Reductil
Spoštovani!
Reductil (sibutramin) je zdravilo za zdravljenje debelosti. Deluje tako, da poveča občutek sitosti. Uporabljamo ga kot dodatek v celostnem pristopu zdravljenja debelosti. ki mora vsekakor zajemati spremembe življenjskih navad (prehrana, telesne aktivnosti, uživanje alkohola …).
Zdravila ne priporočamo pri bolnikih, ki imajo povišan krvni tlak, koronarno srčno boleze, povečano delovanje ščitnice, hudo okvaro jeter ali ledvic, benigno povečaanje prostate, zeleno mreno – glavkom, feokromocitom, psihiatrično bolezen, hude motnje spanja. Prav tako je zdravila ne smemo uporabljeti v nosečnosti.
Začetni odmerek zdravila je 10 mg dnevno, kasneje lahko odmerek zvišamo na 15 mg dnevno. Ob jemanju je potrebno spremljati srčno frekvenco in krvni tlak. Zdravilo se jemlje največ eno leto, prenehamo pa ga predpisovati, če se telesna masa po treh mesecih zmanjša manj kot za 5% začetne telesne mase.
Lep pozdrav!
mene pa zanima, če lahko jemanje reductila vpliva na hormon DHEAS.
Od kar ne jem več tablet, s katerimi sem izgubila 16 kg. Po enem letu sem jih dobila dvojno nazaj. So se mi sedaj ustavile menstruacije.
Redim se ne glede na to, kaj naredim, da se ne bi.
Po odvzemu krvi so ugotovili, da imam hormon DHEAS na nenormalni nizki ravni, Zdi se mi, da je vrednost 0,3.
Kaj lahko sedaj storim, da se stanje normalizira?