Najdi forum

Registracija in zavarovanje avtomobila

3.8. mi potece registracija, pa nimam denarja, ker je placa sele 10.
Je lahko nekdo tako prijazen in mi pove do kdaj moram podaljsat registracijo, do kdaj zavarovanje in kaksne so moznosti placila???
Se lahko 7 dni vozim brez podaljsanja?

Hvala.

Registracijo in zavarovanje lahko plačaš po 10. a tačas se ne smeš voziti. Če se voziš in te ustavi policija, ti odvzame tablice in jih da na uničenje, plačaš kazen. Pri registraciji pa moraš potem plačati poleg ostalega še nove tablice.
LP A.

Kaj pa samo registracijo…kolikor vem lahko zavarovanje placas s 30 dnevnim zamikom???

Pojdi na zavarovalnico in se dogovori za obročno odplačilo zavarovalne premije. 3.8. opravi tehnišni pregled pri katerem plačaš tudi cestno takso, zavarovalno polico s plačilo AO pa ti naredijo na zavarovalnici in kot sem že prej omenila se pri sklenitvi dogovori za obročna mesečna plačila zavarovalne premije. Mislim, da na je ta način plačila mogoč pri vseh. Z zakasnitvijo pa se jaz ne bi hecala. Aja, ni 30 zamik ampak predmik :)) – tehnični pregled, AO etc. lahko urediš 30 dni pred potekom (v tvojem primeru od 3.07. naprej)
lp

Kakor sva ugotavljala s fantom, ki je bil prejšnji mesec v podobni zagati, je najbolj važno, da čim prej (najbolje še pred iztekom) opraviš tehnični pregled (to je okoli pet jurjev – upam, da imaš vsaj avto ‘izpraven’). Potem pa imaš en mesec časa (30 dni pravzaprav), da plačaš še zavarovanje. Kako pa je s plačilom cestnine, pa ne vem. Ponavadi jo itak plačaš ob zavarovanju. Tako da če greš opraviti vsaj tehnični pregled, enotedenski zamik ne bi smel biti problem. Je pa po moje najbolje, da vprašaš na AMZS-ju ali pa kar na zavarovalnici.

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Če registracije ne narediš 30 dni po poteku te navadno iz pristojne UE obvestijo in pozovejo da zadevo urediš, podaljšaš registracijo ali odjaviš vozilo. Tako da toliko časa prav gotovo imaš.
LP A.

Pred potekom registracije naredi tehnični pregled, ki je veljaven 30 dni (odpade v primeru, da je avto mlajši od 3 let).
Nato lahko počakaš do 10. in plačaš zavarovanje, cestnino itd. Seveda se od 3. do 10. ne smeš voziti z avtom, ker je že nekdo prej napisal kaj sledi, če te ustavi policija ali se slučajno zaletiš.

Kaj mi pomaga tehnicni, ce se ne smem vozit??????

Saj se lahko voziš – na svojo lastno odgovornost! :o)

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Hej, meni poteče isto 3.8 🙂

No, zavarovanje sem že uredil – mogoče lahko poskusiš isti način, namreč ob sklenitvi police ta teden sem plačal prvi obrok (cca 1/3 celotne vrednosti), ostali 2/3 pa mi bodo trgali v treh obrokih s trajnika v naslednjih treh mesecih.

Tehnični in registrirat ga grem pa jutri…

Poskusi na zavarovalnici urediti to možnost, pa se boš veselo vozila…

no jaz se ne bi hecala s tem.

ce te policisti dobijo brez registracije, bos placala kazen, vozilo bos morala pustiti pri njih in ga bos lahko dvignila sele, ko bos prinesla potrdilo o registraciji…

Ne se hecat z “na lastno odgovornost”!

Če lahko gre nekaj narobe bo tudi šlo!

Ko ne boš zavarovana, se nekam počiš in boš imela stroškov za nekajletno obročno odplačevanje!

Registracijo lahko opraviš do 30 dni PREJ. Zadnji dan pa je 3.8 – to pa je nedelja, torej 2.8!
Če nimaš denarja si ga sposodi. Zmeni se za obročno odplačevanje.
Če imaš kreditno kartico plačaš z njo, če je nimaš, pa nekoga prosiš da ti on plača z svojo.

Primer: Meni z Eurocarda trgajo 18-tega v mesecu. Plačam registracijo, ti mi 10-tega nakažeš denar in enega cmoka na lička za obresti in je :-))! Tistih sedem dni bo pa vsak zdržal z malo večjo luknjo na računu!

Poišči si ustrezno žrtev in v napad!

Pa ne se hecat z vožnjo brez registracije, brez zavarovanja! Poznam primer: 16 miljonov odškodnine ( poleg materialne škode tudi poškodbe), odplačevanje z obrestmi v nedogled!

Nisem brala,kaj so ti vse svetovali, vendar sem do pred kratkim delala na tem.

Osnova za podaljsanje reg. je plačano zavarovanje, cestna taksa in tehnični pregled. Brez katerekoli od teh stvari ti registracije ne smejo podaljsat. Druga stvar je, kako uredis zavarovanje: lahko ga plačas na obroke ali pa po desetem ampak vazno je, da dobis zavarovalno polico, način plačila pa je odvisen od zavarovalenag agenta.

V nasprotnem primeru pa so seveda sankcije – ce te dobijo seveda.Tamara napisal:

> 3.8. mi potece registracija, pa nimam denarja, ker je placa
> sele 10.
> Je lahko nekdo tako prijazen in mi pove do kdaj moram podaljsat
> registracijo, do kdaj zavarovanje in kaksne so moznosti
> placila???
> Se lahko 7 dni vozim brez podaljsanja?
>
> Hvala.

Nisem brala,kaj so ti vse svetovali, vendar sem do pred kratkim delala na tem.

Osnova za podaljsanje reg. je plačano zavarovanje, cestna taksa in tehnični pregled. Brez katerekoli od teh stvari ti registracije ne smejo podaljsat. Druga stvar je, kako uredis zavarovanje: lahko ga plačas na obroke ali pa po desetem ampak vazno je, da dobis zavarovalno polico, način plačila pa je odvisen od zavarovalenag agenta.

V nasprotnem primeru pa so seveda sankcije – ce te dobijo seveda.Tamara napisal:

> 3.8. mi potece registracija, pa nimam denarja, ker je placa
> sele 10.
> Je lahko nekdo tako prijazen in mi pove do kdaj moram podaljsat
> registracijo, do kdaj zavarovanje in kaksne so moznosti
> placila???
> Se lahko 7 dni vozim brez podaljsanja?
>
> Hvala.

New Report

Close