Deklice moje drage, ste za to, napišemo kakšne recepte, ki so preizkušeni, odlični in lahki? Jaz sem našla v knjigi Montignacovi recepti in jedilniki en super recept, ki ga preprosto moram deliti z vami. Ravno zdajle je pristal v mojem želodčku in ga ne morem prehvaliti. Torej:
Za 4 osebe (jaz sem zmanjšala sestavine, ker je samo zame)
Priprava: 15 minut (bo kar držalo)
Pečenje: 50 minut
Sestavine:
– 5 lepih porov
– 3 cela jajca in 1 rumenjak
– 300 g skute
– 100 g. naribanega grojerja (jaz sem uporabila kar jošta)
– 1 nasekljan strok česna
– 1 majhen nasekljan košček ingverja (sem izpustila)
– sol, poper
Poru odrežemo zeleni del, ga prerežemo na pol, operemo in narežemo na 3 do 4 cm velike koščke. Kuhamo 20 minut in ga res dobro odcedimo.
V skledi stepemo jajca in rumenjak, nato vmešamo skuto, 50 g naribanega grojerja, česen in ingver.
Por porazdelimo po pekaču.
Nanj prelijemo mešanico jajc in skute.
Pečemo 45 minut pri 100 stopinjah.
Po pečenem narastku potresemo preostali sir in postavimo pekač za nekaj minut pod razgret žar, le toliko, da se sir zapeče.
Ven pride en tak lahek, okusen obrok. Najboljša je skorjica. Če imate rade sirovke, spominja skorja nanje. Njam njam. To od osebe, ki se je vse življenje zmrdovala nad zelenjavo. :)))
Polnjena dušena jabolka:
(se ponavljam, ma vseeno) za tiste, ki ali imate sadni dan ali ste že preveč pojedli danes: jabolka lepo razpolovimo, očistimo, v vdolbinice damo zmrznjene gozdne sadeže (lahko z malo sladkorja) in spečemo v pečici (na peki papriju).
Pojeste lahko 4 polovičke – to je cca 150 kcal… lahko tudi več 🙂 jejte toplo, bo občutek sitosti večji.
Pa dober tek!
Superca!
Torej bom jutri na sadni dan jedla pečena jabolka z gozdnimi sadeži, v soboto bom pa za vse moje doma naredila porov narastek!:) Mami je več kot presrečna, če jo kdaj zamenjam v kuhinji.
Najlepša hvala obema za recept 🙂
Danes zvečer pa so se doma domenili, da bojo pekli palačinke, pa še dobro, da imam OH dan, in bom lahko poskusila eno ali dve:)
Lep študijski pozdravček!
Dobro jutro, Trinka hvala za recept, ga jutri sprobam. Nekaj ti pa moram povedat. ne izpuščaj ingverja, ker je najboljši kurilec maščob poleg ananasa.
To lahko probaš tako, da skuhaš riž, posebej pa prepražiš na tenko narezano korenino ingverja,česna in sveže paprike. Vse skupaj zmešaj z rižem in jej…po eno šalčko vsake 4 ure. Boš videla, kako bo želodec vedno bolj prazen, tebi se bo pa zdelo, da te kar skupi vleče…
Haha, je to preizkušeno? Saj ni bilo nalašč, samo na hitro sem se spomnila, potem pa nisem imela vseh sestavin in sem improvizirala. Drugače pa poznam okus ingverja in je kar močan. Najbrž se moraš navaditi.
Sicer je bilo pa ravno tole objavljeno včeraj:
“Če jemo ananas, se ne bomo zredili, saj sadež preprečuje nalaganje maščob. To je pravljica. Ananas sicer vsebuje encim, ki razgrajuje maščobe, a se ta v želodcu razgradi.”
Jaz nisem več dovolj pametna.
Ne vem, kakšne sestavine vsebuje ,vem pa , da ko sem ga enkrat jedla ves dan…je bila posledica, da je šlo v dveh dneh iz mene toliko blata, da sem mislila, da sem cela en sam drekec, hehe..
Ja, je pa res , da smo že vsi malo neumni od vseh teh teorij o hrani, ki jih beremo…in predvsem neskončno preobremenjeni.Saj več ne vemo, kaj bi pojedli, da bi bilo prav..
Osebno mislim, da je ključ vseh težav v premalo gibanja ( ena kelnarca ki ves dan leta sem in tja je skoraj nemogoče , da bi bila debela ), predvsem je pa kriva tudi hrana , ki jo uživamo…polna je dodatkov…saj že mlade rastline in živali ” fotrajo” , da so čimprej velike in debele..in mi vse to pojemo..
Primer : E621 ( skoraj v vsakem izdelku je ) odajajo poskusnim miškam, da so čimprej debele, da lahko delajo preizkuse na njih..
Jaz mislim, da je to to…
Malo bi popravila recept od Trinke, v osnovi je dober, ima pa nekaj pomanjklivosti. Sama por narežem na 2 cm dolge koščke in ga z zelo malo vode podušim, toliko, da upade, caa 5 minut. 20 minut kuhanja – si ne predstavljam, kaj dobiš ven iz lonca.
Peče se na 180-200 st. C, 100 st. je verjetno pomota, ker bi se bolj kuhalo kot peklo, pa 20 minut je zadosti. Sama dam 1-2 jajca in je čisto zadosti.
LP