Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija recept za Nistatin

recept za Nistatin

Vprašanje za vse, ki (ste) se zdravili za kandidiazo z uživanjem antimikotika Nistatin. Kdo vam ga je predpisal, če uradna medicina ne priznava te “bolezni”? Rada bi prišla do njega, pa ne vem, kaj naj rečem moji osebni zdravnici. Hvala za vaše nasvete!

V tujini se menda dobi brez recepta. Različna imena so zbrana na strani: . Ampak če ni zelo hudo, bi bilo morda bolje najprej poskusiti kaj drugega. Nistatin tudi ne deluje sistemsko.
Lep pozdrav,

Alenka

Meni ga je – ne boš verjela – otorinoloaringolog. Tja sem šla s potrjeno kandido v ustih…in ga “silila”, da mi da Nistatin, ker ga je imela prijateljica in ji je pomagal. Mi je dal….ampak sem morala biti zelo vztrajna. Mučno je to fehtanje zdravil…ne vem no, jaz sem že zelo obupana…zdaj grem še k revmatologu…to je je tudi zadnja stvar, ki jo še imam za naredit…potem pa lahko začnem samo še s postom…ali se pa ubijem. Ne vem. Grozno je.

zakaj pa k revmatologu? Tudi kakšna povezava s kandido ali kaj?

Spostovani,

jaz bi vam pa povsem odsvetovala Nistatin.
Pred letom in pol sem se sama namreč zdravila z njim (predpisal mi ga je moj zdravnik v Nemčiji). Potem so se začele mnoge težave – z žolcem, posledično z jetri, ledvica, prebavni organi… šlo je kot domino … sedaj se že eno leto in pol na vse možne načine spravljam k sebi – eno leto sem preležala v postelji. Seveda je bilo vse skupaj po vsej verjetnosti splet večih stvari. Vendar pa je bilo več raznih specialistov, od zdravnikov uradne medicine do zdravnikov alternativne medicine šokiranih nad tem, da mi je bil predpisan Nistatin, češ da je dobro znan njegov slab učinek na jetra. In da se ga ravno zaradi premočnih stranskih učinkov ne predpisuje več.
Ne vem, odločite se po svojem občutku. Vam pa predlagam, da se prej pozanimate, kar se tiče škodljivih učinkov.

Lep pozdrav in veliko uspeha pri zdravljenju.

Ja, k revmatologu zato, ker sem stalno utrujena in me vse boli…vse…In ker tisti, ki imamo (še vedno nepotrjeno fibromialgijo), iščemo vse razloge za to, pridemo tudi do kandide….ampak to je le en del….

lp

New Report

Close