rejništvo
Ne vem, berem pa: “Izvajanje rejniške dejavnosti kot poklic: Rejnik se lahko odloči, ali bo rejniško dejavnost opravljal kot edini poklic ali pa bo to izvajal poleg svojega poklica in sklenjenega delovnega razmerja. Ne glede na ta status, so dolžnosti rejnika v razmerju do rejenca enake.” “Rejnik, ki želi izvajati rejniško dejavnost kot poklic, mora imeti dovoljenje in ne
sme biti v delovnem razmerju, biti družbenik zasebne družbe ali zavoda v Republiki
Sloveniji, ki je hkrati poslovodna oseba, opravljati druge dejavnosti kot edini ali glavni
poklic, na podlagi katere je vključen v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje
v skladu s predpisi, ki urejajo pokojninsko in invalidsko zavarovanje.” (http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/rejnistvo/ in pa http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zird.pdf )
in še “Rejniška družina mora biti urejena, starostno primerna in v svojem okolju spoštovana. Otroku mora omogočiti zdravo rast, IZOBRAŽEVANJE, skladen osebnostni razvoj in usposobitev za samostojno življenje in delo”. Iz tega sklepam, da je rejnikova osebna odločitev o zaposlitvi, pa naj še dodam, da si dotična rejnica vzema zase vso rejnino oz. kar bi moralo iti za potrebe rejencev, ki niso v sklopu gospodinjstva (izobrazba, obleka itd) in prijatelj pravi: “mi je zabičala, da je ta rejnina kot nekašno plačilo za sobo, da sm lahko pri njej… pa da za hrano pa za stroške hiše ( elektriko, vodo, internet, kurjava…)” torej, zelo zelo drag hotel v katerem rejenci kuhajo rejnikom, edini!! pospravljajo, si sami perejo susijo in likajo. kako zgleda? se mi zdi da bi nekje moral biti sistem varovanja. si predstavljate kolicino denarja, ki jim je bil namenjen pa niso imeli nic od tega? rejnica pa ne plačuje položnic za vodo, elektriko, ker to dela njena mati, kateri otroci tudi radi pomagajo saj je dobra z njimi.. hiša pa je majhna in se kuri na drva iz lastnega gozda..
Takoj se vidi, da si prasica, ki se ukvarja s tako zadevo, služiš denar na tuji bolečini, pri tem pa sprašuješ kaj lahko nudiš za 350 €, rajš pejt pucat javna stranišča, kot maltretirat tuje otroke, razmišljaš kdaj kako boš morala crknit.
Tožit je treba in rejnike in tiste, ki jim dodelijo tujega otroka, predvsem nezakonito, tiste ki so si vzeli zakon v svoje roke in ga po svoje obravnavajo. CSD -ji so tisti, ki mešajo drek, treba je to golazen odstranit.
REJNIŠTVO????
NAJ MI PRVO NEKDO RAZLOŽI POJEM REJNIŠTVA.
OTOK NAJ BI ŠEL V REJNIŠTVO PO ZAKONU LE IZ TREH RAZLOGOV,
1,ČE SO STARŠI UMRLUI
2.ALI NISO BILI ASPOSOBNI ZANJE SKRBETI,SO “ČEŠ PRI PLEMENITIH LJUDEH”
3.ČE JE OTROK VEDENJSKO,ČUSTVENO IN DUŠEVNO NESTABILEN.
V TA PAKET PA CSD SPRAVI VSE KAR SE NJI ZDI PRAV.
REJNIKI VEDNO TEŽOJO K TREM REJNIKOM,KAj MISLITE ZAKAJ ?VIŠJA REJNINA
ZATO NAMA MAMICAMA NAPOVEJO NE ZAJEBAVAM SE “DRŽAVNO”VOJNO.
NA VSEH PODROČJIH TE IMAJO V KREMPLIH IN TE NAREDIJO NESPOSOBNEGA,KAJTI ZDAJ PRIDW DO INTERESA POSVOJITVE.
KDO OD NAS NE BI RAD DOBI9VAL MESEČNO…VSE SKUPAJ S JKAO ŠŠŠŠE…DEJAVNOSJO PAR TAUŽUN EU S PARIMI MERCEDESI.
KO JE BIL PRED KRATKI8M OTROKM PRI MENI SEM MATI KOT SAMOHRANILKA DOBIVALA 480EU,DDOSTI MANJ KOT REJNICA.
PA KAJ SMO MI,MI,MI SLO DRUŽINE,KI BI RADE LE NORMALNO ŽIVELE IN KO PRIDEŠ K NJIM PO POMOČ,TI POD PRETVEZO TUTNEJO OTROKA V KREMPLE NJIHIHOVEGA PRIREJENEGA ZAKONA.
TOREJ SE JIM PRILAGODIŠ,DA SI LE S Z OTROKOM,ALI PA TE ŽIVO POŽREJO IN SPRAVIJO NA CESTO,NA KOLENA….
Pozdravljeni.
Živim v tujini natančneje v avstriji, še vedno sem slovenska državljanka. z svojo družino. imam nečakinjo staro 14 let, ki obiskuje 8 razred v sloveniji. njena želja je, da bi šolanje nadaljevala v avstriji, najraje že takoj tega septembra. Zanima me kakšni so pogoji, da bi ona lahko živela pri meni, in od tu obiskovala šolanje. Seveda vse z privoljenjem mame, ki ima skrbništvo nad hčerko. Ali je potrebno uredit rejništvo, ali je dovolj, samo soglasje mame, čeprav mislim, da v kolikor, da starši ne živijo v avstriji, tudi otroci ne morejo živet in hodit v šolo tu?
če ima kdo kakršnokoli informacijo bomo zelo veseli.
Vsem družinam,ki se borite za svojega otroka:
NIKOLI NE ODNEHAJTE
Vsem staršem,ki ste obupani in nimate več moči:
VEDITE, DA JE VAŠ OTROK ŠE ŠIBKEJŠI IN BO ŠE VELIKO BOLJ OBUPAN OD VAS, KO BO SAM MED TUJCI. KER NI ODRASEL NE BO VEDEL ZAKAJ MORA TRPETI.VEDNO SE NAJDE POT.
Vsem CSD-jem:
ENOSTAVNO NI DOVOLJ MOČNO OGORČENIH BESED S KATERIMI BI OPISALA VAŠA POSLANSTVA.
Želela bi videti spoznati in slišati za vsaj en vaš primer, kjer ste družini pomagali strokovno finančno in vse kar je potrebno, da se starši poberejo iz težav in kljub temu obdržijo svoje otroke.
Denar, ki ga namenjate za rejništva raje porabite za družine v stiski, da zlezejo nazaj na vejo.
Da bo vsem bolj jasno o čem govorim;
Rejnina kot sama izgleda na prvi pogled zelo nizka.Potem pa prebrskajte po informacijah in računajte.Prištejte dodatke, prištejte doklade.ki so najvišji.Štipendije, izlete in letovanja, ki so brezplačna tako za rejnike kot za rejence in hkrati socialne delavce. Razne bonitete, ki se s tem statusom pridobijo poleg rejnine in katere izkoriščajo rejniki tudi za lastne otroke.Pa kot bivša rejenka nisem proti pomoči v kolikor bi se ta denar in bonitete dejansko uporabile za stroške oskrbe ali psihosociano pomoč in šolanje rejencev. Težava je v tem, da ni pravilnega nadzora, ker je preveč takšnih,ki jim to ne paše.
Če vse te stroške, ki jih na račun rejencev od katerih smo rejenci kot otroci dobili bore malo in jih pokasirajo od države seštejete, pomnožite na 12 mesecev zatem na 18 let Postopoma ponudijo družinam v stiski in otrokom možnost bivanja v matični družini ?! Koliko življenj bi rešli TO JE VAŠE POSLANSTVO, DA POMAGATE OTROKOM IN DRUŽINAM . nE PA DA RAZBIJETE DRUŽINE IN NAM OTROKOM UNIČITE ŽIVLJENJE.
ČE PA OBSTAJATE REJNIKI, KI TO DELO RESNIČNO OPRAVLJATE S SRCEM IN SE S TEM NE OKORIŠČATE SE PA JAVNO IZPOSTAVITE IN POKAŽITE S PRSTOM NA VSE OSTALE REJNIKE, KI Z SVOJO KRUTOSTJO MEČEJO SENCO TUDI NA VAS!!!!
Jaz zaradi neuspešnosti npr. sodelovkene ne bi trpela,da bi tako velik del javnosti imel tako slabo mnenje na moj račun,če jaz opravljam delo kvalitetno in pošteno. zagotovo ne bi molčala. Kje ste tisti rejniki, ki ste tako dobri,zakaj molčite?Zakaj ne pokažete na sodelovce vaše branže,ki na vas mečejo slabo luč. ZAKAJ NE PRITISNETE NA CSD-je IN DRŽAVO PO NUJNOSTI SPREMEMB ZAKONODAJE. PO NOVIH NENAPOVEDANIH NADZORIH REJNIŠTEV, KI BI SE MORALA IZVAJATI ŽE ZDAVNAJ PA SE ŠE DANES NE. Že res da so ti nadzori mogoče neprijetni ni pa nujno,če jih sprejmete z drugačno miselnostjo. Bi bili pa pošteni za vas saj bi z njimi vsaj delno lahko ločili od vas tiste rejnike,ki niso niti približno to za kar se izdajajo.
Csdji zamislite se malo pustite pekom, da prodajajo vroče žemljice in začnite opravljati svoje delov korist ljudem.
DA PA BOSTE RAZUMELI MOJE MNENJE PA VEDITE, DA SEM KOT OTROK V REJNIŠTVU ŽIVELA 17 DOLGIH LET. PREŽIVELA SEM VEČ VRST NASILJA. ZARADI ČESAR DANES TRPIM ZA POSTRAVMATSKIM STRES SINDROMOM. PRIŠLA DO PRAVNOMOČNEGA EPILOGA ZOPER REJNIKA
IZŠOLALA SEM SE SAMA KO NISEM BILA VEČ V REJI.
ZATO VAS VPRAŠAM CSD-jevci S ČIM STE MI IZBOLJŠALI ŽIVLJENJE?????
V moji biološki družini je bilo za mano še več otrok. Danes so vsi zdravi,izobraženi zaposleni pa ne po vaši zaslugi. Le jaz, ki sem živela v reji sem bolna uničena in nesposobna za delo iz zdravstvenih razlogov,ki niso neke dedne ali infekcijse posledice AMPAK SO CENA VAŠE NEPREMIŠLJENOSTI,KI SEM JO KOT NEDOLŽNI OTROK PLAČALA JAZ IN JO BOM PLAČEVALA CELO ŽIVLJENJE Z VSAKO BOLEČINO,NOČNO MORO IN SPOMINI.
ČE STE MATI ALI OČE IN VAM GROZI ODVZEM OTROKA BOOORITEEE SEEE VAŠ OTROK IMA V RESNICI SAMO VAS!!!!!!!