Najdi forum

Redukcijska dieta

Pozdravljene!

Morda ste o tem že pisale… sem nova na forumu.
Je katera že kdaj imela redukcijsko dieto? Kakšni so rezultati?
Sama sem danes začela z njo.
Lp

kakšna pa to je?

Ješ lahko samo 3x na dan in točno določeno hrano. Jedilnik je za en teden napisan, traja pa dva tedna, tako da se ti jedilnik ponovi.

Npr danes imam:
zajtrk: kava v poljubnih količinah z natreenom
kosilo: 2 kuhani jajci, osoljena špinača kuhana na vodi
večerja: 1 velik zrezek na olju, soljen ter zelena solata

Jutri je za zajtrk poleg kave tudi 1 velika žemlja.

Ne vem kako bom zvečer zdržala, čez dan še gre, ker sem navajena jesti pred tv-jem. Ga ne bom gledala?

Veš, da to res pomaga!!!! Greš spat, ko se na moreš več upirati hladilniku.

Včasih so tej dieti rekli: dieta kliničnega centra, danes je redukcijska. No če želiš po 14 dneh ob izgubljenih kg dobiti še nekaj zdraven kar daj. namreč hitro izgunbljeno, hitro povrne se.

Črtaj z jedilnika kruh, sladkarije, malo dodaj miganje in voljo, vztrajnost pa ne pretiravaj z hrano. jej na dan 5 obrokov – obvezno, približno ob istih urah. Spij še 2 -2,5 litra vode in voila….

S to dieto sem namreč že hujšala l. 2003 in v dveh tednih izgubila 5 kg in nato v treh mesecih še 3 kg, skupaj 8 kg in se do lani po koncu poletja nisem več zredila.
Tudi lani, ko sem se, nisem nikoli več imela toliko kg kot takrat pred začetkom diete.
Zato sprašujem, če jo je katera imela.
LP

Shangi, jaz sem danes začela z neko podobno, ne vem, če je to to. Kje si jo pa našla? Imaš kakšen link?
To je samo za dva tedna, ne? Kako to misliš, da si v naslednjih mesecih shujšala še 3kg, a v vsakem mesecu si dva tedna jedla po tej dieti, al kako?

Kot vidim imaš ti dijeto, kjer je postavljeno vse malček na glavo.
Telo bi moralo dobiti s kosilom vred cca 70% dnevnih hranljivih potreb, ti pa jih dobiš nekaj šele zvečer. Mislim, da ta dijeta sicer lahko pomaga k izgubi kilogramov, vendar jih boš po končani dobila najbrže nazaj, saj s tako dijeto ne moreš živeti skoz, ampak samo nekaj časa.
Malo razmisli v kaj se spuščaš, ker je škoda, da se ti tvoj trud obrne proti tebi.
Svetovala bi ti pet obrokov in kot sem rekla, naj bi bili prvi trije v količini in glede na potrebe telesa cca 70%, popoldan pa malica in večerja cca 30%.
Svetujem ti veliko pitja , predvsem vode, da se izogibaš belim strupom in se naučiš kaj je zdravo jesti.
To pa lahko najdeš na postih, ki so tu kar lepa oblika svetovanja.

Ciao, Andreja

Alo Bajsika!

Ne, diete sem se držala samo dva tedna v prvem mesecu, nato pa sem po dveh tednih začela normalno jesti.
In v roku treh mesecev naprej, sem kar shujšala še tri kile, pa sploh nisem bila dosti pozorna kaj jem. Bilo pa je ravno pred poletjem, tako da sem v začetku junija imela 8 kg manj pa nisem neka športnica ali podobno. Res sem bila ponosna sama nase, samo to je bilo štiri leta nazaj. Nikoli nisem več imela toliko kg, kot takrat pred dieto.

Moj partner pa je dveh tednih s to dieto shujšal 9 kg in jih v roku enega leta dobil nazaj.

Kaj pa ti ješ po dieti? Kako se imenuje tvoja?

joj, kakšne neugodne spomine budi v meni ta dieta:))) to je bil moj prvi poskus izgube kilogramov po nosečnosti. Zdržala sem celih 10 dni :))) bila tako tečna, da sem šla sama sebi na živce in non stop sem mozgala kdaj bo naslednji obrok:)))) saj sem izgubila ene 8 kg, ampak….ko je šlo to mimo sem jih dobila nazaj z obrestmi:( Poznam kar nekaj ljudi, ki so po izgubi vse pridelali nazaj. Pa še nekaj je..vsaj pri sebi sem ugotovila, da se mi je presnova fuuuuuuul upočasnila. Šele Monti mi jo je zdaj “naštelal” nazaj na normalno:)))

Shangi,
ta tvoja dieta je pod imenom “oktobrska shujševalna dieta”, ki jo najdeš pod ” Zdravniški nasveti”. Sem hotela začet z njo, ampak tam je predstavljenih ene par podobnih diet, in sem izbrala Hitro dieto z jajci.
Kolk sem lažja, ne vem, mam prazne baterije na vagi. Bom sporočila.
Imam pa namen poskusit to dieto, ki jo imaš ti, zato poročaj o rezultatih!

Velik uspeha!

Meni je pomagala, je pa res če imaš več kg, jih tudi več izgubiš in nekateri se žal zredijo nazaj, samo meni je pomagala.

Torej, Bajsika.
Danes sem zelo slabo spala. Treslo me je celo noč in sem bila pokrita z dvema odejama, eno zimsko in eno letno. Ne vem, morda je to od diete, morda od česa drugega, namreč moj je šel včeraj na službeno pot.
Takrat ob dieti se mi nič podobnega ni zgodilo kot danes. Če bo to noč isto, ne vem kaj bom naredila.
Javi se še kaj!

Zame odpadejo vse diete s kavo (je ne pijem), tako da bi bila do kosila na tešče, kar se mi pa ne zdi pametno in zdravo. Ne maram diet kjer moram stradati.

Ja, tudi mene je grozno zeblo, to je zaradi diete ja.
Danes te bo verjetno tudi! Kadar me ponoči zebe, takrat res shujšam, sem opazila. Če me ne zebe, že vnaprej vem , da nič ne bo…
Ko končam tole dieto, bom šla ono tvojo, Shangi (menda mi ja ne bo treba…)

Pri vseh se lahk namest kave pije čaj, ni problema!

Pa si spet na istem (jaz ga ne maram). Pa še vedno stradaš do kosila. Meni take diete niso všeč. Ja manj jesti a ne stradati.

OK, potem pa ni problem v kavi, da je ne maraš, niti v čaju, ampak imaš premal hrane.
Ne vem, napisala si da dieta ne pride v poštev zaradi kave.
Pač bi spila kozarec vode… Učinek bi bil enak.

Tolikokrat sem že napisala, pa bom ŠE ENKRAT, pa tudi stokrat:

Govori vam ženska, ki je preizkusila mnogo diet, pa vedno dobila VSE KG nazaj, pa še KAKEGA POVRH! Tako, ne teoretiziram, temveč govorim iz izkušenj. Ker tudi sama nisem nikomur verjela, da ni zdravo in da ne traja dolgo uspeh, temveč sem MORALA vse napake sama storiti.

Zdaj pa vam iz srca polagam na srce zmagovalni recept, ki ne traja 90 dni ali 14 dni… in se potem spet zrediš, marveč ga ni težko ohranjati celo življenje (ok, jaz ga prakticiram 5 mesecev, brez kriz, brez prenažiranja, odrekanja…) – dobro prisluhnite:
– 5 obrokov na dan (majhnih!)
– vsak dan min 30min gibanja (tudi nakupovanje peš je gibanje)
– minimalno malo maščob
– ogromne količine zelenjave
– 3 sadeži na dan
– mleko, siri… pusti, manj mastni
– kruh, testenine, riž…. polnozrnati
– občasno kaj malega sladkega namesto kruha.
– približen seštevek kalorij naj ne bi presegel 1.600 kcal (odvisno od gibanja, službe)
– prvi trije obroki za malenkost večji, pop. malica in večerja bolj skromni.
– ne izpuščajte obrokov.

Tako enostavno, nič zapleteno, dovoljene vse kombinacije, … le količine in večerni čas je potrebno paziti. In povem vam, DELUJE!

Pod tole se pa samo podpišem! Jaz sem s pomočjo Montija lansko leto približno tak čas v samo 3 tednih izgubila 7 kg. Me je postalo kar malo strah, da je to prehitro. Ampak zdaj že eno leto držim težo na istih kg, pa se ne držim striktno Montija.
Vse je v pravilno razporejeni hrani in zadostnem številu obrokov.

New Report

Close