Rekonstrukcija ACL
Spoštovani dr. Pilih,
Že vnaprej najlepša hvala za vaš odgovor in tudi trud, ki ga vlagate v ta forum. Že samo s prebiranjem najdemo pacienti koristne informacije.
Sam imam vprašanje glede rekonstrukcije sprednje križne vezi.
Rekreativno kar aktiven pri 48 letih, sem si pri nogometu, pred dvema mesecema, kar dobro poškodoval koleno. MRI pokazal strgano sprednjo križno vez, široko rupturo medialnega meniskusa, nategnjeno stransko vez, edem kostnine. V dveh mesecev sem prišel do normalne hoje, ekstenzija in fleksija praktično 100%. Skratka sem pred operacijo. Mislim, da imam dobro zdravniško pomoč, doktor priporoča eno operacijo, kjer bi se istočasno uredil meniskus in rekonstruirala ACL.
Na razgovoru sem ga spraševal tudi o možnosti umetnega grafta, saj sem bral, da novi materiali nimajo več pomanjkljivosti, kot so jih imeli stari. Predvsem me to mika, ker razumem, da je rehabilitacija krajša in ni težav z delom, od kjer je graft vzet. Pa mi moj doktror pravi, da umetnega grafta ne bi priporočal noben resen operater.
Če pa se ne motim, sem bral, da vi nimate takih predsotkov pred umetnimi grafti in me glede tega zanima vaše mnenje. Bi vi, glede na to, kar sem napisal (starost, želja po vrnirtvi k različnim športom) priporočili uporabo umetnega grafta in če (ne) zakaj (ne)?
S spoštovanjem, Matija
Pozdravljeni,
Spoštovani,
prosim. Velja.
Lahko se naročite direktno na naši internetni strani, lahko pokličete tajnico na tel. 041 654 330 ali pa napište mail na: [email protected].