Decembru sem imela spontani splav in dobila sem antibiotik, po katerem sem čutila kislobo v ustihu in imela čisto bel jezik. Moram vam povedati , da sem se zdravila za bazadovko, ki pa je trenutno v mirovanju, sicer mi tsh pada. trenutno je le 0,63 . Zdravil ne jemljem od avgusta. Takrat je bil tsh 2.
Nevem kaj je vzrok mojim težavam ? Zelo težko požiram hrano, ko je treba jesti dobim kot pančni napad in sicer me je naprej peklo v grlu zaradi antibiotika nato pa sem še zob zgoraj spulila, ki je bil bistvenega pomena za prehranjevanje, saj jaz tako mislim. Na zgornji dlesni imam samo 8 zob /zadaj nič).
Na zadnjem izvidu ščitice piše da je povečana druge stopnje.
Po obroku me boli želodec , občutek tiščanja v grlu, občutek da mi hrana ostaja v požiralniku. Shujšala sem 2 kili. Pojem približno 2000 kalorij.
Kaj mi svetujete kakšen pregled.
Koliko časa traja preiskava gastroskopija, se je ful bojim.
Pozdravljeni!
Občutek cmoka v žrelu in težko požiranje sta lahko posledica refluksne bolezni. Zaradi težkega požiranja je žal potrebno opraviti gastroskopijo, ki ponavadi traja 5-10 min, odvisno od endoskopskih sprememb (če je potrebno jemati biospje traja preiskava nekaj dlje kot 5 min). preiskava ni prijetna, vendar je vaš strah popolnoma odveč.
Potrebno bo sanirati zobovje, saj slabo prežvečena hrana lahko dela težo v želodcu.
Lp,Nataša Smrekar