Najdi forum

Pozdravljeni , mi lahko kdo pove ali ima otrok v rejnistvu se vedno stike z bioloskimi starsi? Ali starsi vedo, kje je v otrok rejnistvu in imajo rejniki zaradi tega tezave? Pa se to- se lahko CSd odloci, da otroka vzame iz rejnistva vzame kar cez noc? Hvsla za odgovor, tt

Pozdravljena, otrok v rejništvu ima pravico do stika s starši, če CSD tako odloči (mi imamo na 14 dni ampak ker se ne dobro odnese smo predlagali na zmanjšanje obiska v korist otroka). Odvisno je od primera do primera mi na srečo nimamo velikih težav z biološkimi starš, ker jih enostavno ne briga preveč za otroka, razen imamo nekoliko težav ker najprej je bil problem jih pripeljati na občino, da so dali dovoljenje za nastanitev otroka z začasnim bivališčem pri nas in seveda niso imeli urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja, (tako da to je potrebno večkrat kontrolirat)ti pa po zakonu brez njihovega podpisa ne moreš kaj veliko. Mislim, da se tu zatika pri burokraciji …. :/
Iz rejništva je otrok odvzet, če se ugotovi, da se z otrokom neprimerno ravna ali, da ima otrok nasilje, če ne pa kar tako ga ne vzamejo, saj CSD je interes, da je za otroka poskrbljeno in da je primerno nameščen v dokaj normalno družino.

New Report

Close