rejnistvo/pomoc
Spostovani!
Ne vem, ce sem naslovila vprasanje na pravi naslov. Namrec: imam hiso, prosti dve sobi, nekaj otrok, od teh eden mlajsi (pet let), moza, zeljo po se enem potomcu, zeljo po skrbeti za druzino brez stresnih situacij v sluzbi – to se pravi, zelela bi opravljati poklic mame in gospodinje. Ze dalj casa mi hodi na misel ideja, da bi zdruzila vse te zelje v obliki skrbi se za kaksnega tujega majhnega otroka ali pa da bi nudila sobo mamici z otrokom za dolocen cas. Ideja je se v povojih, ampak razmisljam o tem. Namrec, ne vem, ali se rejnistvo placuje ali kaksni stroski ali dohodki so povezani s tem, ter zavarovanje in ostalo, ker nek dohodek bi bil pa le potreben za vzdrzevanje druzine. Moz ne zasluzi dovolj, da bi si lahko privoscila pustit sluzbo. Mi lahko date kak nasvet? Zivimo izven Ljubljane (50 km).
Rejniki so zelo iskani. Kot ste opisali imate svojo družino, hišo, otroke, moža in željo pomagati otrokom, ki ne morejo živeti pri starših in kar je najpomembnejše rejništvo se plačuje ? seveda pa otroke dobite v rejo preko centra za socialno delo. Svetujem vam, da se tja tudi napotite, kjer vam bodo lahko postregli z vsemi informacijami.
Forum je zaprt za komentiranje.