Rekonstrukcija dojke
Pozdravljeni!
Odkrili so mi raka v desni dojki z metastazo pod pazduho, ter sumljive mikrokalcinacije v levi dojki. Bila sem na pregledu pri kirurgu, ki mi je povedal da mi bodo delno odstranili desno dojko in bezgavke, v levi dojki pa samo sumljive mikrokalcinacije. Ta teden imam pregled pri anestezistu in v kratkem tudi operacijo. Vendar mi do sedaj še nihče ni pojasnil možnosti o rekonstrukciji dojk. Zanima me kdaj in kdo pacientu pojasni kaj več o tem. Prosila bi ženske, ki so imele izkušnje s tem da mi povejo svoje izkušnje, zelo bi bila hvaležna.
Lep pozdrav
Hojla,
Najbolje, da prosiš kirurga, da te napoti k plastiku, ki ti bom rzalozil vse možnosti….lasno tkivo, zmanjšanje dojk ( glede na to, da ti bodo odstranili samo del) ali pa silikon ( samo to je pri odstranitvi cele dojke). Lahko, da ti bodo to kasneje naredili.
Presaditev z lastnim tkivom ne naredijo takoj, ker lahko obsevanje poškoduje tkivo in to naredijo sele pol leta po obsevanju. Glede na to, da je pozitivna bezgalka lahko pričakujes tudi obsevanje zraven kemoterapije.
Drzi se 🙂