Najdi forum

pozdravljeni

zanima me sledeče…
nečak mojega partnerja je v rejništvu,kjer ne dobiva s strani rejnice kar otrok potrebuje, se pravi toplino, ljubezen itd. Star je 10 let. Večkrat se je potožil nad njenim obnašanjem do njega, kot je npr. ne sme uporabljat računalnika, je lahko takrat ko ona reče, tušira se 2x na teden, še bi lahko naštevala, v glavnem otrok ima polno strahov, ne zanima ga nič, okoli sebe si je naredil zid. Pred tremi leti mu je umrla mamica, kar je največji stres, potem je šel k rejniški družini, drugi stres. Oba s partnerjem sva bila že na CSD, ker imava željo, da bi ga v prihodnosti posvojila. Ne bom naštevala vsega, ker je preveč tega… Po zadnjem obisku na CSD, sem bila razočarana, ker pričakujem od ljudi stroke, da se posvetijo občutkom otrok in vse v zvezi z njimi, ampak temu ni tako, ne iščejo vzroka zakaj mu gre v šoli slabo, rejnica nama ne dovoli, da takrat ko je z nama, to je čez vikend pomoč pri učenju, zakaj ga nič ne zanima in še bi lahko naštevala. Tretirala me je kot majhnega otroka, ampak ne dovolim, lahko manipulirajo z ljudmi, ki so neizobraženi, neinformirani in to dobro izkoriščajo v svojo korist, grdo, grdo in žalostno!!!
Razmišljam, da bi ga peljala k pedopsihologu na pogovor….
Takrat ko smo skupaj se imamo lepo, hodimo na izlete, veliko smo zunaj, opazila sem, da se je navadil oz. navezal name, ker prej je bil “zaprt”, z moje strani dobi, kar otrok potrebuje, ljubezen, objem, toplino….pogovarjam se z njim, ne dajem ga na stranski tir, sodeluje pri vseh stvareh ki jih počnemo, ko smo skupaj…..rada ga imam, čeprav ni moj otrok, ker takih otrok je ogromno, ki trpijo in so zlorabljeni….

Žalostno je to, da se otrok obremenjuje s takimi stvarmi, da samo razmišlja o tem, se pravi, da je konstantno v strahu pred rejnico in njenim obnašanjem, namesto, da bi razmišljal o drugih stvareh….

kar sem želela vprašati,ker ne bom več tolerirala takega obnašanja rejnice, in tudi pomoči s strani CSD, ker ne naredijo nič, oni samo čakajo, ne vem koga ali kaj, sem razmišljala, da bom podala prijavo na socialno inšpekcijo? ali ima že kdo kakšne izkušnje pri tem?

Javi se na meil: [email protected]

Slavnik2010, če mi pošljete ZS, Vam bom poslala vse potrebne kontakte, saj Vam pečanje s socialno inšpekcijo za začetek odsvetujem. Še bolj Vam odsvetujem komuniciranje z ljudmi, ki bodo Vašo trenutno jezo in prizadetost izkoristili v drugačne namene, vse pa pod pretvezo, da Vas razumejo in Vam želijo pomagati.

Velikokrat so težave z rejniki in velikokrat so Centri gluhi, ampak poznavanje pravih postopkov, pravih protokolov in nenazadnje pravih ljudi, je v situacijah kot je Vaša zelo pomembno. Vsak nasvet trikrat preobrnite in vsaj dvakrat preverite, nikar se ne pustite….Vaša izkušnja je samo Vaša in nihče naj ne gradi ne vem česa na Vaši bolečini in bolečini otroka, ki če se je navezal na Vas, verjetno v Vas po tihem vidi rešiteljico. Zato previdno in pa pogumno. Za vsako rit obstaja palica— tudi za tiste po raznih ustanovah. Potrebujete pa veliko poguma in predvsem živčkov.
Res žalostna zgodba…

Ogromno sreče Vam želim in vse dobro!

Lep pozdrav, svetovalka72 Ne moremo biti individualno srečni, v kolektivni nesreči.

Luškano:)

http://tvslo.si/predvajaj/pomagajmo-si-oddaja-tv-koper-capodistria/ava2.68586500/

http://www.vest.si/2010/03/31/zaradi-problematike-rejnistva-slovenija-pred-evropskim-sodiscem/

http://tvslo.si/predvajaj/usoda/ava2.64257170/

Javite se na mail:

[email protected]

Lep pozdrav!

No, to proizvaja ta odličen sistem v imenu ljubezni…..rejo. Reja z ljubeznijo in plemenitostjo nima nič skupnega.
Upam, da bo še kakšna Neira spregovorila.

hvala za pomoč in nasvete
moj email naslov je [email protected]

lp

mira

Zdravo Slavko,

Zanima me, kako ste rešili problem? Vam je kdo priskočil na pomoč iz foruma, vam je kdo dal pametne napotke? Kako se je rešilo? Lahko mi pošljete tudi Zasebno Sporočilo.

Hvala in lp

Popravljam, Ne slavko temveč slavnik2010:)

Artemida.84, da smo pomagali in to uspešno:)

ali lahko svojega rejnika tožiš? kar ti za 350e ni nudil tega ker bi ti moral, in je danar porabljal za lastne potrebe?

Kaj pa misliš da bi ti moral nuditi za teh 350 e a si bil lačen na mrzlem se nisi mogel tuširati hoditi v šolo in še bi lahko naštevala kaj ti ni dal????

darinka židov
Re: rejništvo

03.02.12 10:15
Kaj pa misliš da bi ti moral nuditi za teh 350 e a si bil lačen na mrzlem se nisi mogel tuširati hoditi v šolo in še bi lahko naštevala kaj ti ni dal????

dati bi moral toplino varnost in nenazadje tudi ljubezen-le kaj ti misliš da bi mu moral dati.po tvoje čim manj da ne bo porabil denarja-našteto zgoraj je zastonj,pravico do izobrazbe ima vsak državljan slovenije…dej no mal razmisl,če se pa samo zarad denarja ukvarjaš z rejništvom …..pri takih noben otrok ne bi smel živet

Draga Čira ja ima vsak državljan praico do vsega naštetega ali ti misliš da teh 350 e zadostuje za vse to in še več kar nudimo otrokom in če bi se s tem ukvarjali zaradi denarja potem bi bil marsikateri rejenec na cesti če pa si prepričana, da je to tako donosen posel pa izvoli in poskusi tudi ti potem pa opletaj z jezikom.

o ja bi se ukvarjala z rejništvom,vendar na žalost nimam pogojev,veš marsikdo ima še manj pa poskuša svojim otrokom nuditi vsaj minimalne potrebe,moj otok nima 350 eur na razpolago pa je v srednji šoli,jaz kot navadna delavka ne zaslužim veliko 650 eur,ja mislim,da je 350 eur na otroka kar nekaj denarja,vprašanje pa so druge stvari iz kakšnih nagibov se ukvarjaš z rejništvom.druge stvari so tukaj pod večjim vprašajem kakšni otoci so to :zapostavljeni,zlorabljeni…..to,da skrbiš za ranjenega otroka,to pa vsi vemo,da tega ti ne bo nihče plačal.drugače pa si čist preveč jezna.

Jezna sem takrat kadar mi nekdo naklada da se ukvarjam z rejništvom zaradi denarja , za svoje delo pa sem plačana manj kot ti tako, da smo si na jasnem, kajti za vzgojo in varstvo 24 urno dobim na enega otroka 114 e pa si zračunaj kako je to veliko in verjemi če bi to gledala me že zdavnaj ne bi bilo med rejnicami. In ja v rejništvo dobimo ranjene otroke in tukaj ne more biti merilo denar temveč sočutje in razumevanje da jim pomagamo prebroditi težke čase kar se ne more meriti z denarjem samo toliko.

1.pisalo se je od 350 eur
2.za svoje otroke moraš prav tako skrbet 24 ur na dan in
3.tudi jaz na šihtu ne spim ampak delam in ko delam moram svoje otoke imeti v varstvu,se pravi,da moram prav tako za njih poskrbet
v glavnem tukaj nobena od naju ni mučenica, je pa res,da nihče ne plača truda vloženega v delo z otroci iz razbitih družin-ranjenimi otroci.je pa tudi res,da ne glede na vse,nekako moraš zagotoviti normalne pogoje za bivanje,da se otrok lahko brez strahu ne vem npr.gre umit,da pove da je lačen oz.da si lahko sam vzame,tako kot lasten otok oz.da ta otrok nima strahu pred tabo.malo idealistično ampak sej se zmeraj najde še za enega.kar se pa tiče materialnih dobrin-tam se pa seveda konča.

darinka židov
Re: rejništvo

03.02.12 10:15

dati bi moral toplino varnost in nenazadje tudi ljubezen-le kaj ti misliš da bi mu moral dati.po tvoje čim manj da ne bo porabil denarja-našteto zgoraj je zastonj,pravico do izobrazbe ima vsak državljan slovenije…dej no mal razmisl,če se pa samo zarad denarja ukvarjaš z rejništvom …..pri takih noben otrok ne bi smel živet
MADONA S TEŽKA PA ŠE SAMA DOBROTA TE JE,SE STRINJAM S ČIRO

To kar ti opisuješ se meni zdi samoumevno tako da …

Zdravo, sem bila malo zmedena, pa sem odprla tole temo pa upam da mi bo kdo znal pomagati.. Kot vidim pogovori povsod lepo tečejo, zasledila sem tudi nekaj pozitivnih primerov rejništva, vendar nikjer ne najdem odgovorov na svoja vprašanja.. Pa recimo bobu bob.
Moj prijatelj je v rejništvu že nekaj let. Odkar je tam se počuti lepo, vendar živi od štipendije, ter od tega kar zasluži. Rejnica mu niti v srednji šoli ni plačevala niti za prevoz, da ne govorim o telefonu, šolskih potrebščinah ali oblekah. Vsi otroci so pridni, od začetka sami uporabljajo pralni stroj, sušilec, pomivajo po tleh skoraj vso hišo, kuhajo ves vikend zase, rejnike in ostale (ki radi hodijo na kosila in zahtevajo v stilu: a se nisi kave skuhal, a včeraj nisi nič sladkega spekel?), delajo v gozdu (brez ugovorov). Doma so čez vikend, ter prijatelj mora za ves porabljen denar (naj ponovim, telefon, domska namestitev, obleka, prevoz, stroški šolanja in prehrana v času študija in čez poletje, je na njegovih ramenih že celo rejničtvo), ki ga sam prisluži ter štipendije zagovarjati rejnici. Nekateri pa grejo vsako leto na potovanja (Egipt..) ter si z malo plačo menjajo strehe, plačujejo lizing za dobre avtomobile itd. Medtem najmlajši hodi raztrgan in še zmeraj ni dobil pomoši iz časa, ko je bil travmiran. Naj dodam, da je lažje duševno moten in ga rejnica ne kontrolira v zadostni meri, ter mu namesto ustrezne pomoči dvigajo odmerke pomirjeval. Zanima me, kje bi lahko prijatelj dobil pomoč, zahteval revizijo rejništva, oz jo prijavil. problem pa je, da je rejnica nadvse prijateljska z socialno delavko, tako da on nima niti pogodbe o rejnistvu (je ni videl!!!) in ko je klical na brezplačno pravno svetovalnico, so mu rekli, da bi jo moral imeti, ter da bi mu mogla rejnica zagotavljati potrebščine za šolo, obleko in prehrano, odvisno od zneska na pogodbi. ko je pred nekaj meseci opozoril, da nima denarja, navkljub temu, da dela po 11 ur dva dni med vikendom in je dobro plačan, je rejnica znorela, ga odvlekla (navkljub izpitom..) k socialni, kjer so mu grozile, da bo šel od nje, še je ne bo upošteval v vsem (kje bo za novo leto, jim je treba kuhat, kdaj bo zunaj… star je 20 let in priden skrben in odgovoren).. v službi za brezplačno pravno pomoč so mu povedali, da lahko zamenja rejniško družino, nakar je socialna delavka odgovorila, da ni nobene možnosti.. zdaj pravi, da je vseeno, kje je, saj se dejansko sam preživlja in skrbi za svoje šolanje in vse ostalo že od prvega letnika srednje šole. Rad bi prijavil vse skupaj in opozoril na to, da dejansko denar ne gre otrokom, ter da navkljub temu, da je odgovoren, odrasel, ne more biti v stanovanju v mestu šolanja ter delati, tako kot njegova sestra (rejnica ji da 240eur. mesečno za najemnino), ker mora delati doma (kot pravi ona; “en dan na vikend si doma, dva dni tudi delaš, drugače me briga kaj počneš”). Je kakšna služba, ki bi preverila njene finančne prilive in odlive, ter pokazala, da otrokom dejansko ne namenja niti malo denarja? da bi izgubila licenco? ker ni mogoče da se to nadaljuje.. in da še več otrok, ki že tako prihajajo iz slabih razmer, trpi v pomanjkanju in izsiljevanjem v smislu “dali te bomo stran”, kljub temu, da jim država zagotavlja osnoven (morda se vec?) življenjski standard? prosim svetujte.
PS: ne napadam in mislim da je veliko dobrih rejnikov, da bi jih bilo vsaj še več…

New Report

Close