Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija recepti iz PIRE

recepti iz PIRE

Pozdravljeni!

Pri 9- letni hčerki so ugotovili prikrito elergijo na pšenico, rž, sladkor, živalsko in sojino mleko,svinjino in klor. Mleko sva nadomestili z riževim mlekom, pije ustekleničeno vodo ali dietetične sokove, in kupujemo pirino moko, kupujemo in pečemo pirin kruh.

Zanima me, kje bi lahko dobile čim več izdelkov iz pirine moke in kje bi lahko dobila recepte za jedi iz pire ALI PIRINE MOKE.

Mirjam

Jaz uporabljam pirin zdrob namesto pšeničnega in je zelo okusen. Kuham ga z mlekom ali pa namesto zakuh v juhe. Piro pa uporabljam kot prilogo. Včasih skuham samo, včasih pa jo dodam rižu. Jo imamo zelo radi.

Mirjam !
V Sparu se lahko kupi kruh iz sama pirine moke, je dober in se ga lepo je. Hvala Bogu dosedaj se ga ni dobilo. Sicer pa jaz uporabljam pirino moko povsod tam, kjer sem včasih pšenično. palačinke speci normalno s pirino moko. Kar se tiče testenin pa uporabljam testenine iz koruzne moke. Ni problema.
Lp

Tudi jaz precej uporabljam pirino moko. Enostavno pšenično nadomestim s pirino. Kadar pečem pecivo, jo ponavadi presejem, da je pecivo bolj rahlo.

Glede nakupa: v DM-ju imajo nekaj vrst pirinih piškotov, vendar ne vem, kako je z vsebnostjo ostalih alergenov, ki jih omenjaš.
Mi smo precej kupovali tudi v Avstriji, v trgovini Reformhaus, ker so cene nižje kot pri nas, poleg tega pa imajo tudi ogromno izbiro.

Glede na alergene, ki jih omenjaš, bi mogoče prišli v poštev tudi izdelki za bolnike s celiakijo.

LP

New Report

Close