Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika reklamacija

reklamacija

Pozdravljeni!
Pred slabim mesecem sem opravila okulističen pregled, kjer so mi samo za eno oko predpisali novo dioptrijo (večjo za 1,25). Na drugem so mi dioptrijo pustili enako, vendar imam na tem očesu vid bolje razvit. Sedaj s novimi očali vidim precej slabše.
Glede na to, da zavarovalnica krije del stroškov na vsake dve leti, me zanima, če lahko ta očala reklamiram? Že v tem primeru se plača kar precejšnja vsota, zato mi ni vseeno, da bi jo morala še enkrat, ali pa kar celotno, glede na to, da si s temi očali ne morem kaj dosti pomagat in rabim nova.
Prosila bi vas za odgovor, preden, mogoče po krivem, grem v napad na svojega okulista.
hvala.

Včasih se dá večja dioptrija namenoma, da se “aktivira” slabše oko, katero mogoče “caplja” za boljšim. Mogoče je tako v vašem primeru.

Najprej pojdite do optika, da preverite, če so očala narejena pravilno po receptu. Če so, je optikova napaka izključena in zato pojdite na razgovor k zdravniku, ki vam je predpisal dioptrijo, saj je možno, da je namenoma dvignil dioptrijo z razlogom iz prvega mojega stavka. Če ne, pojdite po drugo mnenje k drugem okulistu.

Lp.

New Report

Close