Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rekonstrukcijo dojk z lastnim tkovom – vaše izkušnje

Rekonstrukcijo dojk z lastnim tkovom – vaše izkušnje

Lepo pozdravljene,

bvem, da se je o tem že veliko pisalo, a bi vas vseeno prosila, da mi opišete svojo izkušnjo. Bila sem na konziliju, kjer smo se dogovorili za rekonstrukcijo z lastnim tkivom iz trebuha + odstranitev druge dojke.Na vas se obračam s prošnjo, da mi malo poveste, kako je potekalo vaše zdravljenje. Sama imam namreč 16 mesecev staro hčerko (verjetno pa bom šla poleti oziroma jeseni na rekonstrukcijo). Koliko časa ste potrebovale, da ste se postavile na noge? Kdaj ste lahko začele z lažjimi opravili? Koliko časa se ne sme dvigovati, kako ste se počutile, itd. Vsaka informacija mi bo prav prišla, da se bomo znali organizirati. Lp M

Pozdravljena. Tudi jaz se imela rekonstrukcijo dojke 2009 in mi ni žal da sem se tako odločila. Meni so odstranili desno dojko in nadomestili z tkivom iz trebuha. Operacija je trajala pet ur, prebudila sem se v sobi, drugega se nič ne spomnim.Bolečine niso bile prehude, ker dobiš zdravila. V bolnici sem bila šest dni, Nova dojka je zelo lepa in mislim da je to prava odločitev, ker duša ne trpi tako ko se pogledaš v ogledalo, umivaš in na splošno. Bodi pogumna, želim ti vso srečo in dobro tebi in tvoji družinici.Če bi se moralo ponovno odločiti bi se odločila enako. Še enkrat SREČNO!

Lepo pozdravljeni,

hvala za Vaš odgovor. Koliko časa pa je potem še doma trajalo okrevanje? lp

Pozdravljena
Pri meni je bilo tako, da sem dva meseca po rekonstrukciji začela s kemoterapijo.Mislim, da sem kar kmalu začela z lažjimi opravili, takimi ki je dopuščalo moje stanje glede kemo. Bilo mi je kar precej slabo, to je trajalo približno en teden potem pa je že šlo.Druge bolečine niso bile hude, razen desne roke. Pri operaciji so mi morali odstraniti bezgavke ker so bile na treh pozitivne metastaze.Sem desničarka in mi to povzroča težave.Imam po to srečo da imam dobrega moža in že odrasle otroke, ki mi pomagajo pri težjih opravilih. Živim na kmetiji in je dela res veliko tako, da sem se sedaj spremenila v gospodinjo, ki skrbi za dom vrt (posejem, oplejem) kaj malega okopljem, za težja dela pa poskrbijo drugi.Uživam med svojimi rožicami največje veselje in največ moči, pa mi daje vnukinja LINA, Stara je tri leta in je z veseljem popazim in se z njo poigram.Hodim v računalniški tečaj, ker me je marsikaj zanimalo in nisem znala poiskat, sedaj pa obvladam tudi to in sem res vesela, ker mi gre kar dobro.Bodi pogumna in uspelo ti bo. še enkrat SREČNO!

Hvala za te besede.

Živjo, tudi jaz čakam na rekonstrukcijo, pa me zanima vaše izkušnje.
Zanima me kdaj zveš kateri zdravnik te bo operiral,katerega mi svetujete?
Ali se pred operacijo lahko pogovoriš z svojim operaterjem’
Hvala za vaš odgovor in veliko zdravja.

New Report

Close