Refleksna masaža, kdaj da in kdaj ne?
Načeloma mi refleksna masaža izjemno odgovarja. Toda kadar se počutim nekoliko slabše in nekako nisem sposobna “sprejemati energije”, se mi zdi, da mi stanje samo poslabša. Ker na masažo hodim redno cca enkrat na mesec, jo v takšnem primeru raje odpovem, morda se to zgodi dvakrat letno (multipla skleroza). Se pa vedno vprašam, če ne bi bilo boljše vseeno iti na masažo, morda celo takrat bolj pogosto, saj so tudi močnejše težave z mrtvičenjem nog takrat lahko dokaz, da se med refleksno nekaj dogaja. Kaj menite? Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Refleksna masaža je nekako samo stimulacija točk, ki pomagajo uravnovesiti telo. Lahko si jo predstavljate kot nekakšno”brco v rit”, ki nas porine naprej.
Če si predstavljate, da imate gripo in greste hoditi v hrib – stanje se vam bo samo še poslabšalo. Kadar je telo izčrpano potrebuje mir in počitek. Torej če sta izčrpani, vam brca v rit ne bo koristila, ampak počitek. Kadar pa je telo samo leno, ga bo brca porinila naprej. Kje je meja? Poslušajte svoje telo in ne boste zgrešila.