Najdi forum

recept za zaprtost

No, da malo pomagam vsem, ki se preveč matrate na stranišču. Poleg starih receptov (na tešče topel Donat, čez noč namočene suhe slive v vodi, ki jih zjutraj poješ in popiješ vodo in seveda čim več sadja in zelenjave), vam predlagam po svojih mučeniščih izkušnjah še en recept z lanenim semenom, ki je sicer meni obupno – zmeljite ga v mešalcu za kavo in potem zmešajte v karkoli kar imate rade – jogurt, müsli, sadno kupo, kakav… samo ne dati v nič vročega…

Meni je pa zelo dobrega okusa in ga jem , odkar vem, da sem noseča (8.m) vedno na tešče za zajtrk s kakim jogurtom , včasih zmletega na grobo (že kupim zmeletega), včasih pa cela zrna(nekako sem ugotovila, da ta nezmleti, še bolj pomaga. Pomaga pa mi seveda poleg vsega veliko vode in gibanje.

predlagam spremembo naslova posta:
ne gre za “recept za zaprtost” ampak za “recept proti zaprstosti”
:-)))))

Lahko pa kupiš tudi že zmleto od Schneekoppe – Leinsamen geschrottet. Mislim da sem prav napisala, imajo ga pa v vsakem večjem supermarketu.

Lp Lunca

Receptov za zaprtost je toliko, kot je ljudi, pa naj vam zaupam se svojega. Jaz se zelo nerada posluzujem raznih donatov, sliv in podobnega, ker se mi zdi, da samo razvajajo prebavo. Mogoče res v najhujši sili. Kadar zacutim, da se je vse skupaj ‘zaštekalo’, si kupim wasa kruhke – fibre in pa kosmice fitness. Zdaj imajo ze neke posebne z veliko vlaknin. Je pa res, da ni rezultatov takoj, ampak traja dva – tri dni, da telo spet zalaufa. Sadja pa ze tako veliko pojem, ampak kaze, da v tej nosecnosti to ne bo dovolj. Se mi zdi tak naraven nacin veliko boljsi od raznih pospesevalnikov, ki te na brzino spucajo, potem si pa na starem. Vlaknine, vlaknine, vlaknine. Dva izdelka, ki sem ju omenila, sta seveda samo primer od mnogih. Jaz sem pac izbrala ta dva, ker mi po okusu najbolj ustrezata. Veliko kakanja se naprej!

Lp, Monstro

Saj laneno seme je čisto naravno, to so v bistvu samo vlaknine.

Lp Lunca

Ko sem rekla naraven nacin, nisem mislila z naravnimi sestavinami, čeprav je sigurno boljse, ampak ne, da se spucas na horuk in imaš naslednji teden spet tezave, pac pa zlagoma, z dodajanjem vlaknin. Ce kateri pase laneno seme, hvalabogu, nise pa treba siliti z njim, ce kateri ni dober, ker so tudi druge poti. Samo to sem hotela povedati.

Lp, Monstro

Tako laneno seme, donat , suhe slive ipd so naravne metode, ki pomagajo pri odvajanju. Seveda pa smo ženske različne in nam pomagajo različne stvari. Nekatere na srečo sploh ne rabijo pomoči.

Jaz na primer nikoli nisem imela problemov s prebavo, se tudi zdravo prehranjujem z veliko svežega sadja in zelenjave ter polnovrednimi žitaricami. Ker pa sem na strogem ležanju in se ne smem nič napenjati, se je tudi to malce spremenilo. In tako sem zase pogruntala delujočo metodo (donat).

Sicer pa ti naravni pripomočki črevesja ne polenijo in tudi krčev ne povzročajo (kar za nekatera “resna” odvajala ni mogoče trditi). Donat, ki vsebuje veliko magnezija, krče celo preprečuje. Tudi zdravniki zato posebej v nosečnosti neradi predpisujejo odvajala na recept, čeprav v nekaterih primerih tudi brez teh ne gre.

Predvsem je pomembno, da najdemo sistem, ki ustreza nam samim in ni škodljiv za otročka. Nosečnost je pač posebno obdobje za nas ženske, ki ga moramo preživeti kar se da lepo. Važno je, da se prilagodimo novemu stanju (četudi moramo nekatere več mesecev preležati) in s pozitivnim mišljenjem pričakamo naše dojenčke.

Bodite dobro. M

Je res pri vsaki drugace. Meni je donat nagravzen, pa se zvija me po njem.

Lp, Monstro

Drage nosečke,

preverite laneno seme, na angleško/ameriškoh linkih (FLAX=LAN)
ga nosečnicam odsvetujejo ….

Pa brez panike

New Report

Close