Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe rekonstrukcija križnih vezi-toplice??????

rekonstrukcija križnih vezi-toplice??????

NA vas se obračam z vprašanjem.
Dne 9.12.2010 sem imel v valdoltri operacijo.
Diagnoze:
S83.5 REPTURA ACL GEN.SIN..
S83.2 LEASIO MENISCI MEDIALIT ET LATERALIS GEN.SIN..
S83.3 LAESUI CARTILLAGINES COND. MED. FEM. SIN..
ARTHROSCOPISA GEN.SIN.. RESECTIO PARTIALIS MENISCI MEDIALIS ET LATERALIS. TOALETA HRUSTANCA. REKONSTRUKCIJA ACL S TRANSPLANTATOM TETIV MIŠIČ GRACILIS IN SEMITENDINOZUS.

Pri operaciji ugotovimo kompletno strgano sprednjo križno vez, poškodbo obeh miniskusov v beli coni in plitkejo poškodbo hrustanca na medialnem femoralnem kondilu na obremenilni ploskvi v velikosti 1*1,5cm. zgladimo robe poškodovanega hrustanca in opravimo delno resekcijo obeh miniskusov ter rekonstrukcijo spr. križne vezi s tranplantantom tetiv mišič. femoralna fiksacija endobutton, tibialna interferenčni vijak. po operaciji je brez večjih težav. izvaja fth. hodi samostojno brez bergel in opornice. ob odpustu je koleno mirno, vrez večjega izliva. še je prisotna šepajoča hoja s slabšo aktivacijo muckulaturo kvadricepsa.
…. med 6-8 tednom po operaciji je potrebno bolnika napotiti na nadaljevalno fth v STRUNJAN, kjer bo pod nadzorom fiziatra in terapevta pridobil na gibljivosti in . le po taki terapiji pričakujemo optimalno rehabilitacijo.

Do danes sem imel FTH 10x (ruska stimulacija). Danes sem dobil odločbo da mi toplice ne priadajo ker je vse ok z mano. Razlaga: lahko normalno hodim brez bergel, fth pa lahko opravljam v ZD.
Resnično stanje z mano je sledece: danes vec kot mesec dni po operaciji se zmeraj šepam, ker me boli pod pogačico. Mišice imam zelo švoh utrjene. Noga zaradi tega ni dosti stabilna. Moje delovno mesto zajema: terensko delo, obisk strank na domu, prenašanje dokumentacije iz arhiva-tezke škatle. Bojim se za sluzbo, ker vem če ne bom dobro seniral poškodbe bom zgubil sluzbo. V sluzbi imamo resnično nori tempo.

Naredil bom pritožbo na odločbo, vendar me zanima na kaj tocno se moram sklicevati in ali obstaja kakšen zakon-člen, na katerega se lahko sklicujem.

Hvala Jože

Priporočam, da se v pritožbi sklicujete na mnenje operaterja. Navedite tudi kakšno delo opravljate.

Pravilnik po katerem se na ZZZS odločajo o odobritvah zdraviliškega zdravljenja je na voljo na ZZZS. Sam ga natančno ne poznam.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close