Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje redki lasje

redki lasje

Pozdrav, že kar nekaj let(cca. 5 let) opažam redčenje las na temenu, bila sem pri dermatologu, ki mi je priporočil jemanje joda 1 leto, potem kontrola, pa jemanje Diane 35, kontrola po 1 letu, stanje je bilo zmeraj isto. Mazala sem si še z ampulami Vichy, ter losionom Regaine. Tudi na pregledu za ščitnico je bilo vse v redu, TSH je bil 0.92.
Je mogoče za to kriv stres? Ali mogoče splav? (2x umetni, 1x zaradi anomalije ploda)
To se mi vleče že tolk časa, da me res precej moti, v družbo bolj malo zahajam, ker sem manj samozavestna, sem zadržana, ker me sprašujejo kaj mi je, pa še sama ne vem odgovora.
Stara sem 26 let. Fant mi je v veliko tolažbo pri vsem.
Kako naj ukrepam? Kam naj se obrnem?

Spoštovani!

Vzroki za izpadanje las so lahko zelo različni (vnetno žarišče v telesu, slabokrvnost, pomanjkanje mineralov, sezonsko izpadanje, bolezni lasišča, hormonske motnje, stres….). Glede na normalne vrednosti TSH ščitnica deluje normalno. Niste napisali zakaj prejemate Diane 35, ali le kot kontraceptiv, ali gre morda za sindrom funkcionalne androgenizacije. Priporočam posvet pri izbranem zdravniku in morda ponoven pregled pri dermatologu in endokrinologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close