Najdi forum

Recept za biskvit

bom kar tukaj vprašala, sigurno kakšna ve. potrebujem recept za biskvit. ko sem se pred meseci selila sem izgubila svojo kuharico (zvezek z recepti), zdaj pa nič razen riževega narastka ne znam spečt. :))) ima katera kak dober, poceni in ajnfoh recept za biskvit? merice so lahko tudi v jogurtovih lončkih, bo tudi ok (ker tehtnice itak nimam). bom zelo vesela. hvala. :))

poglej na netu kati,tam najdeš sve in svašta,drugače pa tudi jaz nimam pojma o teh zadevah.

vem, monica, net je poln tega. sam jaz nočem iskat, rada bi, da bi tukaj katera posreduje svojo specialiteto. mislim recept zanjo. :)))) lahko bi si tut izmenjale recepte za piškote. jaz ne, ker jih ne delam, tiste, ki jih. mogoče bom pa še jaz kaj spekla. :))))

4 jajca, 1 lonček sladkorja, 1 lonček moke, 1 pecilni.
trotl ziher,
V velikoem (velikost pečice) dobiš tanek biskvit,
v kakem manjšem pa višji, ki ga prerežeš in namažeš z marmelado.

tale recept je iz kuharice za otroke.
Moji dve ga obožujeta, lahko ga uporabiš tudi za drugačno (z dodatki pecivo) npr, povrh sadje in žele ali pudinge ali ali ali….

Lahko pa prideš k meni, imam veliko skledo orehov, čokoladnih huztarskih krapkov ipd. v hladilniku.

(na kulinariki pa poglej pod biskvit, ki nikoli ne pade dol,
če boš kdaj delala torte, pa tistega z dodatki lahko uporabiš za šarkelj, mafine ipd)

moj recept-mercator,spar,razne čokoladnice in pekarne,prijazne prijateljice in moj ata-peče najboljše kekse v modelčkih :):)
a veš da se jaz letos oblubla mulcu ,da bova midva pekla piškote iz modeločkov,modelčke sem kupla,ampak kaki bojo pa ti piškoti pa bog si ga vedi,bo pa vsaj luštno 🙂

k72: naj naj lepša hvala.

monica: :)))) važn, da bo dobro, da bo za pojest.

poglej na mejl.

5 jajc, 5 žlic sladkorja, 5 žlic moke , pol pecilnega

rumenjake stepaš s sladkorjem, ko je masa gladka in naraste dodaš sneg iz beljakov(narahlo vmešaš polovico) nato na rahlo vmešaš pet žlic moke in nato še ostalo polovico beljakov!

vliješ v namaščen pekač ali obložen s peki papirjem in pečeš 10-12 minut pri 200 st. C.
ko je pečen ga zvrneš na moker servetek in zviješ v rolado(če boš pekla rolado) ali pa na suh, če ne boš zvijala.
meni vedno rata, upam da uspe tudi tebi!!
dober tek!

Edino kar znam naredit je rolada.

Na vsak jajček daš deset dek moke in deset dek sladkorja. Jaz dam 5 jajc. Zmešam ločeno beljake, rumenjake s sladkorjem, dodam moko in čisto rahlo nežno mešam, na koncu še sneg. Zmes dam peč na 160-180 tam ene 10 minut na peki papir.

Rolado dam ven, jo takoj rahlo posujem z moko, pokrijem s kuhinjsko krpo in obrnem oz. zarolam (še toplo)

Ta čas si zavrem malo vode s sladkorjem, in dodam ruma. S to sladko mešanico čez eno urco rolado pošpricam.

Nafilam jo s stepeno smetano, v katero lahko daš poljubno sadje: banane, kiwi, jagode, gozdne sadeže, ananas, mango…. skratka, meni je najboljša z jagodami (ne zmrznjenimi) in borovnicami, dobra je tudi brez ničesar s samo smetano. Nadev kombiniraš lahko tudi s kako čokoladno zadevo, daš v zmes na debelo naribane čokolade, da pride kot straciatella, ali pa čisto na drobno nasekljane lešnike, mandlje….

o pa sej znate kr velik. dejte še kaj napisat. recimo za rumove kroglice.

čisto ejnfoh je tudi, da star beli kruh preliješ z v mleku razžvrkljanim jajcem, to seceda prej osladkaš,
vmes daš sadje ali rozine in spečeš.
Moji dve sploh nista ugotovili, da je osnova kruh.

rumove kroglice: albert kekse zmelješ, dodaš čokolado v prahu , jajce , rum stopljeno margarino,sladkor v prahu lahko tudi malo kokosa ali mletih orehov,ali kakšnih na koščke narezanih žele bonbonov zgneteš v maso, oblikuješ krogljice jih povaljaš v kokosovi moki. simpl kot pasulj! pa dobro tudi:-)

na navadni biskvit lahko poliješ puding (iz malo manj mleka) čez podevaš v rum namočene albert kekse in preliješ s čokolado,

ali pa navadni biskvit premažeš z marmelado, obložiš z bananami, poliješ z bananinim pudingom in poliješ s čokolado.

(vse to lahko delaš z onim “trotl ziher receptom”)
ali ga spečeš v manjšem pekaču, da je višji, s kuhalnico vanj narediš par lukenj in preliješ s pudingom….

ps.
a so ti kakšni sosedje že dali probat kvasenice, opolenk ali langaše?

hehehehe, Katarina73.
Še spodaj si napisala, da verjetno ne boš pekla. Pa te je premamilo a?
Poznam to…..jaz tud ne bom pekla;)

ma imela sem zvezek, v katerem je bilo zapisanih ene 10 receptov, uporabljala sem pa 3. in en od teh je bil skutini žepki, ki sem jih pa res pekla vsako novo leto. in ker nimam zvezka jih nsi spečt ne morem. tko da sem na riževem narastku, ki pa mi glih ni za novo leto. 🙂

k72: s sosedi nismo tko dobri. samo dobr dan dober dan. 🙂

hvala vsem za vse recepte.

skutini ali jogurtovi žepki?

skutini.

V soboto sem pekla marmeladne žepke, so enostavni kot pasulj.

Rabiš 1/2 kg ostre moke, 1 margarino in 1 kislo smetano 2 dcl.

Vse skupaj zgneteš, pustiš kako uro v hladilniku na hladnem, potem pa razvaljaš na par milimetrov in s kozarcem izrežeš kroge na katere nadevaš marmelado (ali kaj drugega), prepogneš in konce zlepiš z vilicami, da ne izteče marmelada. Ko so pečeni jih povaljaš v sladkorju v prahu.

Poskusi, punci ti bosta hvaležne!

Evo, mogoče ti bo prišlo prav:

teže najpogosteje rabljenih živil, ki jih merimo z žlico

1 zravnana žlica margarine 30 g
1 zravnana žlica riža 10 g
1 zravnana žlica zdroba 15 g
1 zravnana žlica moke 10 g
1 zravnana žlica sladkorja 15 g
10 do 12 žlic tekočine 1/8 l

Pa poročaj kako ti bo uspelo pecivo

Mene zanimajo skutni žepki. Lahko tudi kaj drugega s skuto, samo da je enostavno. Lep pozdrav

New Report

Close