Moj mož je tudi hujšal po tej dieti. Na začetku zadnjega meseca si je obljubil, da si bo privoščil eno ta pravo pico. Ta pravo zato, ker je tudi med dieto jedel pico, le da je bila gor paradižnikova omaka in zelenjava (bučke, malancani, paprika, gobe) namesto salame in sira. Ko je prišel tisti D dan, pa ni mogel. Mu ni pasala. :)). Kakšen teden kasneje pa si jo je vseeno privoščil.
Ina, ti kar imej ta cilj pred sabo.
Živjo!
Malo bom prislonila moj lonček pomoči, po kateri se tudi malce ravnam.
Razdelitev živil:
ŽIVILA, KI SODIJO V BELJAKOVINSKI(PROTEINSKI) OBROK:
ananas, breskve, češnje, črni ribez, granatno jabolko, kislo grozdje, jabolka, jagode, kivi, klementine, kosmulje, limone, mandarine, malinemango, marelice, nektarine, pomaranče, robide, slive, rabarbara, papaja, paradižnik(kuhan ali konzerviran), jajca, jogurt, mleko,sir(mehki in trdi), skuta, meso, perutnina, ribe, školjke
ŽIVILA, KI SODIJO V ŠKROBNI OBROK
arašidi, banane, čičerika, dateljni, fige, fižol(v zrnju), grah (suhi), sladke hruške, sladka jabolka, ječmen, koruza, kostanj, krompir, kruh, leča, oves, proso, riž, tofu
NEVTRALNA ŽIVILA:
ARTIČOKE, AVOKADO, BAMBUSOVI VRŠIČKI, BELUŠI, BOB, BRAZILSKI OREHI, BROKOLI, BUČKE, BUČNO SEME, CVETAČA, ČEBULA, ČESEN, ZELENA SOLATA, STROČJI FIŽOL, GOBE, SVEŽ GRAH, JAJČEVCI, KALJENA SEMENA, KOLERABA, KORENJE, KREŠA, KUMARE, LEŠNIKI, MANDELJNI, MASLO, MLADA KORUZA, OHROVT, OLIVE, OREHI, OTROBI, PAPRIKA, SVEŽ PARADIŽNIK, PESA, PINJOLE, PISTACIJE, POR, REDKVICA, REPA, ROZINE, RUMENJAK, SEZAMOVA SEMENA, SMETANOV SIR, SMETANA, ŠPINAČA, ZELJE, ZELENA.
Če dobro pogledam in malo razmislim, nevtralna živila ponavadi dodajamo obrokom; ali solato ali zelenjavo surovo ali dušeno. Mislim, da je pomembno samo to, da ločimo beljakovine od škrobnih in hidratnih jedi, ostalo pa po občutku.
To delam in mi gre dobro.
Lepo se imejte!
Irena
Irena, oprosti, res ti tumbamo tale “ali” ki ga v resnici ni napisanega. Vrjetno zato, ker so napisani primeri jedi pod številkami in to pomeni da ješ ali pod 1., ali pod 2., …ne pa nekaj od 1. in nekaj od 2. jedilnika. Sem razumljiva?
Jaz sem shujšala le 1 kg cel teden in sem malo razočarana. Ker mi je včasih zadostovalo, da pozno popoldne in zvečer nisem jedla, pa je bilo naslednji dan že 1kg manj. No, vseeno nadaljujem.
Včeraj mi je bilo med sladico (tortico-čokoladno) kar slabo in je sploh nisem mogla do konca pojest. Celo z obvezno čokoladno na koncu sem malo počakala in potem pojedla z veliko težavo.
Se kateri dogaja, da si po obroku šele res lačen? Men se je že dvakrat: včeraj po pizzi sem postala zares lačna. Iskala sem kakšne krekerje, pa jih nisem našla, potem sem pa k sreči morala iti od doma…pa je minilo.
lp , nnat
NPR:
-jem meso in solato, na koncu juho
-jem meso in dušeno zelenjavo, juho
-jem testenine in solato
-jem testenine in dušeno zelenjavo
in tako naprej.
NIKOLI ne jem istočasno pri obroku solato in zelenjavo, razen, če v zeleno solato narežem svežo papriko, svež paradižnik in podobno. Kot piše pri NEVTRALNIH živilih.
V 12 ih dneh sem šla dol 4 kilce in izgubila okrog bokov in trebuha 7 cm.
Na začetku 162/76/44 let, danes
162/71,6/44
Sem kar dosledna, ker bistvo je v tem, da se prehranjuješ vsaj ob približno istem času vsak dan. Prišla sem do tega, da mora biti večerja. Telo jo zahteva. Ne pomaga, če se poskušamo izstradati z več posti ali vodnimi dnevi. To je disciplina, ki jo bomo obdržale tudi naprej.
Srečno in lepo pozdravljene.
Irena
Joj Irena, ko tole berem sem prestrašena, da vse delam narobe! Pa tko se odpovedujem- čisto brez veze????
Prosim, povej: jaz dopoldne jem pač sadje- prej sem ga 2x: zjutraj npr. banani, okrog pol enajstih še jabolki. Potem imam ob 12ih kosilo v menzi-kjer velikokrat ni nič zame zdaj. In vzamem vedno solato. Če pa je še kaj kar lahko pojem (npr krompir na škrobni dan ali sesekljana pečenka ali pečenica na beljak. dan- pa pojem še to). Pridem domov ob 17ih. Takrat si doma pripravim kosilo + solato, čeprav sem jo že v službi. In čez toliko ur kot je treba še večerjo- isto kot doma kosilo, le manj. In vedno jem: meso+kuhana zelenjava+zelena solata.
A je to narobe? Ker…kg nočejo dol. Včasih zvečer nisem večerjala, pa je bilo naslednji dan kg manj. Zdaj pa po celem tednu odrekanja: 1 kg manj.
Thanksssss!nnat
ČE JEŠ V SLUŽBI KOSILO IN POTEM ŠE DOMA IN KASNEJE ŠE VEČERJO, IMAŠ EN OBROK PREVEČ. RAJE POJEJ V SLUŽBI MALO VEČ, PA ČE JE TREBA SI PRINESI OD DOMA IN OB 17h, KO PRIDEŠ DOMOV POJEŠ ENO SADJE IN KASNEJE ŠE VEČERJO. MOGOČE BI SI LAHKO TAKO ORGANIZIRALA ALI KAKO PO SVOJE, MISLIM PA, DA ZDAJ IMAŠ EN OBROK PREVEČ.
No, Danijela je odgovorila namesto mene. Obvezno samo dvakrat po 12 uri. Zdrži. Solata je lahko nekaj minut prej, saj je tako znano, da se solata je prva, nato glavna jed in juha. To so vedeli že zdavnaj pred nami.
Dopoldan, če se le da, jem sadje ene vrste in največ 2x, ker domov pridem šele ob 15 in 20 min. Prvo sadje je okoli 9ih in naslednje cca. ob 12 ih.
Saj bo šlo, ampak je dobro, če boš disciplinirana. Saj veš, da se človek itak vsega navadi.
Pogumno in lep dan še naprej!
Irena19
v službi ne morem malo več jesti, ker večinoma ni nič zame…le solata je skoraj vedno- pa tudi ne vedno. Torej: v službi le solato! Moram it “jest”, da kakšno rečemo, počvekamo….če pa bom tam kaj pojedla drugega, pa doma potem isto- a le enkrat. Nima veze, mi je že čisto vseeno kaj jem.
Včeraj so me malo bolele ledvice, ker ne pijem dovolj. Vode nikoli. Se jo moram navadit.
Po dieti (enkrat čez 3 mesece) bom pa probala jesti po načinu, ki si ga Irena napisala- živila v 3 skupine in vedno kombinirala iz ene + nevtralno skupino.
Punce, zlate ste!
No, jst sm se tut odločila za tole 90-dnevno dieto, zdej mam že 10 dni in pa celih -3kg. Moj jedilnik je takle. Če je v njemu katera hrana ki jo je trebe izločit, mi to prosim povejte. Pa prosila bi še če mi napišete, če je dober jedilnik, ker sama ne vem.
BELJAKOVINSKI DAN:
– meso z zelenjavo (špinačina omaka) in solato ali
– ribe z zelenjavo in solato ali
– tri mešana jajca (pečena brez ojla) s kislim zeljem ali solato
ŠKROBNI DAN:
– kuhan riž s kumaricami ali
– kuhan krompir v solati ali
– samo kuhan krompir z zeljem
OGLJIKOV HIDRATNI DAN:
– pico (testo za pico razvlečem, gor dam kečap, gobe, artičoke in 3 olive) ali
– kuhane testenine (makarone, špagete) s kečapom
za večerjo:
– kekse (tuc) ali
– 3 rebra čokolade ali
– manjše čokoladno pecivo ali
– manjši krof ali
– kakao ali…..
No, jst sm se tut odločila za tole 90-dnevno dieto, zdej mam že 10 dni in pa celih -3kg. Moj jedilnik je takle. Če je v njemu katera hrana ki jo je trebe izločit, mi to prosim povejte. Pa prosila bi še če mi napišete, če je dober jedilnik, ker sama ne vem.
BELJAKOVINSKI DAN:
– meso z zelenjavo (špinačina omaka) in solato ali
– ribe z zelenjavo in solato ali
– tri mešana jajca (pečena brez ojla) s kislim zeljem ali solato
ŠKROBNI DAN:
– kuhan riž s kumaricami ali
– kuhan krompir v solati ali
– samo kuhan krompir z zeljem
OGLJIKOV HIDRATNI DAN:
– pico (testo za pico razvlečem, gor dam kečap, gobe, artičoke in 3 olive) ali
– kuhane testenine (makarone, špagete) s kečapom
– za večerjo pri oglj.-hid. dnevu: