rada tudi prenesti naprej to kar znam.
Lp mmrose