Lep pozdrav,
danes sem bila na ORL v LJ kamor me je napotil dr. Grošelj…z diagnozo deviacija nosnega pretina….in sicer da se naročim za datum operacije…
in ker z samim izgledom nosa nisem zadovoljna sem želela da ubijem dve muhi na en mah….
no dr šmid mi je plastiko odsvetoval saj naj bi bil nos v redu….da ni krize…( imam malo večji nos+kriv-greben)
ampak upam da razumete da v današnjem času za žensko to vsekakor je kriza…
no ker sem vztrajala je rekel da ok ampak da bom morala tak poseg plačat…na kar sem rekla da je ok….
sedaj sem naročena pri dr. Spuriču..o njem nevem ničesar….tako da je kakršna koli informacija dobrodošla….
in predvsem koliko bom morala plačati oz. kolegica ki je nos že operirala….mi je rekla da se tak poseg doplača in sicer tam okrog 80.000sit…ali to drži? oz zanima me koliko bom morala doplačati?
naj naj naj lepša hvala za odgovor
lep pozdrav
Ga. Pikicca,
mi prosim lahko napišete kakšno oviro vam predstavlja deviacija nosnega pretina? Tudi sama sem namreč bila na ORL-ju, kjer so mi ugotovili isto napako. Prepustili pa so mi odločitev za operacijo. Sedaj oklevam in se
bojim za ta poseg. Sama zelo težko diham na eno nosnico, posebno ponoči med spanjem me zelo moti. Nikoli si pa nisem poškodovala nosu.
Zelo bi bila vesela vašega komentarja.
lep pozdrav,
sem ful vesela ker ste se odzvale na moje sporočilo….
deviacija…težava pri dihanju…občutek je tak kakor da bi imel nekaj v nosu neko pregrado ki oteži dihanje….hm če tako na hitro ocenim bi rekla da čez nos lahko diham le tam okrog 40% tako da je posledica dihanje skozi usta…in pri meni je to zelo velik problem ker sem aktivna športnica.
operacija za tovrstno težavo je brezplačna oz krije zavarovalnica ampak jaz sem se odločila da če grem že na operacijo in pod narkozo za to da grem še istočasno tudi rinoplastiko opravit..se pravi estetsko popravit nos…imam malo grbinico pa za malenkost bi ga še zmanjšala…
tako kot sem že v prejšnjem sporočilu napisala ni krize ampak menim zakaj pa ne …če obstaja možnost…
mogoče malo zamerim ORL na polikliniki, ker so pregled opravili v pičlih recimo 5 minutah brez kakršnega koli nasveta oziroma informacije…
razen to da so me naročili k dr spudiču ….in da so mi povedali za deviacijo kar pa mi je že dr grošelj iz kranja povedal…
moram pohvalit dr. grošlja, ki mi je dal nekaj napotkov in nasvetov…katere so mi na ORL zamolčali….
razumem da je dren v čakalnicah ampak ne “kupujemo kruha”….
najbolj me moti to ker še zdaj nevem koliko bom morala doplačat…
saj če se cena pri doplačilu ne razlikuje od cene od privatnih estetskih kirurgov bi se potem raje odločila za to varianto bom vsaj prej na vrsti pa še občutek imam da bo boljše opravljeno….
prosila bi še komentar od DR LESKOVŠKA,
hvala