Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Republiška štipendija

Republiška štipendija

Kaki so pogoji za pridobitev republiške štipendije (socialne, ne cojzove)?

Zoisovo sem izgubil, zdaj bi rad pridobival republiško.

Hmmm… na pamet ti ne znam povedati, mal pobrskaj po internetu. sigurno piše, vtipkaj v Google Zoisova štipendija pa bo…
Tukaj ni pričakuj kakšnega pametnega odgovora, mene so lani napadli, ko sem spraševala nekaj o Zoisovi in sem rekla da imam povprečje 7 (toliko tuudi potrebujem da jo obdržim)…in so moralizirali da če imaš povprečje 7, si pa res ne zaslužiš zoisove…

Veliko uspeha in lep pozdrav!

Govorim o socialni, ne cojzovi…

cenzusa ne smeš presegat. to pa je določen dohodek na družinskega člana. točno kolikšen je ta cenzus se pozanimaj na zavodu za zaposlovanje

Družinskih članov je 1. Samo jaz sem. In si preko študenta in ostalih poslov služim denar. Rad bi štipendijo, da bi bolj sproščeno študiral.

Septembra boš lepo izpolnil vlogo in priložil vsa potrebna dokazila, potem pa kakšna dva meseca čakal na odločbo in to je to. Vendar ne pozabi stvari urediti še to leto, ker je nov Zakon o štipendiranju že v parlamentu in bo najverjetneje sprejet v roku nekaj mesecev, tako da se obetajo spremembe. Če boš imel kakšne težave pri pridobivanju dokumentacije, se obvezno posvetuj s svetovalcem na uradu za delo zavoda za zaposlovanje, ki je pristojen za kraj tvojega stalnega prebivališča.

http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/KnjigeInZlozenke/Zlozenke/KakoDoStipendije.htm

nič ti ne pomaga, če imaš lastno gospodinjstvo, po zakonu so namreč starši dolžni preživljat svoje otroke če študirajo do 26 leta, tako, da boš moral prijavit tud njun dohodek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close