Iz druge roke vem za te tablete. Ne vem, če so v prosti prodaji. Kolegica jih je jemala, vendar pod zdravniškim nadzorom, zato ne priporočam da jih kar tako ješ. Vplivajo pa na zmanjševanja občutka lakote. Ona je iz zdravstvenih razlogov morala shujšati (pa nič estetskega ali kaj takega) ampak zaradi priprav na zahtevno operacijo. (ker je imela tudi kontrole krvi precej pogosto)
Lp, Ela S
Takole razmišlam:
– tablete stanejo kar nekaj denarja.
Če pa omejiš prehrano in povečaš porabo (vaje za moč in kondicijo) – bo učinek zagotovljen – ker manj poješ privarčuješ….
Pri tabletkah je pa učinek razen zgodb ala ” …MicaTica je s pomočjo tabletk shušala v 1 mesecu za 10 kg, pa čeprav je žrla kot nilski konj…” in potem slika MiceTice prej in pozneje – ha, kako že delajo v tedniku Mladina, ko na sliki glavo zamenjajo…
by
Sem jih nekaj let nazaj sama jemala. Nekega konkretnega rezultata ni bilo. Sicer sem dodatno zavarovana – B, tako da je mi plačala zdravila zavarovalnica. Mogoče sem izgubila kilco ali dve, pojavili pa so se mi čisto vsi stranski učinki. Tabletke so namenjene samo zaviranju apetita, vendar, kot je napisal Tommo; miganje in uravnotežena prehrana imata zagotovljene učinki, to pa je v končni fazi samo metanje denarja skozi okno.
lep dan
jav
Tudi jaz sem ena od tistih, ki jih je jemala. Kakšnih 8 mesecev sem vstran metala denar, shujšala pa je zato samo moja denarnica. No, ja morda sem izgubila kakšnih 5 kil, toda kaj je to v primerjavi z 20 kilami, ki sem jih sedaj dala dol samo na račun poštimane prehrane in veliko miganja v fitnesu. Reductil tablete bi naj vplivale na zmanjšanje apetita, kar žal nisem opazila, imela pa sem tudi jaz skoraj vse stranske učinke, ki so navedeni. Torej, škoda denarja, ker ni nekega konkretnega rezultata, ves ta denar raje nameni rekreaciji (fitnes in podobno) in uspeh ti bo ob primerni prehrani zagotovljen. Jaz sem žal rabila dvajset let, da sem se “spreobrnila” in prišla k pameti. Nikakor ni bilo lahko, niti sedaj zmerom ni ampak počasi rinem naprej in vedno bolj sem zadovoljna s svojimi dosežki. Torej ne delaj istih napak tudi ti!
Glede uporabe zdravila Reduktil sledeče: moram priznati, da me navedene negativne izkupnje presenečajo. Z Reduktilom sem hujšala pol leta in moram priznati, da mi je zelo pomagal, shujšala sem 9 kil. Je pa res, da sem pred uporabo Reduktila hujšala že en mesec in sem se že kar malo naveličala diete. Takrat sva z mojo zdravnico našli dodatno možnost – tablete, ki so mi zmanšale apetit. Stranskih učinkov – razen zmanjšanega apetita – nisem čutila, to pa sem si tudi želela. Zdravnica pa mi je že ob začetku jemanja zdravil povedala, da žal, samo tablete ne pomagajo, da se je treba gibati in primerno jest.
Lep pozdrav vsem, ki hujšate!
Marjeta
Reduktil so tablete, ki pomagajo pri hujšanju – so registrirano zdravilo, ki je na voljo le na zdravniški recept. Torej gre za resne stvari, ne pa za čudežne tabletke o katerih pri nas tako radi pišejo. Zakaj pa Aspirinu nikoli ne rečemo čudežna tabletka?
Iz lastnih izkušenj vem, da Reductil lahko pomaga pri hujšanju – vendar nikakor ni namenjen (čudežnemu)hujšanju čez noč; to vam lahko potrdi vsak zdravnik. V mojem primeru mi je Reductil pomagal spremeniti način življenja – z njegovo pomočjo sem uredila način prehrane in se začela tudi več gibati. Zdaj imam 20 kg manj kot preden sem se resno lotila hujšanja- ob pomoči Reductila sem shujšale tistih prvih kritičnih 12 kg(v 7 mesecih), nato pa v naslednjih šestih mesecih še nadaljnih 8 (v tem času zdravil nisem jemala). Zdaj sem že lep čas brez Reductila, na nova pravila glede hrane in gibanja sem se navadila in zato brez težav vzdržujem mojo novo telesno težo. Po mojem mnenju večina ljudi dela napako, da ko nehajo jemati Reductil tudi prenehajo zdravo jesti in se gibati – jasno je, da gre potem teža spet gor. Reductil je samo pomagalo in ne sredtvo, ki bi kar samo od sebe odpravljalo odvečne kilograme.
Glede stranskih učinkov pa takole – jaz nisem čutila prav nobenih. Bi me pa zanimalo, kakšne težave ste imeli drugi?
Lep pozdrav in čim bolj uspešno hujšanje,
Mateja
Oj Mateja
Ker je že dolgo, kar sem jemala Reduktil, jih ne vem naštete, ampak dejansko sem imela vse, ki so napisani na “navodilih” priloženih v škatlici.
Tudi brez jemanja Reduktila sem sama zdaj shujšala, tako kot tam, tabletka je po moje samo opomin, da si na dieti, drugače pa dvomim, da ima kak drugačen učinek kot navadni čajček & Co.
Obilo uspeha pri hujšanju in lep dan
Jav