Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja rentno zavarovanje

rentno zavarovanje

Prosim, če mi poveste kaj o rentnem zavarovanju. Imam 36 let. Rada bi varčevala , da v starosti ne bi imela tako majhne pokojnine. Mislim, da se temu reče rentno zavarovanje. Plačevala bi 100 Eur na mesec. Kaj to pomeni. Kdaj začnem dobivat rento in koliko ? Lepo prosim , da mi poveste kje pri kateri zavarovalnici se mi najboj splača varčevati. Prosim za čim več informacij. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Kako je s tem če mi plačuje delodajalec. Ali je to olajašava za d.o.o. ?

pozdravljeni !
Rentna zavarovanja so namenjena za zapolnitev vrzeli,katera nastane ob upokojitvi.Lahko pa taka zavarovanja vsebujejo tudi druge oblike zavarovanj.
oglejva si kvalitetno rentno zavarovanje:

— Zavarovalna doba:25 let
— Letna premija: 100 Eur
–Pristopna starost:36 let
—————————————-

Zavarovalna vsota: 37.879,00 Eur
Skupno izplacilo,Kapital ob izteku zavarovanja :67.045,00 Eur
Dozivljenska renta: 373,32 Eur
Rentno zavarovanje Merkur zavarovalnice.
Ce vam tako zavarovanje placuje delodajalec,je to zanj davcna olajsava,vendar je na koncu zavarovanja znesek obdavcen.
Toliko zaenkrat,za se kaksen izracun pa mi napisite vas email,velja?

Zelim vam lepo nedeljo, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

G- Bruno hvala vam za odgovor. Prosim povejte mi še kaj pomeni skupno izplačilo , Kapital ob izteku zavarovanja. Ali dobiš ta denar izplačan. Kdaj začnem dobivat doživljensko rento in koliko? Kakšen riziko je to zavarovanje. Kaj če ta zavarovalnica propade?

Kaj v primeru če mi plačuje ta delodajalec 15 let in potem menjam delodajalca. Kolika je potem davčna osnova za prvega in drugegea delodajalca in kdaj mora plačat ter koliko je znesek obdavčen.

Ob izteku zavarovanja dobite izplacano zavarovalno vsoto+predvideni dobicek.To je vas kapital.
Lahko ga dvignete v enkratnem znesku,ali se dogovorite za rentno izplacilo.Nalozbe v zavarovalnice imajo v financnem smislu najnizjo oceno tveganja.
Na zadnje vprasanje pa bi vam lazje odgovoril kaksen racunovodja.

Lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close