Najdi forum

Rejništvo in dokladi

Mene nekaj zanima. Starši, katerim so bili otroci odvzeti in oddani v rejništvo, dobijo za te otroke otroške doklade? Ker meni je to čisto skregano!

Ne, ne dobijo.

O hvala Bogu! Upam da res ne. Čeprav je v naši državi toliko gnilega, da se sploh nebi čudla kaj dosti, če bi dobili.

Pokliči me.

Lidija, hvala. :)) Z možem se bova res temeljito pogovorila in vse skupaj vredi premislila, pa sporočim. 😉

Ne, dokaldov sicer ne dobijo (ali pa tudi kje), a brez dvoma so za dolga leta odrešeni preživljanja otrok – dajo soglasje, potem jih pa preživljamo davkoplačevalci.

Pozdravljeni…
Mene pa zanima nekaj drugega.Starš se strinja oziroma oba,da se odda otroka v rejništvo in z tem praktično podpišeta soglasje,da je otrok v rejništvu.Potem pa naprimer eden od staršev,nekako izpolni pogoje za vrnitev otroka v matično družino in to CSDju tudi pove,da pač ima vse pogoje izpolnjene in želi vrnitev otroka nazaj v matično družino…ampak tu se zakomplicira teoretično in praktično gledano..pedvsem časovno gledano,se vse preveč časa zavleče…
.Pa se sedaj vprašam,kako se lahko začne postopek vrnitve otroka v matično družino,če ima CSD še vedno soglasje staršev,ker baje preklic soglasja ni potreben…Dejansko gledano,starš da ustno zahtevo(ki nikakor ni konkretno zapisana,ampak recimo samo široko,plehko nakazana)za vrnitev otroka,z razlago centra,da se je postopek z tem začel!?….a CSD ima še vedno podpisano soglasje staršev,za rejništvo…Nekako mi tukaj nekaj ne gre skupaj(vsaj gledano skozi moje oči)…Skratka CSD ima soglasje staršev za rejništvo in hrati ustno izjavo po vrnitvi otroka v matično družino(ki je plehko napisano,z strani CSDja,brez podpisa staršev)…Katera stvar je potemkam v tem primeru sploh upoštevana z strani CSDja?Soglasje ali ustna zahteva po vrnitvi?Kaj in kako je z preklicom soglasja?
Pa še ena stvar me zanima…ponavadi se v okviru rejništva izvajajo IPSji(invidualna projektna skupina),ki je sestavljena iz prisotnosti bioloških staršev,rejnika in strokovnih delavcev-bil naj bi tudi otrok prisoten,če je ta dovolj star..okej tu vse razumem..ampak zanima me,kako je z zapisovanjem izjav udeležencev,kaj mora biti ponavadi napisano?Sprašujem,ker poznam primer,kjer je vsak IPS starš dobil zapisnik tega sestanka,katerega je bilo potrebno podpisati,vendar sedaj na zadnjem IPSju tega ni bilo-ko je starš vprašal,a se ni ponavadi dobilo zaisnik,je bil odgovor ne-vedno je bil samo zapis….Pa se mi spet porodi vprašanje zakaj,ga tokrat starš ni dobil-mogoče zato,ker je bilo več konkretnih vprašanj postavljenih,pa odgovori nanje bolj tako tako-ali se je mogoče res kaj spremenilo v tem?Najleepša hvala,za čimprejšnje odgovore

Po vrsti:
-pisni prewklic soglasja
-pisna zahteva za kopijo spisa/spisov
-pisna zahteva za IPS zapisnik
Če so razlogi za rejništvo odpravljeni, ne bi smelo biti težav.

New Report

Close