SHANGI,
rezultat je sledeč: v enem tednu -0.8 kg.
Glede na to, da naj bi se po teh dietah izgubilo do 15 kg v treh tednih,
sem razočarana in ne bom nadaljevala, se ne splača. To se mi zdi premalo, očitno pri meni ne deluje ( za izgubit imam 5 kg).
Poleg tega se mi je 4. dan po trebuhu pojavilo cel kup nekih izpuščajev. Ko sem pred kakim mesecem začela s to dieto, sem ravno tako 4. dan dobila izpuščaje.
Jutri začnem z ” medicinsko dieto “.
Upam, da tebi uspeva!
Lp!
Joj ženske, kdaj boste opazile, da nikoli ne shujšaš toliko kot napišejo…js tega sploh ne berem več!!sam zavaja in ponavadi takšne diete zeeeeeeeeeelooooooo škodijo zdravju celo bolj kot debelost… počasi se daleč pride. verjemi, tudi jaz sem hotela takoj vse spraviti pa sem kar hitro ugotovila, da ne gre to tako. Verjemi se splača mal bol dolgo počakat, itak pa čas tako hitro mine in naenkrat imaš 20kg manj!
Živjo Bajsika!
Izgubila sem 3 kg. Pred mano je še cel teden. Sicer imam danes in včeraj enako kg, pa vendar. Vem, da jih bom še izgubila. Prijateljica je začela dva dni za mano z isto dieto in ji odlično uspeva.
Si se ti resnično držala tega jedilnika?
Morda imaš alergijo na jajca, ker tu jih je kar malo preveč.
Boš začela z novo dieto?
Javi se še kaj.
LP
Veš B., sama sem se psihično pripravljala na to dieto.
Več kot en teden.
Res se moraš pripravit na vsako dieto in si iz dna duše želet shujšat, ker drugače ni uspeha.
Drugače sem pa kar precej lačna te dni, pa vseeno zdržim in se s prijateljico, ki ima isto dieto, samo o hrani pogovarjave! Največ o čokoladi, ker sva nore nanjo in je sedaj odrekanje resnično veliko.
Kakšna je pa ta medicinska? Si že začela?
Lep zasneženi pozdrav!
Ja. sem začela, danes imam drugi dan.
V bistvu je ene vrste ločevalna dieta. En ciklus traja 11 dni, nato pa ga še dvakrat ponoviš, torej 33 dni.
Je kar težko za zdržat.
1.dan- zelenjava (kuhana ali surova: korenje, paradižnik, zelje)
2.dan- hrenovke ali teletina
3. dan- krompir
4.dan- jogurt
5.dan- jajca (do 9)
6.dan- sadje (mešano)
7.dan- juha iz vrečke
8.dan- meso
9.dan- riž
10.dan- sadje
11.dan- krompir+ jogurt
VSE KUHANO! ( razen seveda sadja in jogurta).
Izbiraš manj kalorična živila npr. ne banane, ampak jabolka ipd.
Pa čimveč vode, čaja.
Ena kolegica je v enem mesecu shujšala 15kg.
Shangi, tebi pa gre tvoja dieta, bravo!!
Shangi,
ne vem, če se boš lahko še kaj javila. Ti bodo ledvica odpovedala!
Pravkar so me punce na forumu o hujšanju poučile, da se lahko poje samo 3 jajca na teden…
Jaz imam 55 kg in me nekatere, ki imajo okrog 90 kg želijo poučit o nezdravi prehrani.
Kolkr vem, ni namen kliničnega centra, da bi ljudem odpovedovala ledvica…
Velik uspeha!
Bajsika, jaz imam 53 kil, če boš mogoče poslušala mene. Verjemi, to v resnici ni dieta kliničnega centra pod nobenimi pogoji, ker ni zdravnika, ki bi priporočil to dieto svojim pacientom. Če mi ne verjameš, povprašaj kakšnega zdravnika prek interneta. Se bo prijel za glavo. Te diete ‘kliničnega centra’ krožijo že kar nekaj časa (se spomnim vsaj deset let), vendar se vseskozi spreminjajo. Skupno jim je samo to, da so zelo rigorozne in hipokalorične. Včasih sem še verjela, da so kakšno takšno dieto mogoče celo spisali za bolnike, ki so morali shujšati na horuk, recimo zaradi operacij, ampak tole zgoraj je tak zmazek, da ne verjamem niti tega. To je čisti mazohizem oziroma sadizem.
Vem, kje ste to dieto našle in zato mislite, da je prišla izpod peresa zdravnika. Ampak ker je na tej stran tudi dieta 3MD, za katero pa zatrdno vem, da ji zdravniki nasprotujejo in trdijo, da je zelo nezdrava (to potrjujejo tudi obiski na urgencah), vem, da gre za en pošten nateg. Ne verjemite vsega, kar preberete. Klinični center nima pri teh dietah NIČ. Pa brez zamere, ampak sem se morala oglasiti, ker vidim, da se je moda tehle diet zelo razpasla. Če se ne motim, sem po eni podobni nekoč davno tega celo hujšala. Nimam nič proti, če ve tudi, samo ne tolažite se, da so vam dali zdravniki žegen. Ker takšnega zdravnika ni. In devet jajc na dan je definitivno šok za telo.
Baksika, prosim te, ne zameri mi, ampak me res jezi, da se poudarja, da je to zdravniška dieta. Tale definitivno ne (cel dan ob argo juhi?). Mogoče tista redukcijska, ampak še ta je namenjena strogo ljudem, ki morajo na hitro shujšati, torej operirancem in eventuelno srčnim bolnikom. Pri njih je kruta dieta manjše zlo, zato jo uporabljajo na kratek rok. Definitivno pa ni namenjena zdravim osebam, ki želijo shujšati.
Pa se nisem mislila oglasiti, res ne. Berem vas že nekaj časa in sem si mislila, zakaj pa ne, njihovo življenje, njihove izkušnje. Post sem napisala izključno zato, ker tale forum berejo tudi mlada dekleta, ki znajo celo verjeti, da obstajo zdravniki, ki bi dali zeleno luč taki na glavo postavljeni metodi izgubljanja odvečne teže in bi si ob tem mislile ah, saj če pa priporočajo zdravniki …
Trinka, saj ti ne zamerim!
Sploh se nisem poglabljala v to, kdo je avtor diete, pač so jo tako poimenovali, kdorkoli že.
Zanjo sem se odločila, ker mi je nekako enostavna in se ob takem načinu najlažje držim reda.
Ko bo mimo prvi ciklus, to je 11 dni, bom videla, kak je učinek in nadaljevala, ali pa odnehala.
Imam 55kg, zgubila bi rada 5 kg, tudi če bom 3 bom zelo zadovoljna in v bistvu je dovolj.
Nato bom pač nadaljevala z zdravo prehrano.
V teh parih dneh me ne bo pobralo, niti od 10 jajc niti od česa drugega.
Po moje je pr tistih, ki imajo 90 kg , telo doživljalo še kake večje šoke, da je sploh prišlo do 90 kg, kot jih bo moje telo zaradi 5 jajc v 11 dneh.
Res me razpizdi, pardon, da mi kaka punca, ki ima pri 25-ih čez 90 kg, prešteva,kolk jajc bom pojedla in mi govori o holesterolu. Nje pa ni nobeden napadal, kolk jo ona pojedla jajc, da je sploh prišla do take teže, pa kakih čipsov, pa kokakol, pa tortic, pa čokolade, pa majoneze, pa še velik hujših stvari, pa kolk dolgo je to jedla… Ne vem čigava jetra in ledvice so zdaj na slabšem…A slučajno moja?
Kako to, da so tisti, ki največ vedo o zdravi prehrani, najbolj debeli? Res čudno…
Vam se nebi neumno zdelo?
Trinka, nisem nič jezna, saj imaš prav. Ampak so me nekatere malce razjezile.
“Kako to, da so tisti, ki največ vedo o zdravi prehrani, najbolj debeli?”
Veš, zakaj? Ker oni MORAJO vedeti, kako shujšati na zdrav način. Zanje druge opcije ni. In veš, kako so postali debeli? Ja, zaradi nezdrave hrane, pa tudi zaradi takih diet. Ti si za to mogoče slišala prvič, 95 % ‘debelih’ pa je to in še milijon drugih diet dalo skozi in to jih je privedlo do še večje debelosti. Dokler ni prišel tisti klik v glavi, da zdaj bo treba še drugače. In kakor tebe jezijo one, ti jeziš njih, ker ravno takim dietam podlegajo tisti najbolj ranljivi, že itak pretežki in to jih pahne še v večje brezno, ko vidijo, da na tak način ne bo šlo, samo še kakšno dodatno kilo bodo pridobile. Kateri narod je najbolj debel na svetu? Američani. In kje si izmislijo vse diete? V Ameriki. Pa so še zmeraj najbolj debel narod na svetu, a ne?
Tebi dieta seveda ne bo škodila. Če je to tvoj prvi poskus in telo ni utrujeno od hujšanja, boš zelo verjetno lepo shujšala in če boš pazila, težo tudi obdržala. Problem je, ker je to javni forum. In ko bo ena deklica, ki mora odvreči trideset kil, videla, ah, saj una je pa shujšala pet kil v dveh tednih, si bo rekla, bom pa še jaz. In s tem si bo naredila najslabšo uslugo. Ker ja, bo shujšala, vendar bo s svojo najverjetneje upočasnjeno presnovo dobila vse nazaj in še več.
Pa še nekaj je. Če ti pamet soli nekdo, ki ima 90 kil, se moraš zavedati, da je najverjetneje kakih deset že dal dol, zato bi ga bilo modro poslušati. Jaz najbolj cenim ravno nasvete tistih, ki so prehodili trnovo pot iz hude debelosti do zdrave teže. Ker oni so se morali resnično poglobiti v cel proces hujšanja in vadbe, da so danes, kjer so. Mogoče na tretjini poti, na polovici ali pa cilju.
Veš, s parimi kilami se lahko igramo (tudi jaz), si izmišljujemo, bi tako, bi ne bi, mogoče bi pa drugače. Saj če zdaj ne bo uspelo, bo pa naslednjič. 90 kil pa že resno ogroža zdravje, zato ta dekleta veliko opcij nimajo. Zdravo hujšanje ali pa še hujša debelost sta skorajda še edini.
Verjemi, vse, kar je na forumu napisano, je napisano z najboljšimi nameni. Ne jemlji tega kot ‘soljenje pameti’.
Aja, pa da ne boš mislila, sem imela tudi jaz svoje manije diet. Praktično skozi ves študij in še potem. In to takrat, ko sem imela 50 kil. Skratka, čisto brez potrebe. Takrat je bila popularna točkovna, kjer je sta imela meso in zelenjava malo točk, na dan pa si jih lahko pokuril toliko in toliko. Ob vseh, kar vem danes, se lahko ob tem samo smejem. Sem pa prepričana, da sem se tudi zaradi diet v drugi nosečnosti tako zredila. Ker sem bila ravno, preden sem zanosila na dieti in so mi potem popustile vse zavore, pa še presnova je naredila svoje.
Mi je zelo žal, da v svojih mlajših letih nisem imela tega foruma. Verjetno marsikatere neumnosti ne bi naredila (pitje shujševalnega čaja), ali pa tudi. Saj ljudje ne verjamemo, dokler se ne prepričamo sami, ne?
Jutro!
Trinka, če praviš, da je to javni forum in da je “treba pazit”, kaj se govori, da ne bodo mlada neizkušena dekleta nasedala kakim škodljivim dietam, pol se pa kar poslavljam.
Potem se pa naj forum imenuje “zdrava prehrana”, ali pa “Montignac”, drugega tako ne odobravate. Pa ja pravite, da je Montignac “način življenja”,
ne pa hujšanje…
OK, veliko uspeha vsem!
Čaw