Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost religija in vegetarijanstvo

religija in vegetarijanstvo

Ne stari, sexas lahko takrat ko bi rad otroka mel. Vse ostalo je pa res nepotrebno. 😉 Sicer to nima nic z vegetarianstvom, ampak vseeno…vera uci da je kontracepcija greh ce se ne motim. 🙂

Vegetarijanka že skoraj deset let. Kri dobra, zdravje dobro, fizično stanje tudi ok. Pač nadomeščam stvari z vegetarijanskimi izdelki, ki jih je ogromno, samo drago je vse kot žafran:((

Eh, evolucija, biologija, ipd. pa niso moje področje. Tako, da s tem, če smo vsejedi ali ne, se naj drugi ubadajo:))

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Ne, to, da imaš svoje mnenje, ne pomeni, da si nestrpen. Da so nestrpni, sem mislila za tiste, ki so se začeli prepirat ali so na tem, da se začnejo:) In kdaj bo bebika prišla na svet? (ja, saj vem, da to nima veze z vegetarijanstvom:))

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Dobro smo se napalili ,ja;)…Nič ,grem vzet šnicle iz zmrzovalnika za kosilo…Lahko noč…grem štet ovce…Aja… veganci pa solate štejete?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

muteman, ti verjameš v nekakšne predpostavke, ki so te jih naučili v osnovni šoli, vse znanje, ki je nad tem in ki se še išče, razvija in gradi, pa ti je morda tuje. Nikjer ni nobenih dokazov, da je naš način in fiziologija čutenja en in edini, mi pač čutimo tako (s pomočjo živčevja), kakšne druge vrste živih bitij pa drugače, nikjer ne piše, da lahko vse merimo po sebi.
Da pa rastline na nek način zaznavajo (npr. grožnjo, da bodo “ubite” itd.) pa so dkoazovali in do neke mere dokazali z najrazličnejčimi meritvami, opazovanji itd. mnogi proučevalci rastlinskega sveta, pa čeprav nimajo (rastline) “našega” živčnega sistema.

Tako da je tvoj kategorično zartjujoči stavek “Da rastlina trpi se ravno ne strinjam, ker nima zivcevja, torej ne cuti nic.” rahlo osnovnošlski, brez zamere. Znanost je danes šla mnogo dalje, in če želimo v njej biti na tekočem, ni dovolj opravljena osnovna in srednja šola, pa morda še kak faks, temveč redno in vse življenje trajajoče spremljanje napredka, že želiš biti na tekočem. (čeprav, to o čutenju rastlin je že kar stara teorija, obstaja precej knjig na to temo, a tega seveda ne učijo v osnovni šoli, saj ne spada med “osnovno znanje”, vsaj po njihovem ne).

:))))))))))
boš mugoće še kej guspa?

Vidis Maja, tu se pa hudo motis in ravno tvoje razmisljanje je tu osnovnosolsko. Ce pozorno, res pozorno preberes moj post, morda ugotovis, da sem napisal, da “se ne strinjam” s tisto trditvijo, torej da je moje mnenje drugacno. Zakaj bi moral jaz zdaj sprejet tvoje mnenje? In brez skrbi, ce bi vedla kaj studiram, mi nebi rekla, da je to kar govorim pobrano iz OS…tam nas niso tak nic naucili. Vem kje je znanost in govorim striktno samo iz tega stalisca. Za kar ni dokazov, jih pac ni in v take stvari jaz ne verjamem. Ne verjamem v boga, v bozicka, ne verjamem v astrologijo, razne bioenergije itd. Do tga imam vso pravico, kot mas ti pravico verjet v to, cemur jaz pravim da je “nedokazano”. Zdaj pa prosim da se ne spuscas vec z mano v take neplodne diskusije, ker ni ravno zrelost, ko pokazes da ne znas sprejet tujega mnenja, ravno to je osnovnosolsko…torej sama sebi focn dajas. Pa brez zamere.

***No ja, mogoče si star manj kot 10 let. Potem ti je oproščeno.***

lol

maestro

če pogledamo katoliško cerkev, potem lahko rečemo le to, da je vse skupaj ena velika hinavščina.Kristus je rekel NE UBIJAJ ljudi IN ŽIVALI…CERKEV pa je to kasneje (živali) črtala, saj so baje tako zelo dobre za jest in tudi vse ostalo kar jim ni pasalo so črtali.In na koncu so si izmislili celo SPOVED…danes je ta cerkev res ena najbolj hinavskih polna sprenevedanja…grešiš,greš k spovedi,zmoliš par očenašev in si čist kot solza…
Kar se tiče odnosa ČLOVEKA do ŽIVALI je porazno-živa svinjarija.Človek ne spoštuje (v večini) živali.Danes je človek tako zelo egoističen,da od proizvajalcev zahteva vedno nižje cene, ne glede na to, kaj proizvajalci s temi živalmi počnejo.Proizvajalci pa uporabljajo vedno nove in nove ukane, kako pridelati čim cenejše MESO.Vedno več živali v istem hlevu, vedno več kokoši-piščancev v isti kletki.Nekatere farme (tudi pri nas) imajo obvezno piščance in bike in to samo zato, da piščančje dreke pofutrajo bikom.Znano je dejstvo, da imajo piščanci-kokoši v iztrebkih še cca. 60% hranilnih snovi, ker zelo slabo presnavljajo, glede na to, da imajo samo en organ (blato-voda) potem te iztrebke pomešajo s pesnimi rezanci v silosih in biki vse to pojede…človeka to ne zanima, samo da je poceni, da ne govorim o bojazni pridelovalcev o poginu živali in preventivno šopanje z antibiotiki…vedno znova si izmišljajo nove cenejše načine prehranjevanja, med drugim celo kanibalizem (nore krave)…ampak človeka nič ne izuči, še vedno strmi k temu, da je meso čim cenejše, da ostane denar za cigarete,alkohol, drage avtomobile itd….SEBIČNOST človeka ne pozna meja…In nazadnje naj vam zagotovim, da človek ne potrebuje mesa, predvsem pa ga ne potrebuje toliko, kot ga ljudje pojedo in s tem škodijo sami sebi, saj živalska hrana povzroča mnogo bolezni, holeasterol,ožilje,srce,debelost in še in še…..posledično država porabi ogromne količine denarja za zdravstvo teh bolnih ljudi, ljudje pa od države-vlade zahtevajo višje neto plače in vedno boljše življenje, ne glede na vse….eno z drugim ne gre ljubčki golobčki, nečemu se bo treba odpovedati, nekatere vlade že razmišljajo, da bodo ljudje, ki so debeli, ljudje, ki kadijo, ljudje ki…..plačevali več v skupno malho, da bodo potem te iste ljudi lahko zdravili…ampak človek je eno neumno bitje, bolj ko mu dopoveduješ, kaj ni zdravo, bolj rine v popad…ampak zaradi mene kar naj, povedati svoje mnenje pa imam seveda vso pravico….pojdite kdaj pogledat, kako te živali, ki jih potem jeste “ivijo”, koliko jih je na kupu, kaj z njimi delajo, kako in s čim jih hranijo, kako jih ubijejo…..

jože

Nisem vegetarjanka, nisem pa ful ljubiteljica mesa…sploh ne kakšne drobovine in svinjine…ampak še vedno se mi pocedijo sline ob puranjem zrezku z gobovo omako ali dunajcu… 🙂 Zdej religija in vegetarjanstvo nevem kakšno povezavo imata in me tut ne zanima…in tut nimam nič proti vegetarjancem, zaradi mene se lohk cel dan pasejo na pašniku ;)))

Je pa zelo zanimivo vprašanje o tem, če vi, dragi vegetarjanci nosite usnjene jakne/plašče, čevlje, imate mogoče usnjeno denarnico, usnjen pas…???

Blondy, se boljse vprasanje je mogoce, ce uporabljajo kozmetiko.

blondy, še ti si prijavila tisto tipično—naj se gremo past na travnik??!!! fak folk, pa na kakšni stopnji nivoja ste???!!!!
in, ne boš verjela, v moji garderobi ni popolnoma NIČ usnjenega! a ti poznaš samo usnjene plaščke, usnjene denarnice, pasove, čevlje?! btw…v tujini dr. martens dela čevlje za vegetarijance…pri nas se na žalost ne dobijo, če pa pokukaš malo ven iz naših meja, te čaka marsikaj! dobro bi bilo, če bi ti&tebi enaki tudi kdaj prisluhnili čemu, bili odprti, pokazali svoje srce, in ne samo udrihali po nas brez pravih argumentov! pač…slovenčki ste še vedno le kmetje…

Mogoče si spregledala smejčke na koncu zadnjega stavka glede pasenja na travniku? 🙂 Nisem nič slabega mislila, pa tut vprašanje o usnjenih izdelkih je blo pač postavljeno iz radovednosti…me pač zanima, če vegetarjanci spoštujete živali samo glede prehranjevanja ali tudi drugače…in če je to za vas žalitev, pol se morate res zamislit nad svojo filozofijo. Sama namreč ne nosim nič usnenega, če pa že kaj je, je pa to umetno usnje. In še to…na bruhanje mi grejo ljudje, predvsem ženske ki nosijo pravo krzno….

In mogoče si spregledala tut stavek, da nimam nič proti vegetarjanstvu?

joško!

računalnik škoduje očem!!! plačaj več v “skupno malho”, ker potem bodo pa ljudje, ki nimajo računalnika pa televizije plačevali več za tvoje zdravljenje… ej, pa znebi se avtomobila, ker jaz ne bom plačeval, ko se zabiješ v drevo…
pa če si poročen…plačaj več…ne mislim sofinancirati tvoje operacije na penisu, ko ti ga bo žena odrezala (se dogaja, veš…)
sicer pa, saj kadilci plačujemo davek na cigarete in pijanci davek na alkohol, koji ti je ku…. če pa hočeš zdravstvo kakršno je v ameriki, ko greš na zavarovalnico kupit paket, da lahko tvoja žena rodi…ej, potem pa go ahead, kupi si avionsko karto in odpotuj!
mislim, višek neumnosti! tisti, ki jedo meso, bodo plačevali več davka… pa sem mislil, da je bilo tisto o kadilcih pretirano…

Zame religija in vegetarijanstvo nimata nič kaj dosti skupnega. Če določena religija pač prepoveduje uživanje mesa od določene živali, to še ne pomeni, da vodi to v vegetarijanstvo. Ravno tako tale skrb in občutek za živali, če si res religiozen, pomeni vse kaj drugega kot to. Poznam res religiozne ljudi pa se jim zdi uživanje mesa čisto normalna zadeva in še nikdar niso pomislili na vegetarijanstvo. Vegetarijanstvo je pač neka zavestna odločitev, da ne boš jedel mesa – pa a si religiozen ali pa ne.

Kaj pa tiste religije, ki so žrtvovale ljudi, jih ubile ali pa jih vrgle v peč in jim še preden so umrli, odrli kože s telesa, ostale ostanke pa na koncu pojedli? Npr. Azteki? Ki so za kak praznik žrtvovali do 84.000 ljudi (neglede na to ali so bili moški, ženske ali otroci – edino pomembno je bilo to, da so bili sužnji), jim izrezali srce iz živega telesa, potem pa si pripravili gostijo iz njihovega mesa. In čez celo leto je bilo še polno takih praznikov. A to te spominja kaj na vegetarijanstvo?

Joj, Demie, daj lepo te prosim – če pravim, da ni treba ubijati živali, to ne pomeni, da pravim, da pa je ubijanje ljudi v redu!
Mislim, s kakšnimi neinteligentnimi argumenti nekateri prihajate, za crknit!
In podobne gluposti kot so usnjene torbice itd.

Se sploh ne mislim več s takimi ukvarjat. Kdor vidi point, ga vidi, kdor ne, ga pač ne.

Nekateri pa ste podali zelo zanimiva razmišljanja, vredna prebrati.

LP

Lej jo kk se razburja:-) Daj idi počasi čez moj post pa boš morda dobila drugačno reakcijo:-) Če ti pravim, da religija in vegetarijanstvo nimata nič skupnega, ti pa zdaj meni, da sem ti rekla, da je pa mega ubijat ljudi. Bolj pravim, da sem kontra, bolj ti trdiš svoje. Svaka čast tvoji inteligenci, da izlušči bistvo:-)

Mogoce si pa tud ti zmozna opazit, da ti vsi poskusamo dopovedat, da religija nima nic z ljubeznijo do zivega in vegetarianstvom. Demie je dala samo pogled na nekatere druge religije, ki se ze malo pozabljajo…krscanstvo ni neka nadreligija ves.

Jaz vem, da je anatomija zapletena, muteman. Ampak rastline so zgrajene drugače kot mi in to, da nimajo živčevja ne pomeni, da ne čutijo. Tudi ne morejo pokazati bolečine, ker se ne oglašajo in ne gibljejo. Ampak to področje je še neraziskano. Zato, ker pa zgradba tega živega bitja ni enaka tvoji, ne moreš trditi, da ne čuti.

Tudi bakterija nima penisa (po tvoje se torej ne bi mogla razmnoževati), pa se razmnožuje precej hitreje kot ti. )

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

Predvsem svaka čast tebi, Demie, ko sem že stokrat razložila, tudi uvodoma, kaj je zame religija, a še vedno nisi sposobna razumeti. Če bi to razumela, bi videla, da je velika povezava med religioznostjo in vegetarijanstvom.

Nekateri pač ne znajo brati oz. ne morejo razumeti. Pametnemu se pove enkrat, jaz sem se že pa prevečkrat ponavljala.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close