redki zobje
Pozdravljeni,
stara sem 48. Zobe imam zelo grde in sicer zg.sprednja dva (enki) sta zelo narazen in široka, med njima je cca pol cm prostora. Ker mi dvojki v mladosti niso zrasle so se stranski še bolj razširili. Spodaj imam še kar.
Sicer so zg. zobje beli in zdravi. Razmišljala sem, da bi dala zg.enke izbrusiti in dati prevleke, ampak, ker so že sedaj zobje široki, pa še presledek je vmes, ne vem kako bi bilo. Potem, da bi zamašili luknje, bi morale biti prevleke še širše in bi bilo še bolj grdo.
Skratka, pri svojih letih sem nad lepoto zob že obupala. Kaj menite, je še kakšna možnosti , razen, da vse izpulim (kar bi mi bilo pa škoda, ker so zdravi) in dam vsadke noter.
Hvala in lp.
Spoštovani,
vsekakor je v vašem primeru pred protetičnim reševanjem stanja priporočljivo ortodontsko zdravljenje, s katerim bi pomaknili obstoječe zobe v ustrezen položaj in potem ustrezno rešili tudi problem manjkajočih dvojk. Za natančen načrt vašega zdravljenja pa bi bil potreben ortodontski pregled. Nikakor pa ne smete obupati, saj vam zagotavljam, da se da, v primeru da so vaši zobje in obzobna tkiva zdravi, vaš primer zelo uspešno rešiti.
Lep pozdrav,
Leon Herman