Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Arhiv – Alternativa in zdravo življenje Refleksna masaža stopal – zanositev

Refleksna masaža stopal – zanositev

Pozdravljeni

Na tem forumu se javljam prvič in sicer z konkretnim vprašanjem. Že kar nekaj časa se trudim zanosit in ta mesec sem prvič na Klomifenu. Ker sem se odločila, da bom naredila kar največ zase (zmanjšanje delovnega časa na največ 8 ur, eliminiranje stresa…) sem se odločila za refleksno masažo stopal (od 8 masaž naprej, dvakrat na teden).

Zanima pa me konkretno ali lahko te vrste masaža v kakršnem koli smislu negativno vpliva na možnost zanositve oz. če zanosim ali lahko ta masaža vpliva na povečan riziko splava? Ali obstaja kakšna razlika glede na del mesečnega ciklusa: npt. menstruacija, čas ovulacije in čas po ovulaciji v katerem naj bi prišlo do zanositve?

Upam, da ima kdo na tem področju kakšne izkušnje oz koristne nasvete.

Hvala in lep dan vam želim,

Ana

Spoštovani,

dobrodošli na forumu, vesela sem da razmišljate tudi o naravni tehniki (refleksni masaži stopal), s katero želite podpreti delovanje vašega telesa.

Naravne tehnike ne škodujejo telesu, če jih izvaja za to usposobljen terapevt, kateremu razložite vaše težave. Telo je hologram, torej celota, katere deli so med seboj povezani , zato gre energetska podpora z izvajanjem terapij v telesu tja, kjer je najbolj potrebna. Ne glede na to, v katerem delu menstruacijskega cikla ste, se refleksna masaža lahko izvaja.

Pohvalno je, da ste se poleg tega odločili tudi za spremembo načina življenja, torej zmanjšanje stresa, svetujem tudi več gibanja, pitja vode, čim manj hrane, ki je preveč industrijsko predelana.

Na vašem mestu bi z masažami pričela manj pogosto (enkrat tedensko), po določenem času pa bi jih stopnjevala, če bi bilo to potrebno. Telo boste še dodatno obremenili s Klomifenom, čemur se bo moral prilagoditi celoten hormonski sistem. Velike spremembe se začnejo z majhnimi koraki, torej ponudite telesu nove stvari potrpežljivo in počasi.

Uspešno zdravljenje vam želim in javite se še kaj,

Mojca Kurent

Pozdravljena gospa Mojca,

najlepše se vam zahvaljujem za vaš ogovor, ki me je kar pomiril, saj sem bila malo v dvomih glede na del M ciklusa (ob začetku refleksne masaže stopal sem bila ravno v času ovulacije) v katerem sem začela z le-to masažo. Na njo hodim 2x tedensko in moram priznati, da se počutim izredno dobro (po sami masaži se počutim sicer utrujeno in grem počivat) in imam občutek, da se mi je nivo energije v telesu kar podvojil. Vem, da se počasi daleč pride. Moje upanje pa raste…

Še enkrat lepa hvala in lep dan vam želim,

Ana

Ana, zaupaj še meni, kam hodiš na refleksno. Jaz si tudi želim. Lahko mi kar direktno na moj mail.
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close