Najdi forum

Pozdravljeni!

Zanimam se za regresijo. Zanima me, če mi lahko svetujete, kje bi lahko našla strokovnjaka za to. Ali mora biti nujno dr. medicine? Ali lahko dovolj dobro to opravijo tudi ostali ponudniki takšnih storitev (na internetu sem našla Ljudmilo C. Stele in Alenko Leonardo Merhar)? Tudi po obiskih strokovnjakov s področja psihiatrije je moje življenje polno trpljenja (smrt obeh staršev), po tbl pa raje ne bi več posegala, ker samo poslabšajo situacijo.

Hvala za odgovor, resnično mi boste pomagalli z njim!

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Pozdravljeni,

zdravila načeloma pomagajo (že po definiciji) in ne poslabšujejo. O regresiji pa vam ne znam povedati nič pametnega ali koristnega. V strokovnih psihiatričnih krogih ni metoda zdravljenja.

lp

Spoštovani!

Po svojih izkušnjah lahko povem, da po vsakem ciklusu jemanja tbl pride do otopelosti, ker se raven receptorjev serotinina za vedno zmanjša. Ker sem relativno mlada, se poskušam temu na nek način izogniti.

Nisem vedela, da hipnoze v povezavi z regresijo ne uporablja ta veja znanosti. Zavedlo me je pisanje d. Newtona, ki je psihiater in se tudi s tem ukvarja.

Lep pozdrav!

M

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Hipnozo seveda uporablja ta veja medicine, besedo regresija pa sem razumela v kontekstu alternativnih, nemedicinskih metod.

lp

🙂
regresija pomeni samo “iti nazaj”…
Tudi v analizi se gre nazaj –> na vzroke nekega problema in se to potem kognitivno predela (fokusno iskanje).
To je lahko tudi pod hipnozo, pri cemer profitiramo od tega, da se izkljuci dolgorocno iskanje in vplivanje tega, kaj oseba sama verjame da je vzrok ter pri pozabljenih situacijah, ki so vplivale na danasnji problem… in se seveda podzavestno kognitivno predela (edini meni poznan in mozen nacin efektivnega zdravljenja depresije)…
Zal je beseda regresija bolj uporabljena na esotericnem podrocju in v spiritualnosti (tam bolj brez terapevtskega efekta, ker manjka strokovnost).

Tega po navadi ne dela zdravnik; za to podrocje je kompetenten dipl. psiholog. Cetudi lahko hipnoza pomaga v protibolecinskem zdravljenju. V Nemciji delajo to tudi uradni zdravilci s psiholosko izobrazbo, ki naredijo izpit “malega heilpraktika” (omejen na psihologijo in zakonodajo), lahko pa tudi zdravilci z medicinsko izobrazbo (teoreticen in prakticen del heilpraktik_izpita v medicini, ce imajo dodatno psiholosko izobrazbo).

Mislim, da uporablja v Ljubljani dr. med. Pajntar hipnozo, ne vem pa, ce ne uporablja le pokrivalno metodo, to je s sugestijami v podzavest. Je treba vprasati.
Ne poznam pa nobenega dipl. psihologa v Sloveniji, ki bi delal v tem smislu (z odkrito metodo in kognitivno predelavo). Ce pa boste nasli koga, bi me seveda zanimalo. Tudi bi prosila, da se pri imenih navede izobrazba (dipl. psih. ali dr. med.), da ni treba iskati po racunalniku.
Sorry, da sem se vmesala.
Lep pozdrav!

New Report

Close