Rekonstrukcija sprednje križne vezi – kateri ortoped za operacijo preko koncesije?
Pozdravljeni!
Dobrih naslovov je več. Seveda moram najprej reklamirati naš zavod – moj oče sodeluje z dr. Senekovičem in pod njegovo koncesijo operira v OP bloku v Bolnišnici Golnik. To je nedvomno dobra opcija.
V Ljubljanskem okrožju pa je nato seveda še dosti drugih dobrih naslovov:
– Ortopedska klinika Ljubljana (prof. Drobnič, prof. Zupanc in drugi na oddelku za artroskopijo in športne poškodbe),
– KO za travmatologijo, UKC Ljubljana (predvsem ekipa E oddelka – dr. Marko Macura, dr. Randl in njuni mlajši kolegi),
– zdi se mi, da tudi Artros operira koncesijsko,
– verjetno obstaja še tudi kakšen drug naslov … predvsem mi pade na pamet možnost posega na Obali – v SB Izola (dr. Gregor Ravnikar) in pa OB Valdoltra (dr. Ambrožič z ekipo).
Tako je opcij več. Nedvomno pa je poseg preko našega zavoda dobra izbira. V primeru, da bi se odločil zanjo, se je potrebno najprej naročiti na pregled (ta je samoplačniški), kjer se boste nato dogovorili o nadaljnji oskrbi.
Potrebno je vedeti, da je rezultat po rekonstrukciji sprednje križne vezi v veliki meri odvisen tudi od rehabilitacije. V okviru obravnave v našem Zavodu, je na voljo tudi visoko-kvalitetna in usmerjena rehabilitacija po operativnem posegu.
Z prijaznimi pozdravi,
Klemen Aleš Pilih