remi
pozabil sem že pravila kako se igra remi, bi lahko bil kdo tako prijazen in mi osvežil spomin?
zmešaš karte…eden dvigne kupček, pogleda spodnje tri in če je jolly, ga lahko vzame (igra se z dvojnimi kartami)…nato vzameš spodnjo karto, jo obrneš navzgor in nanjo (na polovico, da se vidi) položiš ostali kupček…
…potem vsakemu razdeliš po 14 kart, enemu pa 15…
…igro začne tisti, ki ima 15 kart, tako da eno karto, ki je ne rabi odloži….naslednji igralec dvigne karto s kupčka in odloži spet eno , ki je ne potrebuje…
…da se lahko “odpreš” , moraš zbrati skupno 51 pik…delaš barvne lestvice (najmanj tri karte) ali pa vzameš različne barve istih številk…(npr. 3 devetke, ali 3 pobe)…katerokoli karto pa lahko tudi zamenjaš z jollyjem….če delaš trojke (zgoraj), potem se od tudi pobi, dame, kralji in asi štejejo vsak po deset…
…prvi krog se še ne smeš “odpreti”…drugega pa že lahko (seveda, če imaš vsega skupaj 51 točk)…potem, ko se odpreš, lahko dodajaš tudi k drugim…
…aja…pa še to…kaj je s tisto spodnjo karto, ki je pod kupčkom: če veš, da boš zmagal, če se odpreš, potem jo lahko vzameš…
…možno, da sem kaj pozabila…to je približno…
🙂
sanjalo se mi ni več,
thanks.
sedaj sem vso zadevo prespal
pa mi je zjutraj postalo še nekaj nejasno
tista spodnja karta… ali jo lahko vzameš samo kadar imaš za zmagati?
meni se zdi, da se spomnim, da smo na spodnjo karto odprte polagali tudi karte, ki jih nisi potreboval in, če je bil tvoj soigralec odprt jo je lahko kadarkoli vzel…
Acerola, če mi lahko še to pojasniš prosim.
ali je to stvar dogovora?
jolly: to je pa odprti remi, kar imaš ti v mislih.
Acerola ti je pa razlozila zaprti remi.
Ta spodnja karta ki ti je Ace pisala…. je karta, ki jo obrneš, ko dvigneš kupček predn začne tisti ki deli, delit karte…
Ja imaš prav…še to sem pozabila….ko prideš na vrsto lahko ali
-dvigneš karto s kupčka ali pa
-pobereš tisto karto, ki jo je tvoj predhodnik odložil na kupček (s slikco navzgor)…ampak če pobereš tole slednjo, potem se moraš odpreti (ni pa nujno, da zmagaš)…
ja, hvala še enkrat,
se mi je zdelo da je bilo tako…
saj ko si mi napisala pravila se mi je potem nekako vrnila v spomin igra,
pred tvojo razlago, pa resnično nisem vedel ničesar več.
najlepša hvala še enkrat.
mislim, da mi je sedaj vse jasno.
poskusil pa še nisem,
ker bo šele dedek mraz prinesel karte.
Forum je zaprt za komentiranje.