Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza refleksna masaža stopal

refleksna masaža stopal

oj!

ima mogoče kdo kakšne izkušnje z refleksno masažo stopal??
sama sem se naročila na terapijo, potem mi je ena ženska,ki se s tem ukvarja, odsvetovala; spet druga 2 moška pa sta mi priporočala….

ne vem, kaj bi?
moje stanje je sedaj stabilno, nimam zagona in tudi počutim se dobro.

prosim povejta svoje izkušnje, moj termin refleksne masaže je že v soboto 🙂

lahko noč vsem 🙂

Enkrat sem bil na seminarju, kjer je bila predstavljena tudi refleksna masaža stopal. Tam nas je Oli Lukner učila (teoretično) masaže stopal. Prostovoljka za demonstracijo je kar skočila na posteljo, tako si je želela masaže stopal.

Zame je stvar zanimiva in si po tuširanju pogosto zmasiram stopala (amatersko in precej manj časa). Meni je všeč, da bi škodilo pa še nisem slišal.

Mogoče, če imaš rane na nogah ali kakšno drugo obolenje na koži, mogoče takrat res ni priporočljivo.

Mislim, da te maserka ne bi smela zmasirati, če bi ti s tem delala škodo. Vprašaj jo.

LP, B.

Masažo je potrebno izvajati v določeni smeri. Ne pregrobo, ker na stopalih so točke, ki pomagajo “glavi” in drugim organom. Malo pobrskaj po googlu, pa boste dobili dovolj informacij.

Zdravo!

Kolikor jaz vem in zadevo poznam lahko greš na masažo brez zadržkov, če ti jo bo seveda naredila za to usposobljena oseba.
Jaz imam s tovrstno masažo tako dobre kot slabo izkušnjo. Možno je, da se ti pojavi reakcija, vendar bo dobra maserka znala poskrbeti, da se bodo tudi taki simptomi hitro umirili. Drugače pa to običajno zelo dobro dene, vsaj meni. Na sploh bi morali (predvsem bolniki) redno skrbeti za relaksacijo in sproščanje.

Moj nasvet, kar korajžno, sprosti se in uživaj!!!
Poročaj kakšna bo tvoja izkušnja!

LP. P.

Sama kot bolnica z MS že nekaj let obiskujem maserko,ki mi opravlja refleksno consko masažo stopal.Masaža me zelo sprošča in neizmirno uživam v njej.Res pa je,da več kot tri take masaže moj organizem ne prenese oz. več kot vsak drugi dan je zame preveč in me preutrudi. Dve do tri take masaže v tednu mi pa koristi,saj sem na inval.vozičku.
Mislim,da ti masaža lahko samo koristi.

pozdravček Tanča

oj!

sama masaza je bila super, po masazi pa sem bila malo utrujena, drugace pa nisem cutila kaksnih drugih sprememb. je pa res, da je to bil pregled in se le naslednic bi bila terapija, ce se bom odlocila za njo.

lep dan vsem!!!

New Report

Close