Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Recite NE polževim vsadkom!

Recite NE polževim vsadkom!

dobro jo pihneš. niti najmanj nisem pomislil da si tajkun.

glede delnic. upam da se ti bo izšlo. moraš pa nonstop sledit, kupovat prodajat.. vse pravi moment. ce zamudiš al se zmotiš, gre dnar.
mi pa ni jasno kaj bi se splačalo v zda. farmacija, vojaška industrija, nove tehnologije

mihel jih ne kupuje in jih ne bo

sin je lani al predlani kupoval in prav cajt prodal. slovenske. in zaslužil.
punca negova in prjatu niso tli prodat, ko jim je svetoval, in so se osmolili.

življenje je prekratko in prelepo, da bi ga mihel zapravljal za loterijo z delnicami

dans sem čakal v milerju ženo ki je kupla neko barvo za lase etc

sem se zgrozil. ludje so čist zgubili kompas
samo potrošništvo. zato pa pobijamo ostala bitja in uničujemo mater Zemljico.
počas postajamo naravni škodlivci s tem svojim pogoltnim potrošništvom.
sam zunanji blišč, navznot pa beda.
ja, potrebno bo več pabdemij. bo narava vrnila udarec.
žal bo zarad ostalih tud mihel plačal gor.
pač bom. se pa splača.
kar je preveč je preveč.
očitno je kahla polna do roba, in zdaj bo šlo sam še čez

Pozdravljeni!

Robert ni nikakršen tajkun zaradi delnic,ki jih imam ampak mi je to nekakšen “hobby”….sem pa na dobičku(zaenkrat).

Jaz imam tako ženo kot dve hčerki(obe sta že posvojeni z raznoraznimi kozmetičnimi izdelki) in z temi “curami” Robert ne bo nikoli šel z njimi…
Predlani sem bil z njimi (prvič in zadnjič) in so najmanj 1 uro bile v vsaki trgovini (DM, Kik,Muller),takrat sem bil že tako nervozen zaradi njihovih “bebetarij”,da sem dal ženi ključ od avta;sam pa v miru odšel peš domov(35 min) in ni mi žal!!!Sem si mislil,da NIKOLI VEČ z njimi po “ženskarije”!!
Vsaka hčerka ima v sobi malo morje teh kozmetičnih stvari,da bi lahko imele kozmetični salon!!Bedarija do amena….!!
Kako je zdaj v Kopru v Istrabenzu….je še kaj napetosti oz.nervoze ali se zadnje čase dogaja samo pri nas v Murski Soboti??
Prav danes sem čital Slovenskih novicah o termah Olimje,ki so celo glavni favoriti za naslov evropske vasi…Jaz bom pa z družino od nedelje do nedelje prav v termah Olimje na dopustovanju!!

Miha,ali tvoja žena bere tvoje poste???
Moja žena včasih prebere in me vedno vpraša kdo je ta Mihau….!!

Lp

bi ze brala,bi.
Pa ji mihelj ne da.
Še za kuho pa posodo nima časa, pa bi se ukvarjala s tem.
Dost je mihelj. Delitev dela pač.
Tko ti na kratko odgovorim, na vprašanje tvojega dekleta, Mihelj je človek, in ne želi več rast, ampak samo še zoret.
In rad bi, da bi tudi svet tako počel.
Nova kvaliteta, ne le ekspanzija navzven,

Ne vem kaj ženske želijo s tem lažnim predstavljanjem, lepotičenjem.
Se dobro počutit
Pritegnit pozornost
se dol dat s kakim fejst
Ni mi jasno.
Morda tekmovat z drugimi koketami
Ko jo pol umiječ, kaj ostane
Mihelj raje izpade slabši kot je dejansko
So ludje pol kvečemu presenečeni, češ saj je boljši, kot smo misnli.

Lepotičenje ne urejenost, je na nek način laž, lažno predstavljanje.
Si crnolas, pa se greš blondinca. V tem stilu.
Pač laž.

istrabenc mihelnu dol visi. Te reči mi niso nič mar, saj tud nič ne morm nardit.
Komu so prodali marino? Zakaj so vse znamke od kolinske in droge prodali hrvatom. Zakaj se omv splača prodajat bencin, istrabencu pa ne?
Zakaj je koper priština, kosovski izhod na morje, piran sarajevo in bosanski izhod na morje etc.
Edino slovensko morje je še sistian
Zakaj je koprska banka taljanska, in zakaj bi radi da bi slovenski Kras postal taljanski?
Ko nas bi ti radi utopili v žlici vode.
Ta vprašanja so miheljnu figo mar.
Ker nič ne more nardit.
Sem že zapisal, da je kahla pač polna in je pač začel kekc in seč čez tečt in temu primerno diši tle dol pa tud drgje v slo.
Pa tko vesela sva bla s sinom leta 91 pred skupščino v Lj, dan pred agresijo JLA.
Zdaj mi je vseeno.
S sinom sva pričakovala da bo tu švica, pa je juga.
Le v slo je namreč še ostala jugoslavija v malem, po načinu in zasedbi,
zato robert ne prčakuj da mihel spremlja te propalice, pa čeprav ga zadaj vodi topiĆ.
Tud občino vodi popoviĆ.
Kje je kak franc al janez?
Pa saj ne bi bla boljša kot igor.

Robert, hvala.
Pa ne zato, da praviš, da bo vse OK, kajti tako pravijo vsi, ki vidijo, da je z malim malo drugače, pa se te hočejo na hitro znebiti,…
Kako bo na splošno z zdravjem, bomo videli, velikokrat se zgodi, da ravno “brezhibni” otroci odpovedo…

Hvala zato, ker je od človeka, ki se na te zadeve spozna.

Te dni smo bili na Kolpi, super.
Res paše človeku malce oddiha…

Društvo- sva že vaša, samo povej kdaj??

In: oglaste se kaj, če kdo od vaših želi poleteti z motornim zmajem, pa se kar hitro oglasite!!

LP vsem

Miha,dokler bom imeli takšno vlado z Pahorjem in Lahovnikom vred potem še dolgo,dolgo neboš videl Švice…Kakšna Švica,še prej Albanija in potem šele Slovenija in v 22.stoletju šele Švica k nas ne bo na svetu….
Ker ti pač dol visi za številne koprske firme za Roberta to ne velja za pomurske firme ampak sem proti takšnim vodilnim kot je Mura imela pred tem prokuristom g.Podlesnikom…Moram pa takoj priznati,da je g. Podlesnik ni samo prokurist naše Mure ampak je “borec” za obstoječa delovna razmerja v Muri kar pomeni,da bi rad popolnoma imel vse zaposlene še danes….Vsa čast temu človek,ki je tudi preskrbel,da bodo iz ljutomerskega obrata okrog 200 delavcev delalo za neko švicarsko firmo(ponudba je prišla danes….kako bo s to ponudbo je pa vprašaj)!
Zdaj smo vsi šli na dopust(cela Mura razen….tistih “glavnih”),tako bom tudi jaz šel malo ven iz Prekmurja….
Od septembra bomo pa imeli ogromno dela,čakajo me številni sestanki,čakajo me igralci taroka,pokra,…(malo sexa bo,če sploh bo….)!!
Najbolj bo pa zanimiv sestanek med številnimi gluhi in vodstvom društva…!!Se pač ne damo,smo kot Murini delavci z pestmi proti vodstvu!!!

Zdaj pa odgovor še Naomi:
Ne vem ali ima ta Naomi svojo vzornico pri Naomi Campbell,ki kot črna gazela že bila tudi v Ljubljani in pa tudi v zaporu….
“Pa ne zato, da praviš, da bo vse OK, kajti tako pravijo vsi, ki vidijo, da je z malim malo drugače, pa se te hočejo na hitro znebiti,… “
Ne vem kdo je tako “grd” do njega….tu je napaka tistih,ki se ga hočejo znebiti ali pa je nekdo “grd” do tebe tudi zaradi sina,ki ni popolnoma nič kriv….žalostno!
“Kako bo na splošno z zdravjem, bomo videli, velikokrat se zgodi, da ravno “brezhibni” otroci odpovedo… “
Samo to ne….
“Društvo- sva že vaša, samo povej kdaj?? “
Septembra gremo najprej na razgovor z predsednikom društva in če ne bodo upoštevali naše zahteve potem bomo po vsej verjetnosti ustanovi društvo še letos….!!
“In: oglaste se kaj, če kdo od vaših želi poleteti z motornim zmajem, pa se kar hitro oglasite!!”
Starejša hčerka bi poletela…po dogovoru po telefonu.

Do naslednjega ponedeljka se poslavljam,tudi vam želim čimveč “lenarjenja”!!

Lp

sam grem na lepše šele konc avgusta in zač septembra.
Takrat bom šel gledat tiste oštarije, ki ste mi jih svetovali.

Ne morem da ne bi repliciral robertu ker izpostavlja le trenutno vlado.

Glede vlad se gre le za to katera je manj slaba, in nas bo nekoliko kasneje upropastila.
Upropastila pa nas bo vsaka. Le da ena prej druga kasnej. Razlika je tud v tem komu nas bi prodala. Ena nas bi enim, druga drugim.
Ko bodo konzumirali kar smo ustvarli v prejšnjem sistemu bo krah, tanko piskanje, negotiv jutri in nikakršen pojutrišnji.

Še mal let in bodo na eni starni javne in kvazi javne službe,na drugi pa začasne zvečinoma slabo plačane službe firm tujih lastnikov.
Slovenskega bo bore malo ali nič.
Pa saj se je pokazalo, da so slovenci še večje barabe, in bolj pogoltne kot tujci.
Kakšne perspektive bodo meli naši otroci in vnuki mi ni jasno, verjetno skoraj nikakršne.
Za invalide bo še toliko slabše ker so se navadili šlepat na socialo.
Zdaj so na udaru penzjoni, pol bo zdravstvo, pol bo šolstvo.
In zgubili bomo vse socialne pridobitve zadnjih 100 let, oz bodo zelo zreducirane.
Edino davki, cuzunga bo ostala, in to vedno večja.
Da bodo nakradeno pol čez okno metali z lopato.
Ker, oprostite, če mi zasebnik iz dnarnce vzame je kraja, če mi pa država je pa davek.
Ni razlike v bistvu.
Če bi pa rabil socialno pomoč, se bi država na sto in en način skušala izogniti pomoči.
Je kregarija, levo desno.
Pa so oboji desno.
Levih ni več, je le pesek v oči navadnim ludem.

Mihelj ne bo delal reda, ga noče.
Rad bi imel še kaj od življenja ki mu preostane.
Bit minister, šef vlade etc je ena figa.
In mislit morjo kaj bo pol, ko bo konc mandata.
Morjo nagrabit dokler se da, ker pol ne bo cvenka. Razen stalnice ala jelinčiĆ. Ta pa bo nonstop pr koritu, ker zna brenkat na folk strune. Naivcem.
Odgovrmo si:
Kaj pa mam konkretno če je meja na dragoni al pa na mirni?
Čist ista figa je zame kot osebek. Niti zrnca ne bo imel povprečnež od tega.
Zgolj za manipulacijo in odvračanje pozornosti, da se lohka krade.

Skratka, naj brez mene, nočem bit zraven. Davke bi raj plačval danski kot pa tle.

Zanimivo, da se z novim procesorjem, ki drugače obdeluje zvok, povsem drugače sliši.
Kot glasovi iz risanke miki miška.
Pravijo da naj bi bil boljši kot stari program.
Bo treba prilagajati.

Neverjetno, kako pomemben je program, ki obdela zvok.

Cel kup dodatne opreme, ki je ne nucam, tist kar pa rabim oz bi lahko rabil, pa ni.
3 leta garancije, pol pa sam krijem.
Aja, zaenkrat nič doplačal in ni blo treba čakat kot pr kohlearju.
Noja, lahko seveda jutri dobim kako položnico.

Ahoj!
Opažam, da “aparatek” malo zašteka, ko je preznojen-vlažen.?

Pa tudi baterije se nam nekam hitro porabijo; dan, dva…??

Toda izgleda, da pa lovi kar veliko frekvenc…..

LP

zato jih mihelj fila, akumulatorčke.
Če je akutna vlaga takoj uporabit fen, na daleč, da ni vroče, se osuši. In pol v dehidracijo, če še ni ok.
mej stalno papirnato brisačo, za znoj.
Stalno mejte lonček z dehidracijo s sabo.
V njem imej več tablet, ne le eno.
lp

Hvala.
Akumulatorčke???

Tudi tile nam držijo en dan….
Smo prešli na baterije, pa ni nič dosti boljše, mogoče bomo spet na akumulatorčke..

Bom pa vsekakor ne te zadeve ŠE BOLJ (????) pozorna…….

Se pa mali lepo začne obračat, ko ga pokličeš in občutek imam, da že veliko razume, samo povedat ne zna nazaj…. AMERIKA!!!!!!

LP

Pozdravljeni!!

Bil sem na dopustovanju v Olimju (prej Atomske toplice) in moram takoj napisat,da sem zelo presenečen nad ponudbami v gostilnah….
Ustavili smo se v Slovenski Bistrici v nekem “športnem” gostišču in smo naročili 2 kavi s smetani in eno kavo z mlekom in še in še smo nekaj spili….Ne poznajo kave s smetano…..popolnoma sem bil šokirani češ,da ta kava ni v ponudbi…..!!Druga novost je ta,da v Podčetrtku in tudi v termah Olimje imajo za 0,50 eur dražjo kavo s smetano kot kavo z mlekom!!
Kar se tiče prijaznosti ljudi tako v termah Olimje kot v hotelu Breza kjer sem bil tudi na fizioterapiji pa lahko napišem,da so to fenomenalni ljudje in takšnih ljudi ne najdeš v Moravskih toplicah…!!
V glavnem se bom naslednje leto vsekakor se vrnil nazaj na dopustovanje…

Odgovor za Naomi:

Torej je bilo moje mišljenje “pozitivno” glede tvojega sina….Starejši bo tvoj sin toliko bo dosti lažje za vse v družini,tudi odgovarjati bo znal….Važno,da je zdrav čeprav bo malce hendikepiran (izguba sluha)!!Slabše bi bilo,če bi bil večni invalid na vozičku kar pa vsekakor nikomur ne želim na svetu….Kar se tiče baterij pa ti priporočam,da greš v rakičansko bolnico v trgovinico Orfam,kjer imajo bolj kvalitetne baterije(tudi dalj časa sodelujejo),so pa za malenkost dražje….!!

Pri Mihelju bi pa najraje videl kako on dela s fenom pri akumulatorčku….

Lep pozdrav!!

Hojla Robert.

Ne akumulatorček, aparat s procesorjem pofeniram.
Kot kaka frizerka, le da od daleč.

Nič pa ne napišeš kake so cene v Olimju.Sam grem v moravcih privat, z zajtrkom, pa ni drago, žena ve kolko.

Ponavad so hoteli dragi??

Sam pa grem najprej kak dan na lošinj, med tednom, prej moram namreč še na to bolšoj opero jevgenij onjegin v CD. Da probam nov procesor.
So pa drage karte ko žafran.
Čeprav rusov od svinjskega prikrivanja Černobila ne prenesem več.
Tolko je bolanih na ščitnici, da joj. Barabe ruske, bi jim dal jaz njihov plin in nafto. Banda ciganska.
In mafija.
Nazaj na drva, premog sonce in veter, ter vodo.

Morda pol če bo čas radgonski sejem.
Bomo videli.

Pozdravljeni!!

Bom zdaj napisal kako je v Olimju….
Cene v primerjavi z Moravskimi toplicami so v Olimju cenejše;
drugo so v Olimju verjemi ali ne 100 krat prijaznejši ljudje tako v termah kot v hotelih kot pri nas
tretje je to,da imaš na razpolago malo morje ležalnikov kar pa ne bo našel v Moravcih
četrto kar je še pomembno je njihova pojedina(pizze,meso na žaru,sladoledi,pijače in še in še cenejše)dosti bolj okusna
in peto,nikjer ne boš trepetal v vodi ampak boš se počutil kot prav Mihelj (ni mrzle vode)!!
Sam sem že pisal,da se bom vrnil nazaj že naslednje leto ker toliko prijaznih “arbeiterjev” v Moravcih ni kot je v Olimju!!
Bi pa Mihelj priporočil dopustovanje v Olimju tudi zato,ker je vsak dan živa glasba in bosta lahko z ženo v miru plesala…

Lp

G. Robert!

Mislim, da se ne gre za pogajat, kaj je lažje, kaj je težje, kaj je hujše…..

Gluhota po mojem vsekakor ni najhujša, še posebno, če imaš svojo glavo in ta prave ljudi okrog sebe… ljudi, ki te imajo radi…
Tako gluhi, kot “negluhi” ljudje so lahko srečni, nesrečni, zadovoljni, depresivni, bolani, zdravi.

Mene trenutno najbolj skrbi sinova “mašina”-srce. Tu je dodaten “križ”- toda v današnjem času, je toliko deformacij,bolezni, da ljudje več sploh ne vemo, ali smo zdravi, ali “bolani” in; danes si, jutri te več ni …

In umetnost življenja?
Sreča v otrokovem nasmehu DANES, odkrivanje in spoznavanje vrednot DANES, videti nekaj lepega DANES, imeti prijatelje DANES, nekam potovati DANES…, z užitkom kavo piti DANES.

Pa ugotoviš, da je vedno lepo živeti, da je dar življenja velik.

Tako, pa malo nakladanja v zgodnjih jutanjuh urah.

Lep dan vsem!

me veseli, da še kdo v ti sloveniji gleda podobno na življenje in čas kot mihelj.
kako doživljaš gluhost je odvisno od človeka, njegovga značaja in od okolice. se povsem strinjam. zato sem dostikrat že pisal da je skrb za psiho gluhega otroka zelo pomembna. ob ustrezni psihi, bo bes svet njegov, drugače bo odrinjen v kot. mora biti srečen in samozavesten, ter podjeten.
a miheljna je gluhost celo dar, ker mumarsičesa ni treba slišati, včasih celo teženja žene.
Vsi so iz sebe in v stresu, mihelj pa flegma kot ledena kokakola.
So reči ki so v lajfu važne ostalo pa mihlju dol visi.
važna je npr služba, tam je važno da slišiš, drugje je pa večina slišanega le obremenjujoča slama.
Pustimo glazbo, to je druga maša. Hrana za dušo.

Pogoltnost

Najhujši greh ki bo ugonobil našo vrsto prej kot nas bi sicer pobralo

greh ki večini zapira pot do sreče

treba je bit skromen in moder in potem lahko najdeš srečo mir in ravnotežje v večini življenskih primerov.

Sreče ti ne da svet okoli tebe, blazno bogastvo, nepotreben luksus…
Sreča je v tebi.
Tudi mihelj živi za danes, uživa v barvah, lepi naravi okolici.

In do sreče pomaga mihelj tudi drugim ob sebi.
Včasih je dovolj spodbuda ali pohvala, razumevanje in prijazna beseda.

Če imaš možnost da nekomu narediš dobro ali slabo, mu raje naredi dobro.
In svet bo lepši
in dejanje se ti bo povrnilo.
Nepokvarljivost mihlja je podobna kot od plastike
tako moja žena ve kaj od mene lahko pričakuje.
ne denar ne slava nič me ne skrene s poti
ne rabim, sam sem že v ravnotežju
Žal nas je mihljev premalo in nimamo nikakršne besede kjer se odloča.

na vrh splavajo samo barabini in paraziti.
In ker barabe vodijo, je tako kot je in tako kot bo.

Obljubljajo vse sorte in potem ko uspejo te nategnejo
žal niso plastika kot mihelj

žal je res tako da gre včasih gluhost še skupaj s kakšnimi drugimi nepravilnostmi, možganskimi srčnimi etc, lahko zaradi gena ala pa kakšne škodljivosti v nosečnosti, npr gripa, in vsi organi ki se v tistem času razvijajo so lahko prizadeti.

Ampak vzeti moraš situacijo tako kot je, kot npr prikartanju, igrati moraš špil, lajf s takimi kartami kot si jih dobil.
In čimveč potegniti iz kart ki jih imaš. sreče, zadovoljstva uspehov

ne pa da nonstop jokaš kaj bi bilo če bi bilo pa zakaj je tako ne drgač

iz kart ki so v tvoji roki potegni največ

človek je lahko sebi največji prijatelj in opora lahko je pa sebi največja ovira na poti k sreči in uspehu v živlenju.

LP vsem

Oj, kako pa zgleda, ko zašteka? pa čestitke za napredek!!! Bravo!!!

Mihelj, ti imaš medelov procesor? Ne vem, če sem prav razumela, da imaš novega? Zaradi okvare, starosti…?

Robert, mi smo bili s family v Moravcih preko društva gluhih. in smo bili totalno navdušeni, apartma poceni, lep, zunaj ograjen vrt, bazeni super, ljudje tudi, samo razumeti jih je včasih težko :)))
pa živa glasba je tudi vsak dan, edino hrana je pa res bolj tako tako… pa smo si rajši sami kaj dobrega spekli. 🙂 gremo drugo leto spet, če bomo le dobili

Pozdravljeni!!

Najprej odgovor za lillchy 123:
Apartmaji preko društva so jasno in glasno cenejši kot pa aprtmaji preko agencije ali pa privatno…
Žal nas je pa kar nekaj,ki nismo niti člani društva kaj šele da bi imeli kakšen apartma preko društva…
Vsak je seveda zadovoljen odšel domov z dopustovanja in komaj čakajo na vrnitev nazaj…
Živa glasba v Moravcih drži, za hrano pa ne vem…govorice so pa tu,da za lep denar malo dobiš(tako sta rekli hčerki)!
Karkoli že nimam čisto nič proti Moravskim toplicam čeprav zaradi številnih poznanstev in neke zamere pred leti se ne vrnem več….in zdaj je že minilo več kot 10 let!!
Kje si članica društva??

Lp

Procesor je bil star 10 let, ni bil več najbolj… Pa še “dela”. Ta je boljši, pa glasnejši. Druga obdelava glasu etc. Obstaja pa še en boli komplet ampak bi rabu drug notranji del.
Sej je že tko superca!
Edin tist program za muzko ki je kot miki miška mi ne leži. Sem reku da ga bom včiri na operi jevgenij Onj od bolšojcev sprobal, pa sem doma pozabil z daljincem nastavit aparat na ta program. Pa drugič.

Aja, opera je bla super. Polna dvorana v CD. Karte pa drage, da bo moja denarnica in kartica še dolgo jokala. Pač žena ma vesele.

Robert, ma ti si jezen že na pol sveta. To ne gre. Tipi so s tem dosegli svoje, ker so te takorekoč izgnali oz si se sam. Namen so dosegli pač.

Primorci si marsikaj prerečemo pa pol pozabmo na to in lkajf gre naprej.
Amici come prima (prjatli kot prej), se reče

Zamera je negativna reakcija ki ti na koncu škodi.
Ne greš sem ne greš tja itd ker so se ti zamerli.

Pozdravljeni!

Mihau:”Robert, ma ti si jezen že na pol sveta. To ne gre. Tipi so s tem dosegli svoje, ker so te takorekoč izgnali oz si se sam. Namen so dosegli pač.”

Robert je pač takšen tip,da mora biti tako kot jaz hočem….
Tipi so s tem dosegli svoje…..če misliš na vodilne iz MS društva gluhih bodo počasi začeli tolčti po glavah,ker bo kmalu prava zmešnjava prav v tem društvu!Mene niti najmanj ne zanima kaj se dogaja…Jaz sem se hvala bogu rešil in v miru igram po tajkunsko kot ti praviš(delnice,poker)…No,danes je bil črn danes pri pokru,taroku in pa pri stavah….Ne pomnim,kdaj sem tako slabo igral….se pa ne sekiram!
Jaz sem se vsepovsod vračal nazaj le samo v MS društvo ne,ker sem sam zaprl že vrata….!!
Mi nič ne fali….vse mam!!

Še eno za hec ampak je resnica…Miha ima prazno denarnico,Robert pa polno blagajno!!
Prav v nedeljo smo bili pri mojih starših doma in smo se pogovarjali o delu pri meni doma…preračunali smo,da smo za ureditev in za obnovitev hiše z okolico porabili 7500 EUR in nikomur nismo dolžni!!!Pa se zdaj sprašujem od kod sem kje jemal…??Se pa Robert kot TAJKUN znajde…!!!
Robert se ne da in moja trma se nadaljuje….!!

Lp

New Report

Close