Reduktil- tablete?
Ima katera, kaj pomaga? Koliko časa jih lahko ješ,meni jih je zd napisala za deset mesecev. Hvala in lep strpen dan
Kaj to so tiste za hujšanje? Kaj jih predpišejo za tako dolgo obdobje, jaz sem od kolegice slišala, da jih je njej zdravnik prepisal na vsake tri mesece. Pa so še vedno za plačat? Vem da so bile takrat kar draga, tam okoli 60 € sedaj. Je imela pa kar nekaj težav s prebavo, tako da jih je morala nehati jemat.
Ja to so tiste, zdaj so bile nekaj čez 49 evrov. Pa so ji kaj pomagale ali je morala prej nehat jemati jih? Lep strpen dan vsem
Imam. So 51 EUR in sem jih dobila brez recepta, ker mi jih zdravnik verjetno nebi predpisal. Baje moraš biti kar obilen, da jih dobiš.
Jemala en mesec – 10kg. Prenehala za en mesec.
Ponovila kuro za en mesec, ki pa še ni končan. Ko končam sporočim za koliko kg sem šla še dol.
Meni so super in nimam nobenih težav
Lep dan, Tally
Tally, kako in kje si jih dobila brez recepta? Si kar šla v lekarno in jih kupila?
Mi poveste kaj več o teh tabletih? Na kakem principu delujejo?
Šla v lekarno, poprašala po proizvodih za hujšanje. Pa so mi kazali same rožce oz. vse skupaj nič. Sem povedala, da to vse skup nič ne pomaga in da sem že vse sprobla. Pa so mi povedali, da imajo te in te tablete, ki so zelo učinkovite, da pa se jih dobi samo na recept. No pa smo bli tam. Sem si mislila, da prašat ni greh. No in rezultat? Kljub receptu jih je potrebno plačat. In sem jih dobila. Mal smo se pogovorile. Ker nimam visokega krvnega pritiska in bla, bla, bla je šlo. In imam jih.
LP
Lepa beseda lepo mesto najde
Zmanjša občutek lakote. Uravnava prebavo.
Joooj, jaz sem jih jemala… Tiste ki jih uživate… Imate kaj stranskih učinkov? Jaz sem imela omedlevico, vroče v obraz, posledično zelo rdeča lica, občasno meglen vid, suha usta, 1x me je zeblo, drugič mi je bilo vroče… Pa če pogledate navodilo, stranskih učinkov je polno, eni so zelo nevarni, odpoved ledvic itd. Zato se z njimi ni za igrat in so samo na recept. Vplivajo na center za lakoto v možganih. V glavnem, ko sem jih nehala jest sem dobila vso kilažo ki sem jo izgubila nazaj + še par kg zraven… Tako da… Ne verjamem v nobene magične tabletke več…
Lep pozdrav! Prosila bi nekoga,ki ima dostop do teh tablet, če je možno,da jih nekako zrihta, plačam takoj ne glede na ceno. V moji okolici jih je ne mogoče dobiti brez recepta,zdavnik pa tudi ne predpiše. Lp
Prvič sem zasledila, da je vprašanje namenjeno tudi meni. Zelo mi je žal vseh, ki se trudijo ohranjati normalno telesno težo, a pri tem nimajo vidnega uspeha. Razumem njihovo stisko, vendar ne morem mimo opozorila, ki ga terja lahkomiselno razmišljanje o možni rešitvi problema na hitro, brez truda in vsekakor brez treznega premisleka.
Čudežnega zdravila za uravnavanje telesne teže ni. Samo jemanje zdravil brez preverjanja zdravstvenega stanja organizma in vzroka za debelost ter brez strokovnega spremljanja zdravljenja, lahko vodi v težke posledice in nepopravljive okvare.
V principu gre pri zmanjševanju prevelike telesne mase za dvoje:
– za kalorično restrikcijo ob zvečani telesni aktivnosti, in za
– farmakološki pristop (torej zdravljenje s pomočjo zdravil)
Glede prvega priporočila, ki je izvedljivo z našo voljo in vztrajnostjo, je zadeva jasna, v kolikor gre za debelost, ki ni posledica resnejše bolezni.
Pri drugem načinu, ob katerem se uporabljajo zdravila, pa gre vedno za tehtanje koristi in tveganja. To pa lahko stori le zdravnik, ki ugotavlja vzrok povišane telesne teže in spremlja učinke terapije z zdravili, če se zanje odloči. Sami brez strokovne pomoči, se nikar ne odločajte za zdravila, še posebej pa jih ne skušajte dobiti mimo pravil. Odgovornost za posledice je resna in jo boste težko nosili že sami, še težje pa je, če ste zdravila pridobili na neregularen način.
Obe zdravili, ki sta na našem trgu imata lahko zelo resne posledice, če prideta v neprave roke. Pri zdravilu Reductil, ki ga ves čas omenjate, so v navodilih za uporabo zdravila, v poglavju, kjer so navedeni previdnostni ukrepi, navedeni primeri, ko se sme jemati zdravilo samo pod določenimi pogoji. Ob tem stavku pa izrecno piše – citiram: ” Prosimo, da se o tem posvetujete s svojim zdravnikom!”
Zdravilo Reductil predstavlja le del dolgotrajnega terapevtskega programa za zmanjševanje telesne mase pod vodstvom zdravnika, ki mora med drugim nadzorovati krvni tlak, srčno frekvenco in izvajati redne preglede v zvezi s simptomi napredujoče dispneje, bolečin v prsih, otekanja gležnjev,….
Zdravilo se predpisuje predvsem pri bolnikih s prehransko pogojeno debelostjo in indeksom telesne mase (ITM) 30 kg/m2 ali več. Pri indeksu telesne mase 27 kg/m2 pa le, če so prisotne tudi druge bolezni kot diabetes tipa 2 ali dislipidemija.
Kontraindikacij pri katerih se zdravila ne sme jemati, je navedenih v literaturi veliko – 18, zato jih ne bom naštevala.
S svojim prispevkom bi rada samo osvestila vse, ki do sedaj niste pomislili na to, da je pri vsakem zdravilu potrebno pomisliti tudi na njegovo temnejšo plat, predvsem pa bi rada opozorila na to, da so zdravila v okviru znanega varna le takrat, ko nam jih predpiše zdravnik in nam jih nato izda z navodilom farmacevt v lekarni.
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.