Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina rektalni pregled

rektalni pregled

Že dalj časa imam prebavne motnje. Blato ali je mehko, ali imam drisko ali pa sem zaprta. Krvi v blatu še nisem opazila. K zdravniku še nisem šla ker sem menila da bodo težave hitro izginile. Vendar niso. To se vleče že kakšne tri mesece. Zdaj bi šla rada na rektalni pregled pa me zanima kje v Ljubljani se lahko naročim brez napotnice in koliko stane.

Vnaprej hvala za odgovor
Darja iz Ljubljane

Draga Darja!

Niste napisali, koliko ste stari, na vsak način pa imate prav, treba bo do zdravnika. Ne razumem, zakaj želite samoplačniško storitev, rektalni pregled sam po sebi je le uvod v preiskave, ki bodo verjetno potrebne in nesmiselno je to plačevati iz žepa, razen seveda, če zavarovanja nimate, pripravite se pa na večje izdatke.
Svetujem vam, da se obrnete na svojega lečečega splošnega zdravnika, ki vam bo dal ustrezne napotnice in vam morda tudi svetoval, kam se obrnite. Čakalna doba tudi na napotnice ni nikjer zelo dolga.
Sicer pa te preiskave opravljajo v Zdravju, Zasebna proktološka ambulanta dr. Košorok, Diagnostični center na Bledu in seveda v KC v Ljubljani.

Lep pozdrav!

New Report

Close