pozdravljeni…
Sinko je star 10 mesecev ima potrjen kar močan refluks, in sicer je bil… pa ni bil za zdravila…pri 3 mesecih…to so besede zdravmikov…po skupni odločitvi in prepričevanju da jih še vedno lahko kasneje damo, smo se skupaj s pedijatri odločili da ne…takrat je tudi izgledalo da gre na bolje. potem je sledilo dvigovanje , sedenje…zdaj plazenje…vse skupaj pa se je povečalo. GH ni pomagala k ničemer…ampak smo začeli polivati tudi njo in zelo zelo kislo želodčno kislino, včasih tako, da ražre barvo na oblačilih:(( Pri treh mesecih, so mu delali teste na alergije, ph metrijo, UZ… pa ne vem kaj še vse… Naj povem, da mu po opažanjih škodi predvsem vse kar je mlečno, jabolko…verjetno stvari ki jopovzročajo… ? ne vem več kaj mu dati jesti, kako mu pomagati…kolca še vedno veliko, vidi se da ga peče, pojamra zraven…. noče piti…ničesar,,..da bi mu vsaj z vodico blažila…zdaj že tri tedne čakamo na ph metrijo, ker je baje potrebna, pravim baje, ker malce dvomim, bili smo sprejeti na pregled ne k gastroenteorologu ampak kr neki splošni dr… ki je mislila da greva na sprejem…in…grrr…potem, niti prebrali niso vseh izvidov…no,kakorkoli…moje vprašanje je….zanima me , če se mu ta kislina lahko prekontrolira kako drugače, kaj z njo, ? terapije? hrana, ?kaj naj bi pravzaprav zdravniki zdaj nardili…. lahko pride do kake ranice na primer….? sam refluks se mu ni povečal ,nekje isto je-količinsko…večinokrat pa je to res sama tista kisla prozorna tekočina z malo hrane….
razjeda me jeza, skrb…namreč že tretjič v zadnjem mesecu sva prestavljena za ph metrijo, ker nimajo prostora na pedijatriji….:( ne vem, mi lahko vsaj kak pameten odgovor daste…nasvet…hvala lepa…in lep skok v 20011 vsem!
Spoštovani!
Ne morem vam odgovoriti, ker se ne ukvarjam s pediatrijo. Obravnavai odraslih je povsem drugačna. Ne moremo enako obravnavati otroka, starega 10 mesecev. Prosim, naslovite svoje vprašanje na pediatričnega gastroenterologa. Tudi vam srečno v novem letu 2011!
Marija Š. Gašperšič