Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje registracija plodovega gibanja

registracija plodovega gibanja

Lepo pozdravljene,

mene pa zanima, če mora katera izpolnjevati obrazec plodovega gibanja? Jaz sem ga namreč dobila danes in mi ni glih najbolj jasno kako izpolnjevati. Dnevno moraš čutiti vsaj 10 plodovih gibov, pa me zanima, če je to tako, da npr. med 9 in 10 uro plod naredi 4 gibe in to vpišeš in pol med 10 in 11 uro 2 giba,… , ko pa prideš do 10 gibov pa to posebej označiš in ti ni potrebno več šteti.

Hvala in lep dan še naprej

Kolikor se spomnim iz prve nosečnosti,sem zadnji teden pred porodom dobila ta listek za registracijo plodovih gibov in sem delala tako, da sem vsakič, ko sem začutila plodove gibe naredila eno črtico, torej 10x na dan vrazličnih časovnih intervalih. Torej, to kar si napisala ti, bi jaz označila kot 2!

Upam, da še katera doda, ker se po 3,5 letih pavze vse na novo spet učim;))

lp,
T.

JA, če v desetih minutah bolj ali manj konstantno brca, to označiš kot brcanje 1-krat…. In ko po nekem pretečenem času brca spet, to ponovno vpišeš kot eno brcanje…..

tudi meni so sestre pri gin. razložile zadevo tako, kot je opisala TinaMalina (v prvi nos. 4 leta nazaj). In tako jaz nisem naštela 10 gibov na dan. Na naslednjem pregledu me je gin. vprašala, kako sem štela in mi rekla , da to ni pravilen način. Poklicala je sestre in tudi njim razložila.

Torej: Šteje se vsak gib. Če otrok naredi npr. tri gibe zapored, recimo z obema rokicama boksa, so to trije gibi. Ni potrebno, da se otrok 10x na dan zbudi in se odloči malo pobrcat. Tako lahko (vsaj pri meni je tako) 10 gibov našteješ že v dveh urah.

Upam, da navodila stara 4 leta še držijo.

LP

tako, kot je napisala maj. jaz sem bila že drugič v materinski šoli, pred tednom dni in pred dvemi leti in obakrat so razložili tako. torej, lahko da 10 gibov naredi v petih minutah in ti potem ni potrebno več štet, označiš pa uro, kdaj si začutila zadnji gib.

Meni so v bolnici tako razložili: če se plod npr. premika neprekinjeno 1 minuto, to označiš za 1 gib. Ko se začne spet premikati, recimo čez minuto je to 2 gib. Ne sme se šteti vsaki gib pri nenehnem gibanju. Otrok se mora vmes umiriti, nato šteješ dalje.
Npr. pri meni če celo jutro ležim, naštejem od 9-13 10 gibov, čeprav mi otrok nonstop v bistvu miga in če bi štela vsaki gib, bi jih bilo zelo ogromno.

hej,

jaz sem tudi pred kratkim dobila to razpredelnico…meni je sestra razložila takle:
zgoraj delaš križce vsakič, ko začutiš gibanje otroka, vendar če se premakne večkrat zapored v parih minutah je to en gib, ker naj bi med vsakim gibom minilo vsaj nekaj časa..recimo 20-30 min…potem pa, ko narediš 10 križec v zgornji razpredelnici, spodaj označiš (tam kjer imaš ure od 9-21) kdaj je bilo to zadnje gibanje.
Upam,da si razumela..pa veliko sreče!

očitno to tudi medicinske sestree drugače razlagajo ???

Lepo pozdravljene,

hvala vsem, ki ste mi odgovorile. Meni namreč niso nič povedali kako se to izpolnjuje, samo, da moram to izpolnjevati.

Miksi
Glede na to kar si napisala pa sedaj tudi razumem zakaj je tabela takšna kot je, mi prej ni bilo čisto jasno zakaj so tisti kvadratki zgoraj.

Še enkrat hvala in lep dan še naprej

New Report

Close