Najdi forum

Res ljubiš samo enkrat v življenju?

Bil je moja prva ljubezen, prej sva bila 5 let prijatelja, potem pa par. Zelo se ujemava, rada imava iste športe, naravo, iste želje za prihodnost, enak okus za stanovanje, nenormalno me je privlačil, res mi je všeč njegova postava, ki je naravno športna, nobenega fitnesa, naravno lepa postava tudi od tega ker veliko športa. Zelo tehničen tip moškega kar mi je tudi zelo všeč, neustrašen in bojevit, karakterno zelo močen. Pomagal je tudi pri gospodinjskih opravilih, zelo rad me je crkljal, peljal na dobre destinacije na izlet, vedno me je znal očarat. V seksu sva tudi noro uživala. Sama sem po izgledu čista povprečnica in sem bila ponosna do neba, da je želel biti z mano. Ne morem vam povedat kako me je bolelo, ko sem nekoč našla zbrisana sporočila od ene ženske, izvedala sem tudi da sta bila večkrat na pijači. Mene je  to tako zabolelo da sem vezo končala, ker sem zgubila zaupanje. Tudi zato ker ni takoj priznal da je brisal in da sta bila na kavah, izgubila sem zaupanje in zato sem ga pustila, čeprav nisem imela pojma kako ga bom pozabila, ker sem opisala zgoraj kako močno sem nora nanj. On je seveda trdil da je šlo za prijateljico. Nisem se pustila in sem odšla, čeprav me je še več kot eno leto prosil naj mu odpustim. Skupaj sva bila dve leti in sedaj je že dve leti od tega kar sva šla narazen, a jaz še vedno hrepenim po njem. Res je da sva ves čas v kontaktu, vmes sva že probavala na novo, s tem da je on postal precej nesramen do mene. Stikov kar ne morem prekiniti, ker vam pravim da ne vem kaj je tisto kar me vleče k njemu, čeprav ne zdrziva skupaj, ker se samo kregava. Srečala sem že ogromno drugih pa nihče me ni tako noro obsedel kot on. Ne morem in ne morem ga izbiti iz glave. Se je kateri že to zgodilo, kako naj presežem to? Takšen moški kot je on se ne bom več zanimal zame, zanimajo se samo slabši. Vedno gredo vsi po koncu zveze na boljše, si najdejo boljšega, jaz pa vem da boljšega ne bom dobila…nič več tako postavnega in meni na kožo pisanega, saj kot pravim sem po izgledu povprečna in se dobri tipi zame ne zanimajo. Se je kateri to že zgodilo, da sta se neverjetno ujemala in sta se zaradi določenih napak razšla. Čustev sploh ne morem izgubiti, kar hrepenim po njem, po vseh tistih dobrih lastnostih ki sem jih naštela. Potem se je pa zgodilo to in se mi je vse podrlo. Kako naj se zaljubim v drugega, če se mi ves čas po glavi podi on, v vseh drugih iščem njega in jih z njim primerjam. V nobenem nisem na kupu našla toliko kvalitet kot pri njem. Vsi so mi slabši in si pravim zakaj bi izbrala slabšega in še tudi ta me lahko prevara. Se je kateri že zgodilo podobno? In zato sem že toliko časa samska, čeprav si zelo želim partnerja. Lahko živiš z drugim, če imaš v glavi ideal bivšega s katerim veš da ne moreta shajat skupaj zaradi neprestanih kofliktov in izgubljenega zaupanja? Čeprav ti je pa ta moški v drugih vidikih popoln. Ne znam opisat, vem da je zmeda, ampak tako se tudi počutim, ne morem in ne morem naprej, ne zdi se mi fer do drugih fantov, ker ne vem če jih bom lahko imela sploh iskreno rada, da ne bodo samo tolažba. Ali lahko živiš v veliko slabši zvezi kot prej? Ali je res možno da zares ljubiš samo enkrat v življenju?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Čakaj, varalica ti je tako dober tip, da ga nikakor ne moreš pozabiti??

To, da gre s prijateljico na kavo, bi ti lahko povedal, če bi res bila samo kava in samo prijateljica. Mesiče tudi ne bi bilo potrebno brisat od nekoga, ki je samo prijatelj, se ti ne zdi?

Zavedaj se, da ni tako redko, da tak “popoln moški” streže svoji partnerici z vseh strani, v ozadju pa podira še druge ženske. Bodi 100%, da tista ni bila edina. Po rokah te je nosil zaradi slabe vesti in zato, da ti ne bi nič posumila, kaj v resnici počne.  Pišeš, da je zdaj nesramen do tebe. To je njegov pravi obraz in ne tista maska, ki ti jo je kazal preden si ugotovila, da je varalica.

Kaj naj narediš? V svoje dobro takoj prekini vsakršen kontakt z njim, ker vse kar imata sedaj, je nek toksičen mišmaš in ti sploh ne prideš več ven iz tega in zdaj že celo misliš, kako hudo popolnega tipa si izgubila. Rabiš distanco od vsega tega in potem boš jasno lahko videla, da niti malo ni tako pravljičen kot si si ga začela slikat v mislih. Ko boš to spoznala, ti tudi niti malo več ne bo privlačen in takrat se boš lahko odprla spet za spoznavanje drugih, boljših, fantov. Zvestih in iskrenih, to kar ta tvoj nikoli ni bil. Morda boš tudi spoznala, da zunanji videz tudi ni vse pri človeku.

V glavnem, ne živet več v iluzijah in preteklosti ter pogrevat spomine o tem, kako idealen je bil do tistega trenutka, ko si odkrila varanje, ker veš, da je bila vse to laž. Stopi v akcijo in se reši vsega tega. Če ne moreš sama, si najdi kakšno psihoterapevtsko pomoč.

Mačo…tako pravijo takim moškim. Idealnega moškega ni čeprav praviš da je s tabo bil. Spoznala si ga tudi v drugi luči. Čimprej se postavi na lastne noge uživaj samsko življenje in ne išči drugih. Tudi v tvoje življenje bo prišel nekdo, ki te bo vreden zato ne hiti in počakaj. Vse bo v redu verjemi.

Draga moja,

kar opisuješ, ni ljubezen. Da si nora nanj in vse kar je bilo opisano  – je znak zaljubljenosti, pa tudi znak soodvisnega odnosa in čisto možno je, da je tip narcis (s tem mislim NOM).
Čas celi rane, vendar boš morala delati na sebi – čuti se iz tvojih besed, da se nimaš dovolj rada – in tudi rešiti vzorce, zaradi katerih te vleče k bivšemu. Z nekaj volje se bo rešilo vse.

Samo ne rini nazaj, ker izgubljenega zaupanja se ne da povrniti.
Pa srečno!

“es je da sva ves čas v kontaktu, vmes sva že probavala na novo, s tem da je on postal precej nesramen do mene. Stikov kar ne mo”

To je on. In če je lep je komot tudi daleč od dobrega tipa.

Lepota ni nič – mine. Vsebina je vse – ostane.

Torej malo pomisli in si najdi res ” dobrega tipa” in še morda moje mnenje. Dober tip je daaaaaleč od lepega – ima odličen karakter.

Kako pa najdeš izbrisana sporočila??

To da si povprečnega izgleda je treba izbiti iz glave…

Sama sem imela podobno težavo s samopodobo, vendar s veliko dela na sebi sem prišla do točke kjer se zavedam svoje vrednosti.

Če se imata oba rada, bi bilo najbolje da se pogovorita o vsem, si prisluhneta in probat najti skupno pot. Z boljšo komunikacijo pride tudi do boljšega odnosa, oba se morata prilagoditi in lahko gre tudi brez prepirov.

v bistvu ti je bilo dolgčas v zvezi in si hotela dramo. zato si se odločila, da je to varanje, čeprav je bila mogoče dejansko samo prijateljica, ampak tebe to ne briga, nočeš niti poslušat. pasalo ti je da si te je želel nazaj, ti pa si ponosno zavračala. vse to je izključno tvoj ego.
to, da deliš ljudi na slabše, povprečne in boljše, je pa zelo nezrel in plehek način gledanja na ljudi, ki ima svojo karmo – tudi ti se počutiš neprivlačno.

odrasti.

Ravno to me najbolj boli kar je napisal slovenc…da je bila verjetno res samo prijateljica in sem zaradi traparije zapustila moskega ki mi je ustrezal v vseh ostalih vidikih. V vseh drugih iscem njega in ga zelo pogresam, ker se zavedam kaksno napako sem naredila.

Na vse mozne nacine sem se sicer zelela pogovorit z njim pa ni uspelo, ker je bil on na koncu povsem nespostljiv in nesramen do mene, ker me zaradi vseh stvari ki so bile ne mara vec…to me se bolj zalosti, ker je vec kot ocitno izgubil custva do mene. To me je do konca potrlo, ker res vidim da je najina zgodba koncana. Skrbi me, ker imam obcutek da nobenega ne bom imela tako rada in ga ves cas nosim nekje v srcu, ceprav se trudim da bi ga pozabila. Nekako sem spoznala, da je bil ljubezen mojega zivljenja in sem jo po svoji krivdi izgubila. Ne vem ce bom sla sploh lahko kdaj naprej, ker si te zivljenjske napake ne morem odpustiti.

Odgovor na objavo uporabnika
Izgubljena758, 07.04.2022 ob 13:09

Ravno to me najbolj boli kar je napisal slovenc…da je bila verjetno res samo prijateljica in sem zaradi traparije zapustila moskega ki mi je ustrezal v vseh ostalih vidikih. V vseh drugih iscem njega in ga zelo pogresam, ker se zavedam kaksno napako sem naredila.

Na vse mozne nacine sem se sicer zelela pogovorit z njim pa ni uspelo, ker je bil on na koncu povsem nespostljiv in nesramen do mene, ker me zaradi vseh stvari ki so bile ne mara vec…to me se bolj zalosti, ker je vec kot ocitno izgubil custva do mene. To me je do konca potrlo, ker res vidim da je najina zgodba koncana. Skrbi me, ker imam obcutek da nobenega ne bom imela tako rada in ga ves cas nosim nekje v srcu, ceprav se trudim da bi ga pozabila. Nekako sem spoznala, da je bil ljubezen mojega zivljenja in sem jo po svoji krivdi izgubila. Ne vem ce bom sla sploh lahko kdaj naprej, ker si te zivljenjske napake ne morem odpustiti.

Jezus no… pa kaj je s tabo narobe?

Preberi za seboj. Ampak beri vsebino, ne črk.

Na prvo ljubezen   si zmerom  navajena samo rekla   si da sta bila najpreje samo prijatelja .

Zato nikar ne bodi jezna nanj če imaš krizo    ga probaj poklicati mogoče ti bo obpustil   .

New Report

Close