Reflux in prehranjevanje
Pozdravljeni!
Pri moji hčerki so ugotovili na rentgenu mehurja reflux 3. stopnje na obe strani. približno mesec dni pred to preizkavo sva jemali Primotren sirup 1.5 doze enkrat na dan, v času preizkave pa sva imele to isto predpisno količino 2 krat dnevno na 12 ur. Od petka zvečer ponovno jemljeva Primotren na 24 ur vendar se je po preizkavi pojavil problem neješčosti pri Anji. Stara je 5.5 mesecev, in tudi uvajava že gosto hrano. Običajno je imela 6 mlečnih obrokov, sedaj pa mi namesto prehjšnjih 180 ml poje le 100, moram pa povedat da pije veliko čaja. Res je sicer da ima malo vneti nosek vendar to ne bi smelo igrati vloge v zavračanju hrane. Čaj bi pila kadarkoli, medtem ko mleka ne, tudi zelenjavo po žlici bi jedla neomejeno. Zanima me ali je normalno da otrok tako zavrača hrano, ali pa je to samo prehodno aradi antibiotika ki sva ga imele na 12c ur in zaradi preizkave? Kaj svetujete v naprej naj še malo počakam ali se še kam obrnem po nasvet
hvala in lep pozdrav
Sneža
Pozdravljena!
Ker se zaradi bolezni in zdravljenja telo utrudi, je pričakovati tudi manjši apetit. Otroci še ne jedo, ker morajo, ampak ker so lačni. Iz opisanega razberem, da se podhranjenosti ni bati. Naj ima še naprej na razpolago 180ml na obrok, zaužila bo pa toliko kot ji paše.
Nikoli ni odveč še kakšno mnenje, zato le povprašajte tudi druge strokovnjake.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.