Refluks-Aptamil AR
Pozdravljena Miša…soimenjakinja moje hčerkice…
Povem ti lahko lastno izkušnjo, ki ni najbolj prijetna, pa se je vseeno dobro končalo…
Ko se je Miša rodila, nikakor ni znala prijet bradavice ,da bi se lahko dojila, poskusili smo z nastavkom, pa je komaj šlo…ker pa je neprestano že v prvih dveh tednih, ko je podrla kupča, zelo veliko bruhnila…in smo se zanjo zbali…sem jo zmeraj držala zelo visoko, ko je jedla..dojila skoraj vedno sede…ker pa mi je mleka po dveh tednih na žalost zmanjkalo, smo prešli na aptamil 1 z milupanom…takrat pa so se začele težave…kar naprej je bruhala, ni hotelajesti, le čaj je pila….pa še tistega ogromno zbruhala…pri mesecu in pol smo bili zaradi tega že v bolnišnici…kjer so nam svetovali humano 9 ki je veliko bolj gosta kot navaden aptamil…da ne govorim, kako jo je zvijalo po aptaamilu….no s humano 9 je šla par tednov…pa je pravtako veliko zbruhala…nakar sem po posvetu pediatra zahtevala aptamil ar…saj mi je povedal, da malčica še nima dobro razvitega želodčnega vratarja in zato se pojavi tako imenovan refluks…
Aptamil ar – anti refluks…pa refluks koliko toliko prepreči saj je hrana na osnovi riževe moke in zato ekstra bolj gosta….no ko smo začeli uporabljati aptamil ar…pa se je vse obrnilo na bolje…mala ga je zelo rada jedla, hkrati ni bruhala, blato je bilo normalno, tudi čaja ni več izbruhala, pa še šraufat jo je nehalo…sami plusi.
Zato ti aptamil ar toplo priporočam…le mogoče bo dobro, če boš na flaški malo povečala luknjico na dudici…
Vso srečo in LP Esy.
Miša!
moja, sedaj leto in pol stara hči je imela refluks. Do šestega meseca sem jo samo dojila. Doma pa sem imela na zalogi Aptamil AR. Dala sem ji ga samo takrat, kadar je bilo posebno nezaželjeno, da se pobruha (npr, ko smo šli v posvetovalnico ali pa h krstu…). V takih primerih sem ji dala samo Aptamil AR(samo en obrok). Včasih pa sem ji dala npr. po ali pa tudi pred dojenjem minimalno “dozo” Aptamila AR. Zadeva je pecej gosta in takrat je nekoliko manj bruhala.
Je bil pa pri nas drug problem. Aptamil AR jo je tako zaprl, da tudi več kot 10 dni ni šla na blato. Ko smo našli krivca za zaprtost, sem Aptamil AR popolnoma ukinila. Če se je pobruhala, smo jo pač preoblekli. Pa kaj? Naj ti povem, da jo je kasneje, ko sem uporabljala navadni Aptamil za pripravo kašic, tudi ta zapiral. Zato smo prešli na hipp.
LP Arja
Dane, ne bruha več. Tudi če se napije čaja, ne bruhne. Refluks je torej težava, ki mine. Pravijo mu “pralni problem” (ker moraš otroka kar naprej preoblačit in seveda prat njegove cunjice. Jaz sem včasih po kopanju preobleka tri bodije, da je zadnji končno ostal čist)
se en nasvet-ce ste iz lj ali okolice, pojdite aptamil kupit v kolinsko. zraven tovarne je industrijska prodajalna. oni so uvozniki in ena skatla aptamila je kar 700 !!! SIT cenejsa kot v lekarni!!! ce ne morete v kolinsko, je aptamil cenejsi tudi v drogerie martu (cena je pribl. na pol med kolinsko in lekarno). so pravi p— v lekarnah da toliko sluzijo na racun otrok!!
Pozdravljeni,
šele sedaj vidim, da nimamo samo mi takšnih prehranskih problemov. Midva s sinkom sva morala zaradi močnega polivanja direktno iz bolnice na pediatrično, kjer smo po dobrih treh tednih zadevo sanirali z Aptamilom AR. Hrana je zelo primerna za dojenčke s tem problemom, poleg tega uravnava prebavo, zmanjša krčke, … Sedaj smo stari dobre 3 mesece in stanje je več kot presenetljivo. Polivati je nehal takoj, ko sva prišla iz bolnice, čeprav je AR ostal. Verjeno bomo pri 4 mesecih prešli na normalno mleko.
Vsem sotrpinom obilo uspehov pa kaj se javite,
KAJA